Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Rasskee @ 2011 03 16, 10:15)
Dekoju, vis kepdavau is 550D, gal pavyks  g.gif  Reiks siandien pabandyt, tik receptuka reik susirast koki paprastesni  smile.gif

Taip pat klausimelis, ar nebandet kepti ciabatos, man ji super, bet va receptuko neturiu sad.gif juk ten kiek pamenu reikia labai ilgai minkyt ir minkyt ir taip su paminkymais kelias dienas... gal kas zinot?  ax.gif

yra jų ir išvis be minkymo youtube vaizdžiai parodyta, bet dabar neturiu kada ieškot.
Lyg Sonatinos bloge buvo, pažiūrėkit
http://www.sonatinos-receptai.lt/
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 16, 10:45)
yra jų ir išvis be minkymo youtube vaizdžiai parodyta, bet dabar neturiu kada ieškot.
Lyg Sonatinos bloge buvo, pažiūrėkit
http://www.sonatinos-receptai.lt/

Aciu labai smile.gif paieskosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2011 03 15, 21:31)
Sveikos, duonos kepėjos.Aš vis bandau gaminti raugą, bet man neišeina.Raugas auga dvi paras, o paskui sustoja, atsiskiria vanduo paviršiuje .Kvapas labai aštrus, kaip vėmalų.Bandžiau su ruginiais ir su kvietiniais miltais.Gal galėtumėt patarti, kas negerai? Dariau pagal receptą, pamaitinu kas 24 val.Bet daugiau nekyla  g.gif

Raugas ir neturi aktyviai augti kiekvieną dieną. Aktyviausias procesas ir yra pirmosios dvi dienos, o vėliau jis bręsta, nors auga ir vėl leidžiasi, tik tai sunku pastebėti. Pirminį raugą geriausia daryti tik iš rupių ruginių miltų, nes kvietiniai yra kaprizingesni, ir nepatyrusiai ne visada gaunasi. Na, o jei atsiskiria vanduo nežymiai, tai man atrodo, kad gerai neišmaišėte. Raugą reikia gerai išmaišyti prieš maitinant ir pamaitinus. O jeigu vandens labai daug atsiskiria, tai sekančiu maitinimu, mažinkit vandens kiekį, nes akivaidu, kad jo perdaug.
Atsakyti
Padėkitė! Nepavyksta skaniai iškepti mielinės tešlos - pakyla, lyg ir viskas OK, bet iškepus l. jaučiasi mielių skonis. Kas gali būti negerai? Gal per ilgai kildinu, mielių visada dedu pagal receptą g.gif
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2011 03 15, 19:48)
Sveikos,
ar nieks negaletu parduoti ruginio raugo? g.gif Kaune arba Kedainiuose 4u.gif

Aš galiu duoti (Kėdainiuose), tik duoną kepsiu apie savaitgalį, reiks luktelt kelias dienas mirksiukas.gif Jei vis dar reikia, parašykit į a.ž.
Atsakyti
QUOTE(Čigonė @ 2011 03 16, 12:28)
Padėkitė! Nepavyksta skaniai iškepti mielinės tešlos - pakyla, lyg ir viskas OK, bet iškepus l. jaučiasi mielių skonis. Kas gali būti negerai? Gal per ilgai kildinu, mielių visada dedu pagal receptą g.gif

taip, jus perlaikot tešla, dėl to ir l.jaučiasi mielės
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 16, 02:18)
taip, jus perlaikot tešla, dėl to ir l.jaučiasi mielės

Tai tikriausiai taip ir bus, net nepagalvojau, kad perrūgsta, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Gal yra kepėjėlių neišvengusių techninių problemų g.gif Mano duonkepė Bomann CB593, įjungus tik ūžia, nesuka velionėlio. Garantija pasibaigusi, taisymas pusė tiek kiek nauja duonkepė. O gal kuri taisėt, panašų gedimą, kad buvo, kokių detalių prireikė? Gal savas meistrelis pakrapštytų ir susitaisytume.
Dėkoju už bet kokią info smile.gif
Baisiai trūksta tos maišymo funkcijos, nes visas palengvinimas tame.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 15, 16:12)
tada pamažinkit vandens ~20-30ml

Dėkui, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 03 15, 20:06)
Mergaites turiu ir aš klausimą. Jei rašo kad duoną atvėsint ant grotelių? Tai iškepu duoną, išimu iš skardos, ją uždengiu šlapiu audeklu ir dedu į šiltą orkaitę atvėst ant grotelių? Ar taip supratau?  blush2.gif Ačiū 4u.gif

QUOTE(DaivaVe @ 2011 03 15, 20:21)
as tai suprantu,kad ant stalo gulinciu groteliu, o ne i orkaite  blush2.gif

Aciu. O kaip kitos mamytės vėsina? Irgi ant stalo gulinčių grotelių? blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes,

ar receptai,kurie sudeti 1psl.,tinka kepti duonkepeje? blush2.gif
siandien kepiau paprasta balta batona,kepiau pirma karta,nes tik vakar gavau nuo vyro dovanu duonkepe. thumbup.gif Padariau klaida,pastaciau L,tai virsus baltas gavosi. doh.gif
rytoj noriu iskepti surio duona. Gal kas kepet ar skani? Ar tiks Maximiniai miltai? blush2.gif

Mano pirmas batonas blush2.gif ,kepiau pagal sita receptuka
Batonas
380g kv.miltai
250g pieno
30g sviesto
2a/s cukraus
1a/s druskos
1/5 a/s mieliu

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 03 16, 13:50)
Sveikutes,

siandien kepiau paprasta balta batona,kepiau pirma karta,nes tik vakar gavau nuo vyro dovanu duonkepe.  thumbup.gif  Padariau klaida,pastaciau L,tai virsus baltas gavosi.  doh.gif

Labai skaniai atrodo thumbup.gif o jei virsus nepakankamai suskrudo, galima duonkepeje papildomai paskrudinti, bent jau manojoj yra papildomas kepimas 1valandos, tai paskrudinu 10 minuciu ir isjungiu, buna kaip tik, nes maniske duonkepe kazko virsaus neskrudina taip, kaip sonu, tai tenka papildomai paskrudint ax.gif
Atsakyti