Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(jolanka @ 2011 04 14, 15:01)
4u.gif  ateinu pasigirti, kad vakar Kaune Aleksote toooki maluna atradau, superrr. Seimininkas Pranciskus, turi viskooo, ir salyklo, ir selenu ir semenu, ir visokiausio stambumo miltu, saulegrazu, speltos, skaldytu grudu...............
Prisipirkauuuuu  biggrin.gif


mes ir ta maluna atradom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 04 14, 08:12)
Labas,
galiu pasakyti savo asmeninius pastebėjimus, kai dar kepiau duonkepėje. Duonos viršus duonkepėje visada būdavo ne taip iškilęs ir blyškesnės spalvos, kai dėdavau patį didžiausią produktų kiekį, t.y. pačiam didžiausiam kepaliukui. Kuo mažesnis kepaliukas, tuo gražesnė išvaizda. Temperatūra duonkepėje nepasiskirsto taip tolygiai, kaip orkaitėje ir ne visur prieina karščiausias oras, nes dar daug įtakos turi ir dangčio darinėjimas. Jeigu norit įsitikinti, ar aš tiesą sakau, duonkepėje išminkykite tešlą, o kepti įdėkite į orkaitę! Ir viskas bus aišku!

Labai aciu uz patarimus. Pabandysiu. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 14, 16:09)
tikslesnė vieta? o kokiais kiekiais galima pirkt? Nereikia maišais po 50kg? smile.gif
Papildyta:
Dar klausimukas - o kas nors bandėt raugą maitint paprastais kvietiniais miltais? ne rūpiais?



QUOTE(Margareta @ 2011 04 14, 20:13)
mes ir ta maluna atradom  thumbup.gif


Margareta, kad buciau anksciau zinojussssss ax.gif kaip patiko man ten viskas.
Siandiena iskepiau duonyte su skaldytais grudais, pasaka ne duona ax.gif
Prisipirkau vakar, o siandiena viska susipilsciau i kibirelius, issirikiavau - groooozis biggrin.gif

Sadi, Aleksote, as ne vietine tai nelabai nupasakosiu, gatve lyg ir Kalvarijos. Malunas namuose. Rytoj beje, rodys laida apie jo seimininka per BTV Tarp miesto ir kaimo, vakare smile.gif
Atsakyti
Merginos, o kai tokiais kiekiais prisipoerkat miltu, grudu jums ten gyviu juose netsiranda , kirmelyciu ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Sadi @ 2011 04 14, 17:09)
tikslesnė vieta? o kokiais kiekiais galima pirkt? Nereikia maišais po 50kg? smile.gif
Papildyta:
Dar klausimukas - o kas nors bandėt raugą maitint paprastais kvietiniais miltais? ne rūpiais?

kadangi turejau du indukus viena kvietini kita rugini tai viena maitinau kvietiniu,kita ruginiu tai tas su kvietiniu prastai kilo o su ruginiu net bego per krastus, maisyta ir laikyta tuo paciu metu
Atsakyti
Labas rytas,

neisejo mano raugas,kazin kodel,ka netaip dariau? viska dariau kaip buvo parasyta cia ,bet siandien atidariau ir kazkokia pliurza buvo,virsus vanduo. Tai ismeciau. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 04 15, 08:00)
Labas rytas,

neisejo mano raugas,kazin kodel,ka netaip dariau? viska dariau kaip buvo parasyta cia ,bet siandien atidariau ir kazkokia pliurza buvo,virsus vanduo. Tai ismeciau.  verysad.gif


As kai eksperimentavau su raugu, tai kiek jo bedarydavau reikdavo ismesti, nes miltuose buvo problema. Nenoriu niekam daryt reklamos, bet man raugas pavyko su Malsenos "Viso grudo" miltais ir dariau labai paprastai, emiau toki pati kieki miltu ir vandens 1:1 santykiu ir palikau 3 parom siltai rugti, kasdien pamaisydavau lengvai. Viskas pavyko puikiai, maitinti kasdien nereikdavo ir iskepe duonele skani. Man labai padejo sitas filmukas, viska pagal ji dariau ir viskas pavyko is pirmo karto:
http://www.malsena.l...ka-namine-duona
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 14, 15:18)
aš bandžiau pasiėmus šaukštą ruginio raugo toliau maitint paprastais kvietiniais, paskui kepiau batoną, tai kažkiek kilo, bet ne tiek kiek man norėjosi.
Pats raugas irgi nebuvo toks išporėjęs kaip kad būna kai maitinu rupiais ruginiais


