Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(klakšt @ 2011 03 10, 18:33)
o jusu vyras taikesi PNPD?
jei taikesi kol buvot neissiskyre, tai uz ta laikotarpi per 100x7/2=350 ir kai viena auginat 5x100=500 viso 850, bet jei vyras nesitaiko PNPD tada jums 1200 uz metus

gal galit paaiskinti kaip suprasti taikesi PNPD kol nebuvom isiskyre? jis tuo metu dirbo, ir dabar dirba tam paciam darbe, tai ten aisku yra informacija kad jis turi vaika, tai kaip suprantu tuomet gaunasi kad jis taikesi g.gif visai pasimeciau verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
auginu 2 vaikus, vyras PNPD pernai neprisitaike, ar gali buti, kad kai pakeiciu skaicius 17 langelyje i 3600, grazintina suma pasikeicia labai mazai (30LT)? g.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2011 03 10, 18:38)
gal galit paaiskinti kaip suprasti taikesi PNPD kol nebuvom isiskyre? jis tuo metu dirbo, ir dabar dirba tam paciam darbe, tai ten aisku yra informacija kad jis turi vaika, tai kaip suprantu tuomet gaunasi kad jis taikesi g.gif visai pasimeciau verysad.gif

prie deklaraciju yra pazymos suformuotos, ten matosi ar buvo faktiskai pritaikytas PNPD ir kiek (jei pas jus tuscias langelis ir nieko neirasyta, tai turbut netaikytas buvo), o ar jusu vyrui darbovietej taike ar ne, tai tik jis turbut zino ir jo buhaltere, bei prie jo deklaracijos pazymoj turetu matytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klakšt: 10 kovo 2011 - 18:57
QUOTE(daisy3 @ 2011 03 10, 17:42)
O as niekaip negaliu pasirasyti deklaracijos-raso,jog nera "saugios talpyklos" kazkokiam EDS sertifikatui patvirtinti??? g.gif  Niekad nereikejo, viskas buvo tvarkoj-o siemet jau prasideda... smile.gif Sakyciau siais metais sudetingiau uzpildyti bei pateikti, o ir telefonu nelabai konsultuoja- liepia narsytis, ieskotis pagalbu ir t.t. doh.gif

ne ta spaudziat. reikia spausti "siusti" su zalia varnele.

QUOTE(Katusik @ 2011 03 10, 18:10)
Prelimenarioje deklaracijoje 17 langelis yra violetinis, matyt, todėl ir negaliu jo pakeisti.

bet kai keičiu ten, kur reikia pačiai pildyti, visi kiti langeliai vistiek lieka violetiniai ir niekas juose nesikeičia. o juk pasikeitus 17 langeliui, keistis turi dar mažiausiai 18, 19, 21, 24 langeliai  g.gif

Beje, spaudžiu f7 ir visai nieko nesidaro.

:

g.gif Bandete isjungti ir is naujo pakrauti EDS?

QUOTE(dute_a @ 2011 03 10, 18:13)
NORIU PAPRASYTI PAGALBOS 4u.gif
pas mane 17 laukelyje nieko nera irasyta ir nezinau ka jame rasyti sad.gif situacija tokia, kad praeitu metu liepos 9d isiskyriau su vyru(vienas vaikas 4 metuku), tris menesius stovejau darbo birzoje, tai ir nezinau kiek man ten irasyti?busiu labai dekinga pagelbejusioms :

As rasyciau 600 ir nesukciau galvos, Jei exas dirba, tai tikrai jam bus pritaikytaas. Nebent susitartumete, kad pvz. jis nesitaiko papildomo NPD< taikotes tik jus viena, tada rasytumete 1200, o jis 0.

