QUOTE(Ducky @ 2011 10 12, 17:24)
va labai teisingai pasakyta

rimtai geriau į vokelį simboliškai įdėtų pinigėlių, o tų vainikų aplink karstą nuo artimiausių žmonių būtų per akis. Bet ir mes nešam, nes kitaip kaip tų ateisi be gėlių, ką kiti pamanys, va ir tęsiasi toji tradicija n metų
Praeitą savaitę buvo artimo žmogaus laidotuvės, tai tikrai kadangi artimas, buvo privalu mums nešti vainiką su juosta, išsirinkom už 100lt paprastą, bet visi kiti atsinešė dar griozdiškesnius, kurie po to užėmė vos ne visą salę, ir mūsų palyginus kuklutis toks buvo...ir ką vis vien visi po to nuvys...
Bet ar galėčiau paklausti kaip taktiškai pasakyti, kad nesineštų tų gėlių?

juk tuo metu kai miršta artimas žmogus ne gėlės būna galvoj, praneši artimiausiems žmonėms ir viskas....
Pavyzdžiui jei labai artimam žmogui, tai vainikėlis, bet aš renku tikrai ne rėžiantį, kuklų, ne todėl, kad gaila būtų tuos kelis litus pridėt, bet iš principo.
Apie vokelius labai teisingai pasakyta. Pvz va čia neseniai teko tokiam reikalui kažką pirkti...Pasirinkau dvi tas dideles chrizantemas, karališkos vadinasi ar ne? Ir man atrodo, kad gana. Nes mano šventu įsitikinimu atėjau pagerbti žmogaus išėjimo ir išreikšti užuojautą artimiesiems.
Apskritai, visuomet aišku geriau žiūrisi ir nerėžia akies kuklumas, saikingumas. Manau, kad laidotuvės arba lapkričio pirmoji, ne ta vieta ir laikas, kur reikėtų demonstruoti pompastiką. Visad sakiau ir sakysiu, reikia dėmsį rodyti, fotografuoti ir mylėti gyvus žmones, o ne mirusius.
Tikuosi, kad bent kartais paskaito šią temutę ir ne floristai tokie kaip aš, bei tikiu, kad geras skonis yra ugdomas....
Aišku, per vieną dieną tas neatsiranda, bet gal laikui bėgant...
O floristų irgi visokių yra, kaip bet krios kitos srities darbuotojų. Yra tie, kurie kala litą ir yra tie, kuriems litas kitas nepamaišo, bet ir savo vidinio polėkio nepamiršta, kūrybinės gyslelės nenukerta....
To ir linkiu visoms, besidarbuojančioms su gėlėmis ir kuriančioms grožį