Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(Berta @ 2011 03 10, 22:56)
Žiūriu deklaracijos pažymą ir iškilo klausimas -  į kurį langelį deklaracijoje įrašyti sumą kuri nurodyta grafoje Faktiškai pritaikytas PNPD Ar jau ten perkelta ir iš tos pažymos nieko patiems įrašinėti nereikia  g.gif

man tik reikejo irasyti 17 langeli ir pora kitam lape 0,o taip viskas perkelta is pazymos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 10, 13:58)
jei 33 su minusu,tai jus turit grazinti.
Man atrodo pazymoj paziurekit ar teisingai ivesti P5 laukelio skaiciai ir ziurekit ar sutampa su P7,bent jau as taip suprantu.
P7=P5 laukelių suma

ačiū už atsakymą mirksiukas.gif
suma tokia pati P5=P7 katik skaičiavau, kažkas kito bus g.gif

kaip skaičiuojamas/ gaunamas P5?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėdebesy: 10 kovo 2011 - 22:21
QUOTE(Gemma @ 2011 03 10, 21:53)
galima ir keliems seimos nariams isdalint, jei negalima pilnai pasinaudot vieno nario pajamomis

Bijau suklysti, bet atrodo, kad už mokslus sumos skaidyti nebegalima g.gif

QUOTE(Berta @ 2011 03 10, 21:56)
Žiūriu deklaracijos pažymą ir iškilo klausimas -  į kurį langelį deklaracijoje įrašyti sumą kuri nurodyta grafoje Faktiškai pritaikytas PNPD Ar jau ten perkelta ir iš tos pažymos nieko patiems įrašinėti nereikia  g.gif

Niekur jo rašyti nereikia. Deklaracijos esmė ir yra prisitaikyti visą PRIKLAUSANTĮ npd ir pnpd, nepriklausomai kiek buvo pritaikyta.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2011 03 10, 23:14)
Niekur jo rašyti nereikia. Deklaracijos esmė ir yra prisitaikyti visą PRIKLAUSANTĮ npd ir pnpd, nepriklausomai kiek buvo pritaikyta.

visiskai teisingai,as kai deklaravau uz mokslus,tai tik vienas kazkas galejo grazinti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 10, 23:12)
man tik reikejo irasyti 17 langeli ir pora kitam lape 0,o taip viskas perkelta is pazymos.

Kas nors paaiškinkit man dėl 17 langelio, nes susiginčijau su MB doh.gif
Auginam tris vaikus, mažiausias gimė 2010m sausio 16 d. tai kokią sumą mum rašyti į 17 langelį doh.gif Aš suprantu kad 100x12, 200x12 ir 200x11 ir gautą sumą įrašyti, jei deklaruojam abu, tai ją dalinti per pusę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Berta: 10 kovo 2011 - 22:21
QUOTE(Berta @ 2011 03 10, 23:20)
Kas nors paaiškinkit man dėl 17 langelio, nes susiginčijau su MB  doh.gif
Auginam tris  vaikus, mažiausias gimė 2010m sausio 16 d. tai kokią sumą mum rašyti į 17 langelį  doh.gif  Aš suprantu kad 100x12, 200x12 ir 200x11 ir gautą sumą įrašyti, jei deklaruojam abu, tai ją dalinti per pusę  g.gif

taip,jus teisingai supratot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 10, 23:23)
taip,jus teisingai supratot  smile.gif

Ir nepriklausomai nuo to ar aš dirbau ar buvau vaiko priežiūroje g.gif
Atsakyti
Sweet Dreems,bet tai tokia betvarkė neįmanoma juk yra.Jei kokios įmonės buhalterė taip aplaidžiai "iš oro" duomenis VMI,ar tai pačiai Sodrai perdavinėtų,tai kažin kaip jai pasisektų,reikėtų tikrai dar paaiškinamuosius raštus pridėti, kaip minimum.Juk visur dabar kompiuterizuota ir suprogramuota,o Sodra juk net neseniai savo kompus ir programas net už nepadorią sumą atsinaujino bei darbuotojams kursus pravedė,o negali duomenų net tiksliai sukelti. Žiauru.Skųsiuosi.
Atsakyti
QUOTE(Berta @ 2011 03 10, 23:29)
Ir nepriklausomai nuo to ar aš dirbau ar buvau vaiko priežiūroje  g.gif

nepriklausamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 10 kovo 2011 - 22:33
QUOTE(Sweet Dreams @ 2011 03 10, 22:14)

gal galit nurodyt, kur radot, nes as ieskojau, tai neradau vmi puslapy nieko naudingo... kadangi draugei pildysiu, tai aktualu butu

Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2011 03 10, 23:37)
gal galit nurodyt, kur radot, nes as ieskojau, tai neradau vmi puslapy nieko naudingo... kadangi draugei pildysiu, tai aktualu butu

Visdel to pasirodo kad galima dalim skaidyt
"Iš metinių apmokestinamųjų pajamų už profesinį mokymą ar studijas sumokėtas įmokas gali atimti pats besimokantysis ar studijuojantysis, o jei jis negali pasinaudoti visa lengvata (t. y. negali iš savo apmokestinamųjų pajamų atimti visos už profesinį mokymą ar studijas sumokėtos įmokų sumos) nepasinaudota sumokėta už studijas išlaidų dalimi gali pasinaudoti jo tėvai (įtėviai), globėjai, rūpintojai ir (arba) sutuoktinis."
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1014244
Atsakyti
Sveikos,

jau cia 110 kartu rasyta buvo, bet vistiek noriu pasitikslinti del to 17 langelio. blush2.gif
1) Jei siais metais deklaracija pildau tik as (vyras nepildo), auginam du vaikus, vienas gime 2010 geguze, tai i 17 langeli man rasyti 2600 (100*12+200*7)?
2) Pernai taip pat as viena pildziau deklaracija, bet 17 langelyje rasiau kazkodel 600. O tai neturejau rasyti 1200? Nes jei rasyciau 1200, tai grazintina suma butu buvusi didesne. Gal galima ta deklaracija uz 2009m. is naujo jiems siusti, gal ismoketu ta skirtuma? rolleyes.gif
Aciu uz atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaika: 10 kovo 2011 - 23:22