Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(egesichora @ 2011 03 10, 21:02)
Labas vakaras.

NORIU ATKREIPTI DĖMESĮ Į SVARBŲ DALYKĄ.

Visos (o ypač gaunančios mampinigius i Sodros).
Tai va,mano VMI pateiktoje pažymoje iš Sodros yra pateikti neteisingi duomenys(vienas mėnuo dingęs).Tokie pat klaidingi duomenys nuėję ir į preliminarią deklaraciją.Tai va,pateikiau aš ją,visus papildomus duomenis surašiusi dieną ir jau man rodė kaip priimtą("pažaliavusią") ir kažkaip dabar persitikrinau rankiniu būdu bei pamačiau,kad galai nesueina.Ką tik prirašiau tą trūkstamą sumą.

PASITIKRINKITE ir SUSITIKRINKITE su Sodros portale esančiais duomenimis.

Nežinau kas čia taip suklydo (VMI,ar Sodra),bet valstybinėse įstaigose matyt viskas galima.

aciu
gal galite paaiškinti kaip pasitikrinti ar Sodros duomenis teisingi? 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Paaiskinkit man tundrai… as nedirbau visus 2010 metus, man preliminari deklaracija nebuvo paruosta, kaip supratau ir nebus ? ta prasme man niekas nieko negrazins, nes kaip suprantu near ir uz ka…
Atsakyti
QUOTE(Agmus @ 2011 03 18, 16:28)
Paaiskinkit man tundrai… as nedirbau visus 2010 metus, man preliminari deklaracija nebuvo paruosta, kaip supratau ir nebus ?  ta prasme man niekas nieko negrazins, nes kaip suprantu near ir uz ka…

Teisingai jus supratot.
Atsakyti
Skaitau as cia ir irgi manau kad sodra ir mano duomenys perdave negerai, nes su EGAS nesueina, o ir dar vaikas gimes 2009-07 men. , tai iki 2010-07-18 gaudavau ismoka 100 proc., o jau po - 75 proc., tai iki liepos men. viena stabilia, suma, uz liepos men. vidurkis gavosi, puse men. 100 proc. puse 75 proc., o nuo rugpjucio men. jau mazesne suma iki gruodzio, jokiu kitu pajamu neturejau, o P priede nurodyta 12 ismoku, bet tik 2 rusiu ismokos, tipo 100 proc. kur buvo ir 75 proc., liepos men. suma nenurodyta... nezinau ar supratot ka turejau omeny, bet manau ir mano duomenys turies tikslinti sodra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 03 18, 15:35)
Skaitau as cia ir irgi manau kad sodra ir mano duomenys perdave negerai, nes su EGAS nesueina, o ir dar vaikas gimes 2009-07 men. , tai iki 2010-07-18 gaudavau ismoka 100 proc., o jau po - 75 proc.,  tai iki liepos men. viena stabilia, suma, uz liepos men. vidurkis gavosi, puse men. 100 proc. puse 75 proc., o nuo rugpjucio men. jau mazesne suma iki gruodzio, jokiu kitu pajamu neturejau, o P priede nurodyta 12 ismoku, bet tik 2 rusiu ismokos, tipo 100 proc. kur buvo ir 75 proc., liepos men. suma nenurodyta... nezinau ar supratot ka turejau omeny, bet manau ir mano duomenys turies tikslinti sodra g.gif

Už liepos mėnesį turėjot gauti tik 90 proc. iki 18 dienos, nes įstatymas įsigaliojo nuo liepos 1 dienos. Mano dukrai buvo paskutinis mėnuo iki 2 metų, tai tikrai gavau mažesnę išmoką smile.gif bet man tai vis tiek keista, kad matot tik 2 rušių išmokas g.gif Gal ta liepos suma nedaug skiriasi nuo tų mažesnių ir tiesiog nepastebit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2011 03 18, 17:46)
Už liepos mėnesį turėjot gauti tik 90 proc. iki 18 dienos, nes įstatymas įsigaliojo nuo liepos 1 dienos. Mano dukrai buvo paskutinis mėnuo iki 2 metų, tai tikrai gavau mažesnę išmoką smile.gif bet man tai vis tiek keista, kad matot tik 2 rušių išmokas g.gif Gal ta liepos suma nedaug skiriasi nuo tų mažesnių ir tiesiog nepastebit? blush2.gif

ne, tikrai matau, ne tokia akla esu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 03 18, 16:35)
Skaitau as cia ir irgi manau kad sodra ir mano duomenys perdave negerai, nes su EGAS nesueina, o ir dar vaikas gimes 2009-07 men. , tai iki 2010-07-18 gaudavau ismoka 100 proc., o jau po - 75 proc.,  tai iki liepos men. viena stabilia, suma, uz liepos men. vidurkis gavosi, puse men. 100 proc. puse 75 proc., o nuo rugpjucio men. jau mazesne suma iki gruodzio, jokiu kitu pajamu neturejau, o P priede nurodyta 12 ismoku, bet tik 2 rusiu ismokos, tipo 100 proc. kur buvo ir 75 proc., liepos men. suma nenurodyta... nezinau ar supratot ka turejau omeny, bet manau ir mano duomenys turies tikslinti sodra g.gif

