Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Tinka @ 2012 04 07, 22:35)
kadangi Kryziuj gimdziau pries gerus 4 m. tai speju mano zinios senokos. dabar vel arteja didzioji diena, kitos ligonines net nesvarstau, tai turiu neseniai gimdziusioms kelis klausimus:
1. ar reikalinga ta rimtesne klizma dabar? su pirmuoju 2005 m. klizmavo, su antru 2007 m. nebe. ar reik jos ieskotis. kiek pamenu, pirkausi vaistinej prie kryziaus vienkartine, bet ta normaliaja, ne mikrolaxo.
2. oficialios gydytojo iskvietimo kainos kaip suprantu nera.
3. kiek kainuoja ta pagerinta palata? ne tai, kad jos labai reik ir pan, nu bet maza kas, vdrug noresis.
4. kaip del vyru aprangos. su pirmu MB apsirenge namuos, teko vaziuot namo, atsivezt kitus rubus, kad akusere matytu, kad persirengia vietoje. su antru jau buvom gudresni, atsivezem. dabar uztenka atsivezt savus rubus, ar reik kazka pirkt specialiai vienkartinio?

aciu uz atsakymus.

Sveika.
gimdziau irgi senokai bet buvau ligoninei su gyd..susitarti tai paklausinejau.
del aprangos --tai geriausiai turet su savym(sake svaria apranga +tapkes,spec,nereikia) nes nezinia kokia akusere pasitaikys,jai labai reikalaujanti tei teks namo vaziuoti.
del palatos--aceit ta tokia mokama su patog. 200lt parai.
vot del iskvietimo gyd.tai jau dabar zinau kad nera,tik nebent esi asmeniskai susitarus su daktere tai jau tavo reikalas.
Papildyta:
[quote=dvynių mama,2012 04 07, 22:12]
atsakau "jolatelei" - Centro filiale ( "RK") nėra paslaugos - oficialus gydytojo ar akušerės samdymas, už kurį mokėti ligoninės kasoje. Neoficialus piniginis atsidėkojimas priklauso nuo kiekvienos fantazijos biggrin.gif

Labai aciu
Atsakyti
sveikos,gal galit truputi padet patart,esu gan jauna busima mamyte,taipogi ir zalia. bandau skaitinetis apie cezario pjuvi. Kur kreiptis,nuo kelintos savaites kreiptis ir pan. Siuo metu lankausi pas savo akusere ginekologe seskines poliklinikoj,sekam pilvuko augima. Paklausiau daktare kada kur kaip reiks gimdytis, atkirto "dar anksti galvotis" (turbut atkirto taip nes uz duru visa eile zmoniu ir nespeja priimt,kad laiko "negaist") nors mums jau 28 savaite, nestumas sunkus ir slapimtakiu infekcija, paseliai blogi ir pan,. neiskaitant siaubingu inkstu skausmu ir kitu nesciuju problemu. Man asmeniskai kankyne yra tie skausmai ir vizitai i savaite po du syk ir jokiu naujienu,teks daktare keistis jauciu... tai norejau paklaust pvz jei tarciausi Raudonajame Kryziuje cezariuj atlikti ar man kas ji atlikinetu?kiek reikia moketi daktaruj mazdaug? cia cezaris butu labiau mano iniciatyva, nes mano akusere ginekologe nei ka atsakyt gali,kaip kada ir mazdaug kada gimdytis ar su jos sutikimu tik galiu cezario operacijai ruostis? aciu labai jums uz atsakymus group.gif:
Atsakyti
QUOTE(nirinda @ 2012 04 09, 11:32)
sveikos,gal galit truputi padet patart,esu gan jauna busima mamyte,taipogi ir zalia. bandau skaitinetis apie cezario pjuvi. Kur kreiptis,nuo kelintos savaites kreiptis ir pan. Siuo metu lankausi pas savo akusere ginekologe seskines poliklinikoj,sekam pilvuko augima. Paklausiau daktare kada kur kaip reiks gimdytis, atkirto "dar anksti galvotis" (turbut atkirto taip nes uz duru visa eile zmoniu ir nespeja priimt,kad laiko "negaist") nors mums jau 28 savaite, nestumas sunkus ir slapimtakiu infekcija, paseliai blogi ir pan,. neiskaitant siaubingu inkstu skausmu ir kitu nesciuju problemu. Man asmeniskai kankyne yra tie skausmai ir vizitai i savaite po du syk ir jokiu naujienu,teks daktare keistis jauciu... tai norejau paklaust pvz jei tarciausi Raudonajame Kryziuje cezariuj atlikti ar man kas ji atlikinetu?kiek reikia moketi daktaruj mazdaug? cia cezaris butu labiau mano iniciatyva, nes mano akusere ginekologe nei ka atsakyt gali,kaip kada ir mazdaug kada gimdytis ar su jos sutikimu tik galiu cezario operacijai ruostis? aciu labai jums uz atsakymus group.gif:

