QUOTE(laumupė @ 2011 03 09, 16:00)
... gerą santechniką su geru kranu

Va, radau sena gabalą savo pašto dėžutėje
As dirbu santechnikos srityje - kranus prisuku, kriaukle pakeiciu, jeigu kur nors teka - uzsuku. Na, nusprendziau pasiskelbti laikrastyje. Dabar daugelis duoda skelbimus i laikrasti. Ir as nutariau. Ko cia liudeti, reikia suktis, gyventi, pinigus uzdirbti. Na, isspausdinau skelbima: girdi, kam reikia, suteiksiu santechniko paslaugas. Telefona nurodziau. Viskas kaip pridera. O tie laikrastininkai viska supainiojo. Mano telefona isspausdino salia kito skelbimo. O jame kazkoks nieksas toki dalykeli siulo!. Tfu, net prisiminti geda, dievazi. Raso: "Bet kokio amziaus moterims suteiksiu intymias paslaugas". Ir mano telefonas. O as juk nieko nezinau. Sedziu namuose, vakarieniauju. Kad prades skambinti. Moteriskas balsas klausia :"Kada galesiu ateiti pas jusu teikiamu paslaugu objekta?"
As sakau:" Nors ir dabar. Tik kodel jus taip vielai , nakciai artejant? Stai rytoj turiu tik septynis iskvietimus. Po to galiu ir pas jus uzsukti."
O ji sako:" O kam jus man busite reikalingas po septyniu iskvietimu?"
As sakau: "Nekalbekite. Jus dar manes nepazystate .Buna, kad per diena 16 klientu aptarnauju. Vakar dar kaimyne paprase be eiles aptarnauti. Jai ten kazkas prasiverze. O vyras kaip tycia susirgo. Pazadejo puslitri pastatyti."
Ji sako:" Zinote, as nieko negaliu suprasti. Maza to, kad norite pas mane ateiti po septyniu iskvietimu, tai dar ir girtas?"
As sakau:" musu darbe be sito negalima. Juk dazniausiai dirbu dregmeje. Fiziskai buna sunku. Buna, kad septyni prakaitai ispila, kol flansa i tarpuvamzdi itaikai."
Ji sako :"Ar galite nesikeikti?."
As sakau:" O kaip kitaip pasakyti? Flansas ir Afrikoje flansas.
Jau nekalbant apie tarpvamzdi."
Cia ji padejo rageli. " Idomu,- galvoju, - kazkokia keistuole. Gal niekada tarpvamzdzio rankose nelaike?"
Dar skambutis. Moteris klausia:" O kaip jusu paslaugos apmokamos?".
Na kaip kaip ? Kvailas klausimas. As kvailai ir atsakiau: "Galima pinigais, bet geriau natura."
Ji sako:" Jus ka, po to dar ir natura imate?"
"O ko,- sakau, - neimti?" Nors, zinoma, paslauga paslaugai nelygu.
Vienas dalykas stai kad ir mova pridurti. Kitas - tarpikli pakeisti.
Trecias - nusodintuva isvalyti. O prireikia ir labai kruopsciai padirbeti, o jeigu dar sunkiai prieinamoje vietoje".
Ji sako:" Kokioje dar sunkiai prieinamoje vietoje?"
"Aisku,- sakau,- kokioje, kai nuotekis itaisytas tiesiog virs
alkunes. Arba pasitaiko, su kokia nors senute puse dienos prasitasai. Jos jau ir kriaukle surudijusi. Is apacios pasiziuresi: dievuleliau? Aisku, kad 100 metu ten niekas nosies nekiso. Viskas apkerpeje.
Tenka aklidangti statyti".
Ji sako: "Jus ka, dar ir pas senutes vaiksciojate?!"
"O jos, - sakau,- dazniausiai ir kviecia".
Cia ir padeda rageli.
Kas cia, galvoju, per beprotnamis saindien?
Dar skambutis. Moteris klausia:" Kur gi jus savo profesijos ismokote?"
As sakau: " Kur, kur, Karagandoje. Jus veltui laiko negaiskite. Jus man pasakykite, kurioje butent vietoje jums pratruko? Na, kad suprasciau, koki man instrumenta pasiimti".
O ji sako:" O ka, jus ne viena ji turite?"
As sakau:" Ka, ar as vaikezas su vienu instrumentu vaikscioti?! As kiekvienai paslaugai turiu atskira instrumenta. Bet, taip sakant, skirtingo kalibro".
Ji sako:" Cia tai servisas! O ka, jus turit visu kalibru?"
As sakau :"Jeigu as neturiu, tai i pagalba pasikvieciu Petroviciu.
Vis tiek jis pensijoje budamas neturi ka veikti". Cia ir ji padeda rageli.
Kas gi darosi? Staiga i akis krenta tas laikrastis. Rutele zalioji!
Tai apie ka ji galvojo, kai mes instrumentus aptarinejome? Supratau: reikia keisti profesija. Nes kaip santechnikas iskvietimu gaunu kur kas maziau...