As irgi bandziau, bet man priesingai smile.gif
Maitinau su kvietiniais (550D) kelis kartus, kol praktiskai ruginio nebeliko, o tada kepiau batona, tai super gavosi, tas raugas su kvietiniais miltais skystesnis, bet zymiai daugau burbuliuoja ir greit pakyla. Batonas gavosi neblogas, tikrai viskas pavyko kuo puikiauskai. Kvietini rauga dariau pagal si raugo recepta:
http://www.malsena.l...versalus-raugas

Dar bandziau kepti ir prancuziska batona: http://www.malsena.l...-duona-baguette
Viskas pavyko irgi kuo puikiausiai. Ne negalvojau, kad tas "lankstymas" teslos taip gerai iskelia tesla, liuks, tik as priedu pridejau.
Kai formavau batonus, i vidu idejau idara, pagaminta is sviesto issukto su smulkintais cesnakais ir prieskoninem zolelem. Gavosi skonis primenantis Mantingos pusgaminius (yra tokios bandeles su cesnaku idaru) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 04 14, 16:01)
4u.gif  ateinu pasigirti, kad vakar Kaune Aleksote toooki maluna atradau, superrr. Seimininkas Pranciskus, turi viskooo, ir salyklo, ir selenu ir semenu, ir visokiausio stambumo miltu, saulegrazu, speltos, skaldytu grudu...............
Prisipirkauuuuu  biggrin.gif


kurgi tas malūnas, reikia ir man visko prisipirkti ax.gif

Sveikos, jungiuosi prie jūsų kepėjėlių ir žemai lenkiu galvą, nes kiek paskaičiau kiek jūs visko išbandę... tai man dar slėptis po lapais reikia smile.gif pradėjau kepti duonytę visai nesenai, kai vaikutis gimė, tai ir laiko laisvesnio namie sėdint atsirado. Žodžiu pasigaminau aš raugo, tik man iš to raugo niekada neiškilo normaliai, tai turėdavau mielių dadėti visada. Įkeliu aš savo raugo nuotrauką, gal jam kas negerai g.gif šiandien jis iš šaldytuvo iššimtas, pažiūrėkit ir pasakykit, gal jau čia reikia naujai darytis blush2.gif
user posted image
mano raugas, šiandien išimtas iš šaldytuvo... šaldytuve jis užsiseda kažkokiu sluoksniu, prieš maitinant aš tą sluoksnį visada nugriebdavau ir pamaitindavau, o sekančią dieną maišydavau ir kepdavau duonelę, tik kaip sakiau, vien nuo augo ji man nepakildavo... schmoll.gif
dėkui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skirmantuks81: 15 balandžio 2011 - 13:11
Mielos kepejėlės,
padėkit ir man išsiaiškinti su raugu, please ax.gif
Pradėjau gaminti raugą pagal nataliuncik receptą, kaip piirmam puslapyje nurodyta. Iš pradžių viskas ėjosi gerai. Kai trečią dieną pamaitinau, labai suputojo , iškilo, bet po nakties visai sukrito ir išsisluoksniavo (skystis viršuje) Galvojau, gal kalta temperatūra, kai tik tą vakarą nepakūrenom, kambariuose buvo vėsoka. Kvapas ir skonis buvo geras, tai dar pamaitinau ir palikau ant palangės prieš saulutę. Bet po paros neaug kas pasikeitė. Ir šiandien raugas vos putoja, išsisluoksniavęs. Įdėjau šaukštą medaus, bet kol kas jokio efekto verysad.gif . Galvojau, šiandien jau galėsiu kepti, o dabar nė nežinau ką daryt...?
Atsakyti
QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 04 15, 14:10)
kurgi tas malūnas, reikia ir man visko prisipirkti  ax.gif
Sveikos, jungiuosi prie jūsų kepėjėlių ir žemai lenkiu galvą, nes kiek paskaičiau kiek jūs visko išbandę... tai man dar slėptis po lapais reikia smile.gif pradėjau kepti duonytę visai nesenai, kai vaikutis gimė, tai ir laiko laisvesnio namie sėdint atsirado. Žodžiu pasigaminau aš raugo, tik man iš to raugo niekada neiškilo normaliai, tai turėdavau mielių dadėti visada. Įkeliu aš savo raugo nuotrauką, gal jam kas negerai  g.gif  šiandien jis iš šaldytuvo iššimtas, pažiūrėkit ir pasakykit, gal jau čia reikia naujai darytis  blush2.gif
mano raugas, šiandien išimtas iš šaldytuvo... šaldytuve jis užsiseda kažkokiu sluoksniu, prieš maitinant aš tą sluoksnį visada nugriebdavau ir pamaitindavau, o sekančią dieną maišydavau ir kepdavau duonelę, tik kaip sakiau, vien nuo augo ji man nepakildavo...  schmoll.gif
dėkui