Sveika.
visu pirma Lietuvoje kiek zinau CP savo noru nelabai atliekamas ne bent yra priezasciu o tuo labiau RK.jie yra labiau naturalistai,net jai ir yra priezastis atlikt CP,nieks anksciau neplanuoja sako vaziuoti kai prasideda saremiai ir tada atlieka CP,nebent suejes terminas tai atvaziuoji kita diena ir sprendzia.
Kitur kiek zinau planini CP planuoja atlikti savaite anksciau.
siaip jai planuoji gimdyt RK tai yra treciadiniais nesciuju paskaiteles tik reikia uzsitasyti,skambink i priemima ir viska pasakys.
Atsakyti
QUOTE(nirinda @ 2012 04 09, 11:32)

Istikruju dar anktsi ir slapimtakiu infekcijos nera priezastis cezariui, jei maziui viskas ok. Man gyd sake vaziuot i RK del gimdymo uzbaigimo budo ziuret (yra priezasciu), bet as nesitikiu, kad nueisiu, pasiskusiu ir bus cezaris. Gyd. sake, jei yra pazystamas gyd. galima tartis, prasyt ir tt. Siaip niekas neatliks. Ir tas tarimasis apie 1000lt. Nzn, kiek tiesos, man sake taip. O 28sav. ka tau pasakys? Niekas neaisku, nei vandenu kiekis, nei placentos padetis (gali keistis) ir tt, o nuejus nepazystamam gyd. nesakysi noriu cezario. Cia delikaciai reikia ir radus pazystamu, nes taip, Lt, niekas be priezasties neatlieka. Bent jau man sake taip, o as cezario nlb ir noriu, tiesiog kalbejom apie budus ir tt, gal kas taresi parasys tau dar tiksliau? ax.gif
Atsakyti
siaip jau normalus gydytojas cezario be priezasties tikrai neatlikines. man pirmas buvo eksra cezaris, antra pagimdziau pati, dabar buvau uzsiminus, kad noreciau planinio cezario ir vienas gydytojas is RK net nesileido i kalbas. nors tikrai neblogas vyro pazistamas. nebera indikacijos. ir jo kolegos, sake, tikrai nedarys be priezasciu. o sunkus nestumas savaime ne indikacija. moters noras - irgi.
Atsakyti
sakykit, ar reikia vyrui turėti plaučių fluorograma (atrodo taip vadinasi), jei dalyvautų gimdyme?
Atsakyti
QUOTE(joto @ 2012 04 09, 22:48)
sakykit, ar reikia vyrui turėti plaučių fluorograma (atrodo taip vadinasi), jei dalyvautų gimdyme?

nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky Cloud @ 2012 04 10, 05:56)
nereikia  4u.gif

tuomet mažiau vargo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joto @ 2012 04 10, 13:49)
tuomet mažiau vargo smile.gif

Man akusere dave siuntima vyrui pasidaryti fluorograma, nu pasidare, bet tikrai nereikejo smile.gif
Bet ir gerai, siaip gi nesidarytum jos, o dabar bent aisku kad sveikas biggrin.gif
Atsakyti
mano vyras nei siuntimo turejo, nei reikejo smile.gif
del klizmutes, tai as nusiveziau mikrolax ir paklausiau, ar galiu pasidaryt klizma. ziuriu atveza aparata kazkoki, galvoju, nu moterys, ka jus cia organizuojat. sako man paskui, duok savo klizma, padarysim tau, as istraukiu savo mikrolax, tai toks susijuoke - sako artiste, sita tau nieko nepadarys. zodziu, klizmos taip ir nepadare, bet jos ir nereikia, niekas nesiulo tau, nebent pati ten parinies smile.gif
Atsakyti
Man del nugaros traumos ir dideliu skausmu neurologas rekomendavo gimdyti per cezari,net nesciosios kortelej buvo irasyta.Bet kai nuvaziavau i RK su beganciais vandenim,niekas i ta irasa nekreipe demesio.Gimdziau naturaliai ir apie cezari nebuvo jokiu kalbu.
Atsakyti
QUOTE(tirine @ 2012 04 10, 23:19)
Man del nugaros traumos ir dideliu skausmu neurologas rekomendavo gimdyti per cezari,net nesciosios kortelej buvo irasyta.Bet kai nuvaziavau i RK su beganciais vandenim,niekas i ta irasa nekreipe demesio.Gimdziau naturaliai ir apie cezari nebuvo jokiu kalbu.

o cia tai jau idomiai... jus nepriestaravot? Jie ta irasa bent mate? blink.gif
Atsakyti