As pasitikrinau oer EGAS, tai sutampa ir VMI pazyma, ir EGAS duomenys... fuu... issiunciau deklaracija. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 03 10, 18:56)
prie deklaraciju yra pazymos suformuotos, ten matosi ar buvo faktiskai pritaikytas PNPD ir kiek (jei pas jus tuscias langelis ir nieko neirasyta, tai turbut netaikytas buvo), o ar jusu vyrui darbovietej taike ar ne, tai tik jis turbut zino ir jo buhaltere, bei prie jo deklaracijos pazymoj turetu matytis.

pazymoje parasyta kad senojoje darbovieteje buvo faktiskai pritaikytas 250 o dabartineje 300
tai vat ir painiojuosi kiek man rasyti g.gif nes irasius 600 ar 850 skiriasi man grazinama suma unsure.gif tai ir nebesuprantu kiek man rasyti verysad.gif labai labai aciu uz pagalba 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2011 03 10, 19:09)

As rasyciau 600 ir nesukciau galvos, Jei exas dirba, tai tikrai jam bus pritaikytaas. Nebent susitartumete, kad pvz. jis nesitaiko papildomo NPD< taikotes tik jus viena, tada rasytumete 1200, o jis 0.

jau su kuo kuo, bet su juo susitarti niekaip neis schmoll.gif
o tai kaip kitais metais reikes rasyti? 1200 ar 600? nes mes kaip ir isiskyre, jis to vaiko tai neaugina
Atsakyti
Smilla, ar galima kaip ir pernai deklaruoti už savo mokslą sumokėtus pinigus vyro vardu, o pati to L priedo nepildyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2011 03 10, 19:09)

na jei issiskyre ir vaikas liko su mama, tai vyrui nuo istuokos datos tas PNPD jau nebepriklauso ir jis neturetu jo taikytis, o jei prisitaike, tai turetu gazinti g.gif
Papildyta:
QUOTE(dute_a @ 2011 03 10, 19:16)
jau su kuo kuo, bet su juo susitarti niekaip neis schmoll.gif
o tai kaip kitais metais reikes rasyti? 1200 ar 600? nes mes kaip ir isiskyre, jis to vaiko tai neaugina

as rasyciau per puse kol nebuvot issiskyre ir po skyrybu visa suma sau kaip viena auginanti vaika, o jei jis po skyrybu dar taikosi, tai tures grazinti VMI ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klakšt: 10 kovo 2011 - 19:19
QUOTE(Blykstė @ 2011 03 10, 19:18)
Smilla, ar galima kaip ir pernai deklaruoti už savo mokslą sumokėtus pinigus vyro vardu, o pati to L priedo nepildyti? 4u.gif

man atrodo, kad galima. Rasysis, kad jis sumokejo. 4u.gif

QUOTE(klakšt @ 2011 03 10, 19:22)
na jei issiskyre ir vaikas liko su mama, tai vyrui nuo istuokos datos tas PNPD jau nebepriklauso ir jis neturetu jo taikytis, o jei prisitaike, tai turetu gazinti  g.gif
Papildyta:

as rasyciau per puse kol nebuvot issiskyre ir po skyrybu visa suma sau kaip viena auginanti vaika, o jei jis po skyrybu dar taikosi, tai tures grazinti VMI  ax.gif

taip yra is tikro? g.gif Visada galvojau, kad nors ir issiskyre, tai neturi reiksmes bigsmile.gif
Tai vadinasi, tas, kam priteista vaiko gyvenamoji vieta, tas ir prisitaiko? Na gerai, o jei tevas moka alimentus? kodel jis negali prisitaikyti. Jis juk po skyrybu nedingsta is vaiko gimimo liudijimo.
Arba kaip tada, jei pora nesusituokusi augina vaika, veda bendra uki ?? g.gif Taip iseina, tik moteris gali prisitaikyti, o vyras ne?
Subalamutinote ax.gif
Atsakyti
na jei issiskyre ir vaikas liko su mama, tai vyrui nuo istuokos datos tas PNPD jau nebepriklauso ir jis neturetu jo taikytis, o jei prisitaike, tai turetu gazinti  g.gif
Papildyta:

