QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 17, 12:21)
Terra, dar pakankinsiu
Kadangi duonos poreikis vakar buvo didžiulis, o kvietinio raugo jau turėjau, tad kepiau jūsų kvietinę duoną (tą, kur buvo supainioti miltai, ir vietoj ruginio raugo padarytas kvietinis; receptas 17 temos 29 psl.)
http://www.supermama...?...0838&st=336
Pirmas dalykas, mano tešla gavosi gana šlapia, t.y. rankomis neminkoma. Pridėjau kvietinių miltų, suformavau kepaliuką, bet per ~3 val. jis iškilo kur kas mažiau nei jūsų nuotraukoje. O kepant sprogo per pusę horizontaliai:oh Skonis geras, tik kiek sausoka. Arba dėl to, kad mažai iškilo arba miltų per daug. Ką ne taip dariau?
Tešla gaunasi lipni, bet suformuoti kepaliuką tikrai eina. Man irgi teko ant stalo pasibarstyti miltų ir kepaliuką apvolioti jais. Jeigu pagal receptą tešla gaunasi skystoka, geriau formuoti šlapiomis arba miltuotomis rankomis, o ne dėti papildomai miltų į tešlą. miltų perteklius tik sausina duonos struktūrą. Geriau šliūkštelti daugiau aliejaus ir eis minkyti. O kildinimo laikas priklauso nuo raugo brandumo ir kambario temperatūros. Aš kildinu pačioje orkaitėje(išjungtoje) arba prie radiatoriaus. Jeigu mažiau pakilo, tiesiog įbeskit pirštą į tešlą, jei duobutė atsistato palengva - reiškia kildinti užtenka.