Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 16, 08:58)
jis perrūgo pas jus
paimkit jo šaukštą, pamaitinkit ir galėsit kept



QUOTE(keistuole @ 2011 04 16, 09:00)
man tai jūsų raugas alkanas atrodo mastau.gif

aš paimčiau trečdalį jo, įdėčiau po 100g miltų (bet rupių) ir vandens ir palikčiau geram pusdieniui

Aciu. Aš intuityviai irgi panašiai mąsčiau: galvojau paimti kelis šaukštus, pamaitint iš naujo ir žiūrėti, kas bus. O tai likutį išmest? Ar galima į šaldytuvą idėt ir kitą kartą panaudot?
Atsakyti
Reikia ir man patarimo ax.gif Saldytuve raugas isbuvo apie 2sav. Vakar isemiau, palikau stoveti per nakti siltai- siandien matosi nedaug burbuliuku, pamaitinau ruginiais miltais ir vandenuku. Ar uzteks vieno pamaitinimo ir kaip suprasti kad raugas jau tinkamas kepimui? Taip noreciau kad pasisektu iskepti duonyte:geda2:
Atsakyti
QUOTE(fasstum @ 2011 04 16, 10:16)
Aciu. Aš intuityviai irgi panašiai mąsčiau: galvojau paimti kelis šaukštus, pamaitint iš naujo ir žiūrėti, kas bus. O tai likutį išmest? Ar galima į šaldytuvą idėt ir kitą kartą panaudot?


likutį dėkit į šaldytuvą, bus kitam kartui.
Ir nebeatsidėkit jau raugo prieš kepant.
Atsakyti
Sveikos jungiuosi i Jusu temute 4u.gif Planuoju snd vakare arba rytoj is ryto kepti savo pirmaja duonele.

Receptuka ir raugo dave drauge, kepsiu iprastoje orkaiteje 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal galite padėti...? Bendradarbė davė raugo duonai, o aš palikau receptą darbe. Noriu išsikepti duonelės, bet nežinau, kaip. Pirmą kartą kepsiu su raugu. Iš recepto pamenu tik, kad reikia lygiom dalim berods kvietinių, ruginių ir rupių miltų, cukraus 2/3 stiklinės, vandens berods šilto... dar įvairių sėklų vėliau įdėti. Raugo atsipilama sumaičius miltus su vandeniu ir cukrumi.
Gal kuri turit receptuką?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2011 04 16, 14:09)
Sveikos,

gal galite padėti...? Bendradarbė davė raugo duonai, o aš palikau receptą darbe. Noriu išsikepti duonelės, bet nežinau, kaip. Pirmą kartą kepsiu su raugu. Iš recepto pamenu tik, kad reikia lygiom dalim berods kvietinių, ruginių ir rupių miltų, cukraus 2/3 stiklinės, vandens berods šilto... dar įvairių sėklų vėliau įdėti. Raugo atsipilama sumaičius miltus su vandeniu ir cukrumi.
Gal kuri turit receptuką?

Ačiū 4u.gif


va čia tokio tipo

http://www.supermama...?...&p=36612653
Atsakyti
Ačiū ačiū 4u.gif
Būtinai kepsiu 4u.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 04 16, 14:16)

Atsakyti
QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 04 15, 18:53)
dėkui, taip ir padarysiu, atsidėsiu šaukštą ilgesniam laikui  4u.gif
o galiu į raugą primaitindama įdėti medaus?

Aš asmeniškai raugą maitinu tik su miltais ir vandeniu! Ir jokių priemaišų daugiau nededu! Medaus kartais dedu jau į tešlą, bet pats raugas visada yra grynas, kad atsidėjimui toks ir išliktų! Nors merginos visaip daro, bet čia jau kaip kas nori ir kaip kas išmano.
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 04 15, 20:46)
Kaunietems  4u.gif minetas malunas Kalvarijos g. (is Europos pr.) ten tarp nuosavu namu yra uzrasas Malunas  cool.gif


Tas malūnas yra Kalvarijos g. 8.
Nuvažiavau aš ten vakar nusipirkti miltų, pirkau rupių kvietinių, ruginių, salyklo ir saulėgrąžų.
Grįžus namo kepiau kvietinę duoną. Aišku, prieš užmaišant tešlą aš tuos miltus persijoju, tai man kažkaip tų sėlenų buvo daugiau nei miltų ( persijojus rupius kvietinius miltus). Aš galvoju, kad persijotų miltų turėtų būti daugiau nei sėlenų, ar ne? Toks jausmas, kad jie papildomai ten sėlenų dar įmaišė... Gal reiks vėl nuvažiuoti ir pasakyti tai...
Atsakyti
QUOTE(ad libitum @ 2011 04 17, 08:43)
Tas malūnas yra Kalvarijos g. 8.
Nuvažiavau aš ten vakar nusipirkti miltų, pirkau rupių kvietinių, ruginių, salyklo ir saulėgrąžų.
Grįžus namo kepiau kvietinę duoną. Aišku, prieš užmaišant tešlą aš tuos miltus persijoju, tai man kažkaip tų sėlenų buvo daugiau nei miltų ( persijojus rupius kvietinius miltus). Aš galvoju, kad persijotų miltų turėtų būti daugiau nei sėlenų, ar ne? Toks jausmas, kad jie papildomai ten sėlenų dar įmaišė... Gal reiks vėl nuvažiuoti ir pasakyti tai...


bet tos sėlenos duonos kepimui kaip ir nemaišo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 17, 08:49)
bet tos sėlenos duonos kepimui kaip ir nemaišo  unsure.gif


Matot, aš dar pradedanti kepėja... blush2.gif Aš galvojau, kad negerai, kad tiek mažai tų miltų...
Aš tik galiu palyginti su kitais rupiais miltais, kuriuos buvau pirkus ne ten. Ten buvo žymiai mažiau sėlenų.
Atsakyti
Vakar iškepiau Darnicko duoną pagal Annos receptą. Nu superinė duona - minkšta, drėgna, skani pasakiškai wub.gif

user posted image

o aną savaitgalį kepiau įvairių grūdų duonytę receptas
user posted image
Atsakyti