Niekada, nelaikykite raugo tokiame indelyje!!! Dėkit į stiklinį, keramikinį arba bet kokį maistui skirtą indą. Tokie, kaip pas jus yra vienkartiniai ir tikrai raugui netinka. Nugriebkit dabar tą plutą, ir pamaitinkit ruginiais miltais+vandeniu, ir sekančiam kepimui atsidėkit į kitą indą. Jeigu raugas ruginis turi pakilti duonelė. Tik gal jis pas jus labai jaunas. Teoriškai, mielių reiktų dadėti tik pirmą kartą kepant, ir jei sekantis kepimas po poros savaičių, tai jau turėtų apsieiti be mielių. Bet praktiškai, gali reikti ir antrą kartą kepant, dadėti mielių.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 04 15, 14:55)
Niekada, nelaikykite raugo tokiame indelyje!!! Dėkit į stiklinį, keramikinį arba bet kokį maistui skirtą indą. Tokie, kaip pas jus yra vienkartiniai ir tikrai raugui netinka. Nugriebkit dabar tą plutą, ir pamaitinkit ruginiais miltais+vandeniu, ir sekančiam kepimui atsidėkit į kitą indą. Jeigu raugas ruginis turi pakilti duonelė. Tik gal jis pas jus labai jaunas. Teoriškai, mielių reiktų dadėti tik pirmą kartą kepant, ir jei sekantis kepimas po poros savaičių, tai jau turėtų apsieiti be mielių. Bet praktiškai, gali reikti ir antrą kartą kepant, dadėti mielių.


ačiū ačiū smile.gif
o kaip suprast raugas jaunas???? aš kepu kas 3-4 dienos, kaskart pamaitindama raugą ruginiais miltais ir vandenuku. o raugo kaskart kepdama dedu apie 200gr, gal permažai kad pakildintų duonelę???? suformavusi kepaliukus laikau apie 3val, gal irgi per mažai kad ją iškeltų... g.gif o kepu tik su rupiais ruginiais miltais, gal reikia dadėti kvietinių g.gif
Atsakyti
skirmantuks81, viskas gerai su jūsų raugų, tik perdekit į kitą indelį, neėmus viršutinį sluoksnį unsure.gif ir jai neskaityt to sluoksnio, tai jūsų raugas labai gerai atrodo. O kiek laiko jus kildinat, gal tiesiog nedalaikot(visgi čia ne mielės, reikia kiek kantrybė), nes raugas ne jaunas, subrendęs, turi gerai kildint

fasstum, tai kad ukrito nieko baisaus, o tai kad išsisluoksniavo tai priklauso nuo miltų/vandens kiekio, miltų rūšies(geriausia tinka rupaus malimo arba maišyt)...nieko baisaus, išmaišykit, jei reikia pamaitinkit.
Atsakyti