Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

kaipgi su tais vaikais skaicuoti MPNPD g.gif pirmas 2008,antras 2010 06 02 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2011 03 10, 17:08)
Kaip suprasti sita uzrasa? "Duomenų apie kompiuterio (jo elementų) ir (arba) interneto prieigos įrengimo išlaidas tretieji asmenys nepateikė."

Čia tikriausiai visiems taip rašo.
Cituoju <Duomenų apie kompiuterio (jo elementų) ir (arba) interneto prieigos įrengimo išlaidas tretieji asmenys nepateikė.**>
Bet Jūs žemiau paskaitykit, ką būtent reiškia tos dvi žvaigždutės po posakio:
Cituoju <**Pažymos duomenys gali keistis, tretiesiems asmenims patikslinus Valstybinei mokesčių inspekcijai (toliau – VMI) pateiktus duomenis apie Jūsų pajamas ir išlaidas.> smile.gif
Atsakyti
QUOTE(suze @ 2011 03 10, 14:17)
Čia tikriausiai visiems taip rašo.
Cituoju <Duomenų apie kompiuterio (jo elementų) ir (arba) interneto prieigos įrengimo išlaidas tretieji asmenys nepateikė.**>
Bet Jūs žemiau paskaitykit, ką būtent reiškia tos dvi žvaigždutės po posakio:
Cituoju <**Pažymos duomenys gali keistis, tretiesiems asmenims patikslinus Valstybinei mokesčių inspekcijai (toliau – VMI) pateiktus duomenis apie Jūsų pajamas ir išlaidas.> smile.gif

As ta suprantu.Bet kokius duomenis apie kompa jiem cia reikia pateikti?Mes anais metais pirkom kompa issimoketinai,bet kazkas sake,kad uz kompa jau nebegrazina g.gif
Atsakyti
Nuo 2009 m. sausio 1 d. nuolatiniams Lietuvos gyventojams, auginantiems vaikus iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose, nustatyti papildomi NPD: už pirmąjį vaiką – 100 litų, už kiekvieną paskesnį – po 200 litų.

QUOTE(Cansado @ 2011 03 10, 17:15)
turiu du vaikus, viena gimus 2007, kita - 2010 sausio mėn.
Reikia apskaičiuoti tą sumą į 17 langelį, tai ar gerai suprantu, kad 50*12 už pirmą ir plius 200*11 už antrą?  g.gif  2800lt?

100*12+200*11=3400 (jei norite pasinaudoti viena) arba po 1700 (jei pasinaudojate kartu su vyru)
QUOTE(areida @ 2011 03 10, 17:16)
kaipgi su tais vaikais skaicuoti MPNPD g.gif pirmas 2008,antras 2010 06 02 g.gif

100*12+6*200=2400 (jei norite pasinaudoti viena) arba po 1200 (jei pasinaudojate kartu su vyru)
Atsakyti
QUOTE(GintareM @ 2011 03 10, 13:37)
Aciu merginos!
Nesuprantu is kur, bet vyras VMI skolingas uz kazka  blink.gif  Ar gali but kad imone ne visus mokescius sumokejus?  g.gif

gali buti per didelis MNPD pritaikytas, jei per metus pajamų 37800 Lt ar daugiau NPD nebėra, o jei buvo taikytas tai ir susidaro skola

cia yra formule kaip MNPD apskaiciuojama http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1008176
"Kai pagal pateiktą formulę apskaičiuotas NPD yra neigiamas, laikoma, kad jis lygus 0"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klakšt: 10 kovo 2011 - 15:30
gal kas zinote, jeigu mums uz viena vaika per metus pritaiko 600 lt npd tai kodel mes uz gruodzio menesi is sodros visos gavom maziau pinigu. aciu.
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2011 03 10, 17:25)
As ta suprantu.Bet kokius duomenis apie kompa jiem cia reikia pateikti?Mes anais metais pirkom kompa issimoketinai,bet kazkas sake,kad uz kompa jau nebegrazina  g.gif

Čia visiems tą patį rašo. pas mane, pas mano vyrą (nors mes kompo visai nesame pirkę išsimokėtinai). Reikia tik žinoti tai, jog grąžina tik iki 2009 metų pirktus kompiuterius bei paimtas paskolas būstui įsigyti. Kaip Jums ir rašė, Jūs negalite susigrąžinti.
Atsakyti
QUOTE(suze @ 2011 03 10, 15:26)

100*12+200*11=3400 (jei norite pasinaudoti viena) arba po 1700 (jei pasinaudojate kartu su vyru)

o jeigu aš įrašau tą sumą, kai noriu pasinaudot viena, tai mano vyras turi išvis savo deklaracijoj įrašyti tik 0, ar toks variantas išvis negalimas, jei esu ištekėjusi ir kartu auginam vaikus?
nes deklaraciją pildyt noriu tik aš, nes man reikia susigrąžint pinigus už mokslus, o vyrui išvis nereikia.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2011 03 10, 16:15)
turiu du vaikus, viena gimus 2007, kita - 2010 sausio mėn.
Reikia apskaičiuoti tą sumą į 17 langelį, tai ar gerai suprantu, kad 50*12 už pirmą ir plius 200*11 už antrą?  g.gif  2800lt?

12*100+11*200=3400 per puse su vyru.
Atsakyti
Merginos, gal kuri gali paaiškinti, kodėl prelimenarioje deklaracijoje man neleidžia taisyti 17 langelio? g.gif

Kai bandau pildyti visą deklaraciją iš naujo, įrašius reikiama NPD visi kiti skaičiai nesikeičia (ar jie turi keistis automatiškai? g.gif ). be to, gal kas gali paaiškinti, kaip apskaičiuojamas 21 langelis? Deklaracijoje turiu 6 lapus.

Ačiū už pagalbą
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2011 03 10, 17:30)
gal kas zinote, jeigu mums uz viena vaika per metus pritaiko 600 lt npd tai kodel mes uz gruodzio menesi is sodros visos gavom maziau pinigu. aciu.

Radau info Sodros tinklalapyje
Cituoju:
<Dėl 2011 m. sausio mėnesį išmokėtos mažesnės negu 2010 m. gruodžio mėnesį motinystės (tėvystės) pašalpos.

Motinystės (tėvystės) pašalpa išmokama už praėjusį mėnesį. Taigi, pašalpa už 2010 m. gruodžio mėnesį išmokama 2011 m. sausyje. Apmokestinant išmokas už praėjusius mokestinius laikotarpius (praėjusius metus) NPD netaikomas. Permokėtą gyventojų pajamų mokestį galima atsiimti.>
Atsakyti
Sveikos,

O pas man situacija tokia: pernai kažkaip likau skolinga valstybei 14 lt, tai labai neimiau į galvą ir susimokėjau.. šiais metais rašo, kad jau skolinga 142 lt blink.gif Kaip tai gali būti??? Pirmas vaikelis nuo 2008 09, antras nuo 2010 09.. nieko nepirkau nieko nepardaviau, nesuprantu kaip taip gaunasi doh.gif Dargi kažkaip ir gruodį būna mažesnė išmoka ar kažkaip ir sakoma, kad deklaruojant pajamas juos susigražinsiu, bet va še tau kad nori, pati turiu susimokėt doh.gif Nieko nesuprantu cry.gif O čia dar tik mano, nežinia kas pas vyrą daros...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elwa: 10 kovo 2011 - 15:44