QUOTE(Neris @ 2011 03 13, 20:43)
As vienoj knygoje skaiciau apie pomidorus ir stai ka radau.
Gal per rusti zeme...
Na, va ta mintis ir man kartais ateina į galvą.
Sėta, sodinta
šitokiame substrate, ant pakuotės parašyta 5,5-6,5 pH, tai kaip ir geras pH turėtų būt, nebent neatitiktų parašymą?
QUOTE(linagele @ 2011 03 13, 20:45)
Sakykit,ar jums pomidoru seklytes lengvai nusiima nuo skilcialapiu? Pas mane keletas sunkiai ritasi,kazkur skaiciau,ka reikia daryti,bet neberandu. Gal galit ka patart?
sekliau pasėjus kartais daigelių lapeliai "neišsirita" iš sėklytės, bet šiltu vandenuku sudrėkinus viskas "pataisoma"
QUOTE(vardė @ 2011 03 13, 20:54)
O kaip dažnai tu laistai? Gal persistengi?

Yra manančių, kad iki pikiavimo iš viso nereikia laistyti...
iki kol atsiranda tikrieji lapeliai paprastai nelaistau, nebent labai jau išsausėja žemė tada šiek tiek palieju.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 13, 21:00)
užduosiu kelis kvailus klausimus
Ar yra induose skylutės vandens pertekliui išbėgti?
Kada laistoma?
Ar bandei kada nors sėti į durpines tabletes?
skylutės visur yra
iki išpikiavimo paprastai nelaistau, po išpikiavimo - kartą per savaitę
į durpines tabletes dar niekada nebandžiau sėti
QUOTE(samotas @ 2011 03 13, 21:10)
Kai pagalvoji tai nitratai vandenyje augalams neturėtų kenkti. Labiau gali kenkti chloro , fluoro junginiai. Jei vanduo iš vandentiekio, tai jame gali būti daug chloro.
Kitas dalykas-sniego tirpsmo vanduo laistymui nelabai tinka, jis panašus į distiliuotą, t.y be jokių mineralinių medžiagų. O jų augalams reikia.
Dar ir žemė gali netikti, pas mus pernai panašiai buvo. Naudojom žemę su durpiniu substratu. Tai šalia pomidorų ir grybai pradėjo augti.
Gal perliejom nežinau.
Bet sausiau pabuvę kiek atsigavo.
ačiū už mintis
taip chloro gali būti nemažai
QUOTE(Venta9 @ 2011 03 13, 21:13)
Ikisiu savo trigrasi.As visada perku durpini substrata skirta pomid.ir paprikoms,bet jau 2 m perku,kur parasyta"daigu auginimui",bet man niekada taip nebuvo,kiek sudygdavo tiek ir uzaugdavo.Laistau kambario siltumo vandeniu,bet nepersistengiu,iki pikavimo jei neperdziusta nelaistau,o veliau pagal poreiki.Mano drauge pernai pirko kazkokia zeme daigams,tai jai panasiai buvo,beveik visi nugeibo,jie ten primakalpja neaisko ko ,gal ir kokio uzkrato buna toj zemej.Geriausia durpinis,nes visada bus sviezias be priemaisu.O siltmami as laistau kas 4-5 dienas,bet gausiai,l.gausiai,tiesa iki siol nemulciavau,bet forume prisiskaiciau apie tai ir siemet bandysiu,nors nezinau is kur mulcio gausiu,pieveles beveik neturiu.As antri metai skaitau jusu foruma,bet nedrisdavao isiterpt,esu mociute 2x35.
ačiū

už trigrašį

Pernai pirkau substratą pomidorams ir paprikoms, dar bandžiau kažkokį rusišką universalų daržovėms, šiemet durpių substratą daržovėms. Gal reiks vėl pamėgint tą specialųjį pomidorams ir paprikoms?
Pievelės ir aš neturiu, būtų tikrai didelis gėris mulčiavimui

Bandysiu kur nors ieškot, nes noriu šiais metais ne tik šiltnamį, bet ir didžiąją dalį daržo mulčiuot
ir drąsiau, dažniau įsiterpkit