o kodel jus galvojat, kad uz liepa ner jums ismokos, gi paraset, kad 12 ismokejimu, reiskias visu 12me ir yra. turetu tik ta suma kazkiek skirtis nuo tos kur buvo 100 ir 75% (turetu but 7 ismokos po 100% viena kur uz liepa ( kur buvo dalis 100,dalis 75%) ir 4 ismokos po75%. Ir dar kai per EGAS tikrinat, tai atkreipkit demesi, kad jums 200912 men ismoka patenka i 2010 01, o jau 2010 12 i 2011 01, tai jau ji nesiskaiciuoja.(ji ieis i kitu metu deklaracija) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juliukas25 @ 2011 03 18, 17:55)
o kodel jus galvojat, kad uz liepa ner jums ismokos, gi paraset, kad 12 ismokejimu, reiskias visu 12me ir yra. turetu tik ta suma kazkiek skirtis nuo tos kur buvo 100 ir 75% (turetu but 7 ismokos po 100% viena kur uz liepa ( kur buvo dalis 100,dalis 75%) ir 4 ismokos po75%. Ir dar kai per EGAS tikrinat, tai atkreipkit demesi, kad jums 200912 men ismoka patenka i 2010 01, o jau 2010 12 i 2011 01, tai jau ji nesiskaiciuoja.(ji ieis i kitu metu deklaracija)  smile.gif

matyt blogai paaiskinau, nesakiau kad nera ismokos uz liepa, yra 2 rusiu: 8 ismokos - suma kuria gaudavau iki liepos men. 100 proc. ir 4 ismokos - suma kuria gaudavau 75 proc., bet uz liepos menesi turejo but visai kita suma, kadangi liepos 18 d. vaikui sukako metukai, o su EGAS bet kuriuos laikotarpius ivedus(kaip cia buvo aiskinta) nesueina su pateiktais VMI duomenimis, mano grazinama suma nelabai skirsis bet kuriuo atveju, bet manau kad dekl-ja reikes tikslint vistiek, nes duomenys neteisingi.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulbulka.: 18 kovo 2011 - 17:29
labai painu cia su tais MPNPD.....

2010 metais mano vyras nedirbo ir buvo registruotas darbo birzoje. Auginanam 1 vaika. Deklaracijoje 17 langelyje man yra irasyta 600 lt suma.
jei vyras negali pasinaudoti lengvata, tai gal as galiu vietoj 600 isirasyti 1200 lt 17 langelyje ?

patarkit, kaip turi buti teisingai..... g.gif

Laukiu pagalbos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eggllute @ 2011 03 18, 19:15)

2010 metais mano vyras nedirbo ir buvo registruotas darbo birzoje. Auginanam 1 vaika. Deklaracijoje 17 langelyje man yra irasyta 600 lt suma.
jei vyras negali pasinaudoti lengvata, tai gal as galiu vietoj 600 isirasyti 1200 lt 17 langelyje ?

patarkit, kaip turi buti teisingai.....  g.gif

Laukiu pagalbos  ax.gif

Jau ne viena karta rasyta,kad jei kazkas is jusu praeitais metais nedirbo,tai visa PNPD gali taikyti vienas is tevu.
Atsakyti
QUOTE(Levereti @ 2011 03 18, 08:07)
31 pas mane buvo -660, o 33 660 taip ir liko. Man buvo uz du menesius priskaiciuota PSD imoka, bet as pati uz save mokejau ir net permokejau uz 2 menesius, nes pasirodo tais menesiais dar valstybes drausta buvau. Tai kai paskambinau ir paklausiau ka taisyt, man pasake 43 langelyje irasyt ta suma kuria pati sumokejau, nes ten buvo 0. Tai irasius 288 46 langely pasidare vietoj -144, 144. Bet negi taip langvai viskas taisoma? Cia jau taip iseina nebera skolos? Kodel tuomet jie iskar nesutikrina visu duomenu ir teikia deklaracijas su klaidom?

nesutikrina todel, kad tu sumoketu PSD jus niekur nedeklaruojat, ta prasme neteikiat jokios deklaracijos (turiu omeny ne GPM308, kuria dabar pildot). o duomenys i metine deklaracija GPM308 suvaiksto tik is deklaraciju, sodros teikiamu pazymu. niekas VMI nesedi ir is banko saskaitos neisrinkineja kas, kiek ir ko sumokejo. tokiam darbui tiesiog neuztektu zmogiskuju istekliu... rolleyes.gif todel ir reikia paciam deklaruojant irasyti, kiek sumokejote uz save

QUOTE(parsiuke @ 2011 03 18, 13:43)
sodros suvestineje suma ismoku ir deklaracijos pazymoje sutampa. o del algu tai nezinau kaip pasitikrinti.
Papildyta:
gimdziau birzelio men, tai i 17 langeli irasiau 300 (vyras ir tiek isirase). toliau tik nuliukus irasiau i tuos kitus reikiamus langelius (kiti ar pats susimokejai)

jei gimdet birzelio, tai greiciausiai ir i darba dar ejot ir gavot pajamu? tai gal gavos taip, kad kazkuri menesi (menesius) gavot ir is darbo, ir is sodros, gal dar kokie atostoginiai... nors suma vis tiek labai didele moketina gaunas...
Papildyta:
QUOTE(eggllute @ 2011 03 18, 18:15)

patarkit, kaip turi buti teisingai.....  g.gif

Laukiu pagalbos  ax.gif

taip, galite isirasyti sau 1200 lt, jei vaikas gimes iki 2010 m. drinks_cheers.gif
Atsakyti
o dar toks klausimas, jeigu as pernai 5 men. dirbau valstybes tarnyboj, o likusius men. buvau bedarbe, tai ar privalau deklaruot turta (ne pajamas), kaip kad privalo daryti visi valstybes tarnautojai?
Atsakyti