as rasyciau per puse kol nebuvot issiskyre ir po skyrybu visa suma sau kaip viena auginanti vaika, o jei jis po skyrybu dar taikosi, tai tures grazinti VMI  ax.gif

tai kaip suprantu rasau 850, o kitais metais galesiu rasyti 1200 bigsmile.gif

dar turiu toki klausimuka- siuo metu studijuoju, bet kaip suprantu negaliu susigrazinti dalies pinigeliu sumoketu uz moksla, nes anksciau mokiausi kitame universitete (bet esme tame kad as jo nebaigiau, meciau ipusejus mokslams) tai is esmes dabartiniai mano mokslai man suteikia pirma kvalifikacijos laipsni g.gif nes ano universiteto nebaigiau, tai ir kvalifikacijos neigijau g.gif bet praeitais metais man atmete deklaracija su prierasu kad tai antros pakopos mokslai g.gif kaip yra siuo atveju blush2.gif
Papildyta:
Papildyta:

as rasyciau per puse kol nebuvot issiskyre ir po skyrybu visa suma sau kaip viena auginanti vaika, o jei jis po skyrybu dar taikosi, tai tures grazinti VMI ax.gif

taip jam ir reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2011 03 10, 19:27)
man atrodo, kad galima. Rasysis, kad jis sumokejo.  4u.gif
taip yra is tikro?  g.gif Visada galvojau, kad nors ir issiskyre, tai neturi reiksmes  bigsmile.gif
Tai vadinasi, tas, kam priteista vaiko gyvenamoji vieta, tas ir prisitaiko? Na gerai, o jei tevas moka alimentus? kodel jis negali prisitaikyti. Jis juk po skyrybu nedingsta is vaiko gimimo liudijimo.
Arba kaip tada, jei pora nesusituokusi augina vaika, veda bendra uki ??  g.gif Taip iseina, tik moteris gali prisitaikyti, o vyras ne?
Subalamutinote  ax.gif

mano drauge issikyrus, gauna alimentus bet skaitosi, kad viena augina vaika unsure.gif ir darzely taikomos nuolaidos vieniems auginantiems vaikus, i ta tarpa ieina ir issiskyre g.gif
geriausiai turbut pasiskambinti i VMI ir pasitikslinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 03 10, 19:31)
mano drauge issikyrus, gauna alimentus bet skaitosi, kad viena augina vaika  unsure.gif  ir darzely taikomos nuolaidos vieniems auginantiems vaikus, i ta tarpa ieina ir issiskyre  g.gif
geriausiai turbut pasiskambinti i VMI ir pasitikslinti smile.gif

Pasiulete padaryti neimanoma lotuliukas.gif Taip nenoriu ten skambint - greiciau pati susirasiu info biggrin.gif
As irgi issiskyrusi, tai uztat ir aktualu.
Mb issiskyres, tai irgi aktualu - jis siemet prisitaike visa suma uz vaika sau, nes vaiko motina isvykus is Lt, tai tikrai nedeklaruos. Tai turbut jo deklaracija atmes dabar g.gif
Papildyta:
QUOTE(dute_a @ 2011 03 10, 19:33)
isiskyrusioms darzelyje jau nebetaiko nuuolaidu schmoll.gif  doh.gif

deja taip...nebent tevas ikalinimo istaigoje, ar mires. bet cia ir neissiskyrusiams galioja. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2011 03 10, 19:27)
Arba kaip tada, jei pora nesusituokusi augina vaika, veda bendra uki ??  g.gif Taip iseina, tik moteris gali prisitaikyti, o vyras ne?
Subalamutinote  ax.gif

cia VMI puslapyje radau : "tais atvejais, kai tėvai (įtėviai) gyvena nesusituokę, tačiau vaikus (įvaikius) augina kartu, papildomas NPD taikytinas ir jiems, jeigu darbdaviui pateikiami atitinkami dokumentai, kad jie abu augina vaikus (įvaikius)."
Atsakyti