Įkraunama...
Įkraunama...

Sukrenta pyragas

Gal žinote, kodėl pyragai, apkepai kepdami gražiai iškyla, bet ištraukus iš orkaitės subliūkšta? Viską darau pagal receptus, bet vis tiek dažnai taip nutinka. Kodėl? Ką daryti?
Atsakyti
Mano spėjimai:
Orkaitė bloga
Per didelis temperatūrų skirtumas (ta prasme, iškepus aš toli gražu ne iš karto išimu), leidžiu pravėrus temperatūrai supanašėt.
Atsakyti
Ne nenoreciau sutikti del orkaites schmoll.gif , yra tokia kategorija kepiniu kur tu nieko nepadarysi , jie turi subliuksti , jei neklystu -tai kepiniai su varske g.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Senais laikais turėjau dujinę viryklę, tai turbūt nesu normalaus pyrago iškepusi schmoll.gif Orkaitėje jei nevienodai šiluma pasiskirsto, negerai iškepa ir sukrinta.
Atsakyti
Na gal rolleyes.gif , as niekada neturejau senos ir prastai kepancios orkaites , tada is mane prasta patareja blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Papildyta:
Tik dar noriu pasakyti ,kad mano drauge savo naujoj laaaaaabai sikarnoj orkaitej nu niekaip neiskepa biskvito doh.gif , kaip sukrites taip sukrites , turbut dievo neduota lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Orkaitė pas mane iš tikrųjų nekokia, durelės nesandariai užsidaro, temperatūra netolygiai pasiskirsto. Matyt dėl to.
Bet kad palikti orkaitėje jau baigus kepti... Skaičiau, kad taip kaip tik nereikia daryti. Gal dar kas pakomentuosit?
Atsakyti
Na va radau savo KONDITERIJOS ENCIKLOPEDIJOJE ( tokia knyga ) cituoju :
Reikia zinoti , kad pyragai su varske visada truputi subliuksta , bent jau per viduri . Todel visada teslos reikia deti i viduri daugiau nei i krastus .Be to , pasibaigus kepimo laikui ,pyraga arba torta su varske reikia palikti orkaiteje , kol temperatura nukris . tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
kai tik iskepa pyrgas niekada tuoj neistraukiu, bet buna kad toks pat pyrgas viena karta grazus kita karta subliuskes ie viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal mamytes pagelbesit ax.gif
Turiu tokia problemele, kartas nuo karto kepant pyragus, tesla kai kepa labai graziai pakyla, o veliau nukrenta, gaunasi kaip guma, be oro burbuliuku, nezinau nuo ko cia priklauso, gal kazka darau netaip g.gif
Busiu labai dekinga sulaukus patarimu 4u.gif
Atsakyti
Girdėjau,kad į miltus reikia krakmolo įmaišyti, bet pati neišbandžiau. Dar nuo temperatūros kaitos pyragas sukrenta. Aš iškart neišimu ir orkaitės, o leidžiu ten pyragui atvėsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astagreb: 08 gruodžio 2009 - 18:09
QUOTE(astagreb @ 2009 12 08, 19:04)
Girdėjau,kad į miltus reikia krakmolo įmaišyti, bet pati neišbandžiau. Dar nuo temperatūros kaitos pyragas sukrenta. Aš iškart neišimu ir orkaitės, o leidžiu ten pyragui atvėsti.

Aš irgi taip darau... iš karto netraukiu iš orkaitės, o leidžiu pamažu atvėsti, tiesiog išjungiu orkaitę ir pamirštu tą pyragą kuriam laikui...
Atsakyti
o jei visgi reikia staigiai isimti is orkaites ( pvz kepant biskvitus ir taupant laika) tai reikia atsargiai ir letai atidaryti orkaites dureles, kad temperaturu pokytis nebutu toks staigus. ir jokiu atidarytu langu!
Atsakyti