Įkraunama...
Įkraunama...

Žiaurus elgesys su gyvūnais

QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 10, 20:14)
Prie viso kito dar ir melagė biggrin.gif Nueik kada į prieglaudą ir paskaičiuok, kiek ten iš kokio luomo.

Kuri iš mūsų? g.gif Jau net ta viena, dėl kurios taip rūpinotės ar sterilizuota bus, kažkada turėjo protėvius pekinus... Tai maža? Suprantu norą ginti LKD, veislynus ir t.t., visi gyvenam kaip kam patogu, bet tai kam tada iš viso pasisakyti tokia tema, kai pradinei prevencijai nepritariat? g.gif Po to jau kažkas turim atiduoti nemažus pinigus ir pastangas tiems globotiniams, visus sterilizuoti, o kad kuo mažiau ten pakliūtų ir nesvarbu šiandien ar dar po 20 metų, tai nerūpi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikodema @ 2011 03 10, 18:34)
Teoriškai... wink.gif

QUOTE(gaudyk @ 2011 03 10, 19:06)
Jei jau tiek nukrypom nuo temos tai pataisysiu, kad vienas zmogus atejes is kazkur istatymu pataisu siulyt negali. Turi but iniciatyvine grupe - o geriausia nevyriausybine organizacija.

Žinokit, viskas yra labai paprasta - tik reikia daryt. Va tai, kad Vilniuje galima laikyt socializacijos testą ir po jo vedžiot šunį be antsnukio, prasidėjo lygiai vieno žmogaus iniciatyva - tiesiog buvo pasikreipta į LKD, pasiūlyta iniciatyva, ir tada kartu pateiktas siūlymas savivaldybei - bac, veikia biggrin.gif

QUOTE(megeja @ 2011 03 10, 19:30)
Į nupirktos 'jorkės' vietą beveik garantuoju, kad atsirado kita - kol yra paklausa, visada bus ir pasiūla. Daivos labai geros mintys - reikia šviesti žmones.
Už tai, kad tempi, tai ir krauna  biggrin.gif

Mažiau nustekenta šuniukų gimdymo - tai toliau gali "tiekti prekes" doh.gif

QUOTE(Vicious Vici @ 2011 03 10, 20:15)
Tai aš nieko ir nesitikėjau. Tokia visuomenė, tokie žmonės... ax.gif

Bet sunku gi vienai protingai būt, ania? console.gif

QUOTE(Vicious Vici @ 2011 03 11, 11:57)
Kuri iš mūsų? g.gif Jau net ta viena, dėl kurios taip rūpinotės ar sterilizuota bus, kažkada turėjo protėvius pekinus...

Tokius pekinus, kaip tamstos jorkas - ale va nesterilizuoti buvo, kaip ir jūsiškė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 03 11, 11:57)
Suprantu norą ginti LKD, veislynus ir t.t., visi gyvenam kaip kam patogu, bet tai kam tada iš viso pasisakyti tokia tema, kai pradinei prevencijai nepritariat?

O aš, pvz., nesuprantu tokio noro pulti tuos pačius veislynus ir LKD. Kažkokios nuoskaudos?
Vadovaujantis tokia logika, nepakenktų turbūt ir žmones visus sterilizuoti, nes nusikaltėliai beigi prievartautojai irgi būna gerų tėvų vaikai, o ir Hitlerį gi moteris pagimdė.
Žodžiu, jūsų pasiūlymas yra maždaug toks, kad sterilizavus visus naminius gyvūnėlius ir palikus maždaug 5 t o b u l u s veislės atstovus-reproduktorius, problema būtų voilà – išspręsta?

