Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(Finn@ @ 2011 03 14, 14:51)
Sveikos merginos.
Siame reikale nelabai nusimanau, tai paklausiu, ar gali buti, kad man nieko nebereikia pildyti daugiau, kas jau uzpildyta pacioje deklaracijoj:
31 langelyje suma -209
33 langelyje          209

nei minuso nei pliuso nera 33lange, cia bus grazinta si suma man, ar dar reikia kazka pildyti?  blush2.gif
aciu, kas atsakys  4u.gif

paspauskit virsui raudona saukstuka, apacioj tada ismes klaidas, daug kur reikia nuliukus irasyt, jei turit vaiku, 17 langeli patikrinkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Finn@ @ 2011 03 14, 12:51)
Sveikos merginos.
Siame reikale nelabai nusimanau, tai paklausiu, ar gali buti, kad man nieko nebereikia pildyti daugiau, kas jau uzpildyta pacioje deklaracijoj:
31 langelyje suma -209
33 langelyje           209

nei minuso nei pliuso nera 33lange, cia bus grazinta si suma man, ar dar reikia kazka pildyti?  blush2.gif
aciu, kas atsakys  4u.gif

sita suma jums grazins
Papildyta:
QUOTE(Finn@ @ 2011 03 14, 13:09)
aciu  4u.gif 17 langelis tuscias, o turiu 2 vaikus, vienas is ju gimes siais metais rugpjuti unsure.gif vadinasi ne taip ir paprasta cia  doh.gif

tai irasykit i 17 langeli uz pirma vaika 100x12 + 200x4(uz antra vaika) jei taikotes viena tai visa suma, jei per puse su vyru tai puse sumos sau, puse vyrui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klakšt: 14 kovo 2011 - 13:32
QUOTE(klakšt @ 2011 03 14, 13:16)
sita suma jums grazins
Papildyta:

tai irasykit i 17 langeli uz pirma vaika 100x12 + 200x4 jei taikotes viena tai visa suma, jei per puse su vyru tai puse sumos sau, puse vyrui  mirksiukas.gif

aciu, viska irasiau, tik klaida meta, blogai irasau saskaitos numeri g.gif kuo neitinka, rasau su LT ir 18 skaiciu
KLAIDA: 35 laukelis nepildomas, kai permokėtą mokesčio sumą pageidaujama susigrąžinti į užsienio kredito įstaigoje esančią arba į gyventojo atstovo sąskaitą

jeigu nieko neirasau i 35:
Deklaracija klaidų neturi, ją galima pateikti
PERSPĖJIMAS: 35 laukelyje neįrašytas sąskaitos numeris
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finn@: 14 kovo 2011 - 13:53
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 03 14, 12:41)
Nesuprantu kada pnpd taikomas dviem tevams, o kada vienam,  kaip suprast savoka - vaika augina abu arba vienas, jei pzv. alimentus vaikui tevas moka, jis ar gali sau taikyti pnpd?
Aciu jei paaiskinsit. 4u.gif

cia jua diskutavom apie tai, tai kaip issiaiskinome, pagal istatymus, nors tevas ir moka alimentus, jis negali prisitaikyti PNPd uz vaika. Jei prisitaiko jis, o pvz ex zmona neprisitiako, tai VMi kaip ir nekliuna, bet jei abu prisitaikytui, tai jau kliutu. CIa apie issiskyrusius.
O jei tevai abu augina vbaika, tai prisitaiko tas, kuris dirbo, o tas, kuris nedirbo, netaiko. Raso deklaracijoje 0. Arba taikosi abu per puse, jei abu dirbo.
Nezinau, ar ta paaiskinau, ko klauset biggrin.gif

QUOTE(Finn@ @ 2011 03 14, 13:40)
aciu, viska irasiau, tik klaida meta, blogai irasau saskaitos numeri  g.gif kuo neitinka, rasau su LT ir 18 skaiciu
KLAIDA: 35 laukelis nepildomas, kai permokėtą mokesčio sumą pageidaujama susigrąžinti į užsienio kredito įstaigoje esančią arba į gyventojo atstovo sąskaitą

jeigu nieko neirasau i 35:
Deklaracija klaidų neturi, ją galima pateikti
PERSPĖJIMAS: 35 laukelyje neįrašytas sąskaitos numeris

cia jau vienai mamai taip buvo g.gif matyt sistema nedirba. pabandykit isjungti viska ir is naujo ijungus pildyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2011 03 14, 14:00)
O jei tevai abu augina vbaika, tai prisitaiko tas, kuris dirbo, o tas, kuris nedirbo, netaiko. Raso deklaracijoje 0. Arba taikosi abu per puse, jei abu dirbo.
Nezinau, ar ta paaiskinau, ko klauset  biggrin.gif