Kažkaip tikrai aktuali tema po truputį virsta smėlio dėže
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 03 11, 11:31)
Tokius pekinus, kaip tamstos jorkas - ale va nesterilizuoti buvo, kaip ir jūsiškė  ax.gif

Nu tai taip ir yra, kai tamstos esate prieš cool.gif Jei tamstelės tokios gudrios kabinėtis būtumėte jau seniai už, gi neva viską žinote LKD, esate to profės, senbuvės (tik aš tipo nieko nežinau doh.gif ) būtumėte už kiekvieno parduodamo dokumentinio broko sterilizaciją ir daugintųsi tik tikrai geri šunys, tai ir manosios net nebūtų (kas matau jums labai skauda, kad ji yra) arba aš būčiau pirkusi šou arba jau sterilizuotą broką ir būtų taika bei ramybė cool.gif O dabar, kai jūs tik pasikabinėjate forume, tai niekas ir nevyksta. Ir dar pilna pilna bus tokių kaip mano rolleyes.gif

Ir primenu, jei dar neaišku - ne aš pradėjau temas apie sterilizacijas. Čia kai kam labai trukdė kai kurių savanorių veikla, tik patys net turėdami galimybę netvarko reikalo nuo šaknų cool.gif Tokios tokelės... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Iriz @ 2011 03 11, 11:38)
O aš, pvz., nesuprantu tokio noro pulti tuos pačius veislynus ir LKD. Kažkokios nuoskaudos?
Vadovaujantis tokia logika, nepakenktų turbūt ir žmones visus sterilizuoti, nes nusikaltėliai beigi prievartautojai irgi būna gerų tėvų vaikai, o ir Hitlerį gi moteris pagimdė.
Žodžiu, jūsų pasiūlymas yra maždaug toks, kad sterilizavus visus naminius gyvūnėlius ir palikus maždaug 5  t o b u l u s  veislės atstovus-reproduktorius, problema būtų voilà – išspręsta?

Kažkaip tikrai aktuali tema po truputį virsta smėlio dėže

O aš nesuprantu noro pulti savanorius ir juos špilkuoti mol' : 'tavo išgelbėta viena dabar prives 10 valkatų vėl' rolleyes.gif doh.gif
Tai ir sakau - pažiūrėkim plačiai atmerktom akim iki galo - iš kur atsiranda [B]visi tie globotiniai ir kaip tą tikrai sumažinti. Daviau vieną pavyzdį, kurio pilnai užtenka - kai kuriose šalyse nežinau visi ar ne visi veisliniai brokai sterilizuojami. Kadangi nežinau ar visi, tai neteigiu, bet nors dalis ir tai yra super. O čia matai koks pasišiaušimas, kai apie tai prabilau. Po to iš tokių šunų gimusius šunis tik įžeidinėti moka, o kad jų nebūtų - tai ai, akis užmerkia tam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 03 11, 12:40)
Nu tai taip ir yra, kai tamstos esate prieš cool.gif Jei tamstelės tokios gudrios kabinėtis būtumėte jau seniai už, gi neva viską žinote LKD, esate to profės, senbuvės (tik aš tipo nieko nežinau doh.gif ) būtumėte už kiekvieno parduodamo dokumentinio broko sterilizaciją ir daugintųsi tik tikrai geri šunys, tai ir manosios net nebūtų (kas matau jums labai skauda, kad ji yra) arba aš būčiau pirkusi šou arba jau sterilizuotą broką ir būtų taika bei ramybė cool.gif O dabar, kai jūs tik pasikabinėjate forume, tai niekas ir nevyksta. Ir dar pilna pilna bus tokių kaip mano rolleyes.gif

Ir primenu, jei dar neaišku - ne aš pradėjau temas apie sterilizacijas. Čia kai kam labai trukdė kai kurių savanorių veikla, tik patys net turėdami galimybę netvarko reikalo nuo šaknų cool.gif Tokios tokelės... rolleyes.gif

Čia matyt iš tų nervų tekstas nelabai sklandus, nu bet tiek to. Tamstos šuns egzistavimo klausimas man asmeniškai visiškai nesvarbus - vėl susireikšminate, o "veislinius be dokumentų" tai ir ne iš broko padaro mirksiukas.gif Parėmėte daugintojus, tad manau labai gerai išmanote tokių pirkėjų motyvus. Be kabinėjimosi forume mes ir realius darbus atliekame, va tamstelė tik liežuviu malate.
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 03 11, 12:46)
Po to iš tokių šunų gimusius šunis tik įžeidinėti moka, o kad jų nebūtų - tai ai, akis užmerkia tam g.gif

Jų nebus kai jų nepirks. O kol perka bile pigiau, tol ir daugintojų atsiranda.
Atsakyti
O aš nesuprantu noro pulti savanorius ir juos špilkuoti mol' : 'tavo išgelbėta viena dabar prives 10 valkatų vėl' rolleyes.gif  doh.gif
Tai ir sakau - pažiūrėkim plačiai atmerktom akim iki galo - iš kur atsiranda visi tie globotiniai ir kaip tą tikrai sumažinti. Daviau vieną pavyzdį, kurio pilnai užtenka - kai kuriose šalyse nežinau visi ar ne visi veisliniai brokai sterilizuojami. Kadangi nežinau ar visi, tai neteigiu, bet nors dalis ir tai yra super. O čia matai koks pasišiaušimas, kai apie tai prabilau. Po to iš tokių šunų gimusius šunis tik įžeidinėti moka, o kad jų nebūtų - tai ai, akis užmerkia tam g.gif

Jūs savanorė? Man rodos, nepuolama, o pabrėžiama, kad galima daryti geriau nei yra dabar, nes kitaip tas daromas geras darbas visiškai netenka prasmės, nebent karmos taškų tam kartui prisideda.

Pasišiaušimas nė dėl to, kad apie tai prabilote, o kaip, t. y. maždaug kaip visada.

Tai ir sakau - pažiūrėkim plačiai atmerktom akim iki galo - iš kur atsiranda visi tie globotiniai ir kaip tą tikrai sumažinti. Daviau vieną pavyzdį, kurio pilnai užtenka - kai kuriose šalyse nežinau visi ar ne visi veisliniai brokai sterilizuojami.

Labai norėčiau bent vienos tokios šalies pavadinimo, bent apytiksliai. Man tikrai įdomu.
O galite vienu sakiniu sakiniu konkrečiai suformuluoti tą pasiūlymą, kurio pilnai užtenka problemai išspręsti? Tiesiog mano akys dar ne taip plačiai atmerktos, aš kol kas neįžvelgiu jo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriz: 11 kovo 2011 - 11:56
QUOTE(žostautė @ 2011 03 11, 11:51)
o "veislinius be dokumentų" tai ir ne iš broko padaro  mirksiukas.gif 
Parėmėte daugintojus, tad manau labai gerai išmanote tokių pirkėjų motyvus. Be kabinėjimosi forume mes ir realius darbus atliekame, va tamstelė tik liežuviu malate.

Na na, žinokite paima visiškus mišrūnus iš J. Biliūno pasakojimų ir gaunasi labai panašūs, kartais net vienas prie vieno į jorkus, rotveilerius, spanielius, pekinus... tik be dokumentų, ane? Nu nereikia pasakų, ok? mirksiukas.gif Ir nervų nereikia. Juk tai tik diskusija. Ar ne? Ar čia jūsų nervų išliejimas kažkoks? g.gif Visi bedokumenčiai turėjo savo pradžią. Man atrodo, kad visiems protingiems žmonėms ta pradžia aiški. Tai ir kalbėjau apie pačios pradžios prevenciją, nelaukiant, kai jau visgi atsidūria prieglaudose.
Aha, realius darbus? Tai aš dabar tą patį galiu pasakyti, kad kas iš jų? Juos reiks ir reiks dirbti, nes tam prevencijos nėra ir jūs kažkodėl šiaušiatės prieš ją g.gif
Papildyta:
QUOTE(Iriz @ 2011 03 11, 11:55)
o pabrėžiama, kad galima daryti geriau nei yra dabar, nes kitaip tas daromas geras darbas visiškai netenka prasmės, nebent karmos taškų tam kartui prisideda.