cia jau vienai mamai taip buvo g.gif matyt sistema nedirba. pabandykit isjungti viska ir is naujo ijungus pildyti  g.gif

o va cia manau ir man reikia 0 rasyti...nes as nedirbau nuo 2010m. sausio men. auginau pirmaji vaika iki 3 metu (buvau motinystes atostogose iki vaikui sukaks treji), o 2010 m.rugpjuti gime antras. g.gif

pabandysiu atsijungti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finn@: 14 kovo 2011 - 14:11
kaip bus su jau pateiktomis,priimtomis deklaracijomis,kuriose truksta sodros duomenu apie 2010.12 pasalpa?Reikes jas veliau pertaisyti vel?
Atsakyti
2010m. buvau vaiko pr. atost.-t.y gavau VSDFV pasalpa
turiu 2 vaikucius
MB dirba

klausimas del tos 'Taikytino MPNPD suma ' irasymo pasirinikimo:

tai jeigu mama vienintele is sutuoktiniu deklaruoja pajamas mokesciu susigrazinimui, tai vadinas ji viena gali sau isirasyti tuos 3600 uz abu vaikucius? bigsmile.gif

ar cia dar reikia kazka susizinoti pas vyro darbo buhalterija del tu neapmokestintu sumu skaiciavimo??? g.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2011 03 14, 14:17)
Kazin kada planuoja grazinima, gal kas girdejot?  g.gif

pirmasis kovo gale.Taip sake per TV mokesciu inspekcijos atstove.
Papildyta:
QUOTE(silagele @ 2011 03 14, 14:19)
2010m. buvau vaiko pr. atost.-t.y gavau VSDFV pasalpa
turiu 2 vaikucius
MB dirba
klausimas del tos 'Taikytino MPNPD suma ' irasymo pasirinikimo:
tai jeigu mama vienintele is sutuoktiniu deklaruoja pajamas mokesciu susigrazinimui, tai vadinas ji viena gali sau isirasyti tuos 3600 uz abu vaikucius?  bigsmile.gif
ar cia dar reikia kazka susizinoti pas vyro darbo buhalterija del tu neapmokestintu sumu skaiciavimo???  g.gif
aciu  4u.gif

jei vaikai bendri,greiciausiai vyrui taiko MPNPD darbe,todel 3600 negaletumete isirasyti,bet tai suzinotumete vyro darbo buhalterijoje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xde: 14 kovo 2011 - 14:26
QUOTE(Finn@ @ 2011 03 14, 15:08)
o va cia manau ir man reikia 0 rasyti...nes as nedirbau nuo 2010m. sausio men. auginau pirmaji vaika iki 3 metu (buvau motinystes atostogose iki vaikui sukaks treji), o 2010 m.rugpjuti gime antras.  g.gif

pabandysiu atsijungti  drinks_cheers.gif

kaip tai jus nedirbot,jus dirbot,tik kad buvot VPA,tai ne ta pats.Jums i 17 lauk. tikrai ne 0 turit rasyti.
Atsakyti
Labos,

padėkit, prašau, neišmanėlei.
Dėl 17 langelio viskas aišku, jau pasiskaičiau ką įrašyti kai augini vaiką.
O paskui, jei esu VPA, tai kituose langeliuose : 28, 30, 42,43 reikia ką įrašyti?
Ačiū labai!
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2011 03 14, 15:59)
Labos,

padėkit, prašau, neišmanėlei.
Dėl 17 langelio viskas aišku, jau pasiskaičiau ką įrašyti kai augini vaiką.
O paskui, jei esu VPA, tai kituose langeliuose : 28, 30, 42,43 reikia ką įrašyti?
Ačiū labai!

nulius
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2011 03 13, 22:08)
Jei tarp darbų nebuvo pilno nedirbto mėnesio, papildomai nieks negrąžinama.
Tiksliausias būdas - kreiptis į Sodrą pažymos. Pagal ją deklaruoti. Nes remiantis pernai metų patirtimi, ir šiemet jų duomenų pateikimo programa pjauna grybą.

Pažyma ne ką tepadės, nes VMI atsižvelgia tik į pačios Sodros persiųstus duomenis.

QUOTE(xde @ 2011 03 14, 14:14)
kaip bus su jau pateiktomis,priimtomis deklaracijomis,kuriose truksta sodros duomenu apie 2010.12 pasalpa?Reikes jas veliau pertaisyti vel?

Deklaruojame faktiškai gautas, o ne priskaičiuotas pajamas, todėl 2010 m. gruodžio mėnesio Sodros pašalpos (kurią gauname sausį) į deklaraciją traukti nereikia, bet reikia įtraukti 2009 m. gruodžio, nes gavome jau 2010 m. sausį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sweet Dreams: 14 kovo 2011 - 15:39