Pasišiaušimas nė dėl to, kad apie tai prabilote, o kaip, t. y. maždaug kaip visada.
Labai norėčiau bent vienos tokios šalies pavadinimo, bent apytiksliai. Man tikrai įdomu.
O galite vienu sakiniu sakiniu konkrečiai suformuluoti tą pasiūlymą, kurio pilnai užtenka problemai išspręsti? Tiesiog mano akys dar ne taip plačiai atmerktos, aš kol kas neįžvelgiu jo.

Tai aš tik antrinu ir pritariu. Būtent, galima daryti geriau nei dabar. Kam daleisti, kad tiek daug šunų atsidurtų prieglaudose ir tik tada būtų tvarkomi? Tai darykime visomis pajėgomis tuomet viską g.gif Taip, iš kiekvieno kaimiečio dabar neatimsime šuns ir neiškastruosime, bet bent per LKD tai galima būtų broką sukontroliuoti, kur bent jau iš karto matomas. Kodėl nėra kontrolės ir broko sterilizavimo? g.gif
Nu gi jau rašiau, kodėl neskaitote ir oponuojate? doh.gif JAV Ir neteigiau, kad ten viskas visur idealu, tiesiog nors kažkiek vadinasi yra kontrolės, gal bent kurioje valstijoje perkant Petą su dokumentais pasirašoma sutartis, kad jis privalės būti kastruotas, kad to broko nedauginti toliau. Be abejo, kad kiekvieno kaimiečio ir jo daržinės nesužiūrėsi, tai kodėl kai kas prieštarauja prieš tas vietas, kur būtų galima bent dalinai sužiūrėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 03 11, 16:54)
bet bent per LKD tai galima būtų broką sukontroliuoti, kur bent jau iš karto matomas. Kodėl nėra kontrolės ir broko sterilizavimo? g.gif

Užteks gal jau trolinti, VV, visi gi tave čia seniai pažįsta ir niekam tavo fantazijos neįdomios.
Radai progą pasiputot prieš LKD? LKD yra visuomeninė organizacija, jos įstatai, kur išdėstyti organizacijos tikslai, yra laisvai prieinami internete.
Atsakyti
Visgi i tema truputi mirksiukas.gif siandiena su drauge ir vaikais ejome lauke ir pamatem suni,suzeista kojyte,slubuojanti.mano vaikas iskarto-mama,ziurek vargsiukas,padedam jam.ir prie suns,drauge pradejo vos ne rekt,nelysk ikas ir pan,drauges sunus irgi pasibjaurejo suzeistu gyvunu.
Pirmas punktas mano kelyje mazinant ziauru elgesi su gyvunais,vaiku ugdymas ir auklejimas savo pavyzdziu,mokymas atjausti ne tik serganti zmogu,bet ir gyvuna.trumpiau-teisingas auklejimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 03 11, 17:54)
1.Na na, žinokite paima visiškus mišrūnus iš J. Biliūno pasakojimų ir gaunasi labai panašūs, kartais net vienas prie vieno į jorkus, rotveilerius, spanielius, pekinus... tik be dokumentų, ane? Nu nereikia pasakų, ok? mirksiukas.gif

2.Aha, realius darbus? Tai aš dabar tą patį galiu pasakyti, kad kas iš jų? Juos reiks ir reiks dirbti, nes tam prevencijos nėra ir jūs kažkodėl šiaušiatės prieš ją g.gif

1. Tai aš ir aiškinu - kad ir ne iš brokuotų padaro bedokumenčius. Nusiperka žmogus normaliai - gal parodoms, gal veisimui. Gal ir nieko šuo kitą kartą išauga, ale va prisitingi sveikatos tyrimus daryt, į parodas eit - o šuniukų tai nooooris. Bet tai nėra priežastis kastruot visus iš eilės.
2. O kas sakė "kas iš jų"? Sakė, kad daryti galima ir geriau. O nieko nedarant kritikuot aišku smagiausia bigsmile.gif

QUOTE(*gitagita* @ 2011 03 11, 21:33)
Visgi i tema truputi mirksiukas.gif siandiena su drauge ir vaikais ejome lauke ir pamatem suni,suzeista kojyte,slubuojanti.mano vaikas iskarto-mama,ziurek vargsiukas,padedam jam.ir prie suns,drauge pradejo vos ne rekt,nelysk ikas ir pan,drauges sunus irgi pasibjaurejo suzeistu gyvunu.
Pirmas punktas mano kelyje mazinant ziauru elgesi su gyvunais,vaiku ugdymas ir auklejimas savo pavyzdziu,mokymas atjausti ne tik serganti zmogu,bet ir gyvuna.trumpiau-teisingas auklejimas 4u.gif

Iš kitos pusės - teisingai sako draugė, aš irgi rėkčiau vaikui, kad nelįstu prie sužeisto gyvūno. Vien dėl to, kad sužeistas, skausmą jaučiantis gyvūnas gali instinktyviai pult. Todėl pagalbą suteikinėt reiktų suaugusiam, patyrusiam, atsargiam žmogui. Mano pusseserė kažkada mašinos nutrenktą katiną puolė gelbėt, paskui ilgai ir nuobodžiai skiepijo nuo pasiutligės, o šuo gali būt kur kas pavojingesnis...
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 03 11, 23:23)

Iš kitos pusės - teisingai sako draugė, aš irgi rėkčiau vaikui, kad nelįstu prie sužeisto gyvūno. Vien dėl to, kad sužeistas, skausmą jaučiantis gyvūnas gali instinktyviai pult. Todėl pagalbą suteikinėt reiktų suaugusiam, patyrusiam, atsargiam žmogui. Mano pusseserė kažkada mašinos nutrenktą katiną puolė gelbėt, paskui ilgai ir nuobodžiai skiepijo nuo pasiutligės, o šuo gali būt kur kas pavojingesnis...

mano vaikas ne trimetis ir gal neteisingai issireiskiau "puole".na jis neliko abejingas ir nepraejo pro sali,kaip daro daugelis zmoniu.va taip teisingiau.as aukleju taip,kad negalima uzsimerkt kai matai suzeista gyvuna,bet jis zino ir taisykles,kad negalima liesti paciam,imti suzeisto suns.
Papildyta:
QUOTE(žostautė @ 2011 03 11, 23:23)
1. Tai aš ir aiškinu - kad ir ne iš brokuotų padaro bedokumenčius. Nusiperka žmogus normaliai - gal parodoms, gal veisimui. Gal ir nieko šuo kitą kartą išauga, ale va prisitingi sveikatos tyrimus daryt, į parodas eit - o šuniukų tai nooooris. Bet tai nėra priežastis kastruot visus iš eilės.

as siulyciau sterelizuot visus be issimties prieglaudose ir patenkancius ten 4u.gif o zmones turetu buti samoningi ir savo gyvunais pasirupinti tinkamai,nepaleidinet beveisliuku i pasauli,neveisti neturint salygu ax.gif
nu ka as zinau,atsakomybes daugiau reikia,va biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*gitagita* @ 2011 03 09, 21:19)
Sveiki,šunų augintojai ir augintojos,šiandiena internete užmačiau va tokį vaizdelįMy Webpage.
mergička jauna,bet taip ryžtingai ir be jokio gailesčio mėto šuniukus i vandenį,kad baisu.ką galėtumėm padaryti,kad įvestų griežtesnes bausmes už gyvūnų kankinimą(šiuo atveju žudimą)?nežinau kokio čia senumo tas vaizdelis,bet akivaizdu,kad tokie atvejai ne pavieniai,ypač kaimuose.
gal turit kas kokių minčių,kaip sustabdyt gyvūnų genocidą?

kaip baisu, as apsiurpus, kaip gaila tu suniuku, tokie mazi cypia taip gailestingai, o ta juos ismeta doh.gif doh.gif doh.gif
baisu ziureti. pas mane kaimyne buvo kuri irgi suo jos atsivesdavo suniuku, o ji juos vonioj skandino.

beje ar jums normalu kaip suages zmogus i kamimynu suni spaudo?
Atsakyti