Gal žinote, kodėl pyragai, apkepai kepdami gražiai iškyla, bet ištraukus iš orkaitės subliūkšta? Viską darau pagal receptus, bet vis tiek dažnai taip nutinka. Kodėl? Ką daryti?
Mano spėjimai:
Orkaitė bloga
Per didelis temperatūrų skirtumas (ta prasme, iškepus aš toli gražu ne iš karto išimu), leidžiu pravėrus temperatūrai supanašėt.
Orkaitė bloga
Per didelis temperatūrų skirtumas (ta prasme, iškepus aš toli gražu ne iš karto išimu), leidžiu pravėrus temperatūrai supanašėt.
Senais laikais turėjau dujinę viryklę, tai turbūt nesu normalaus pyrago iškepusi
Orkaitėje jei nevienodai šiluma pasiskirsto, negerai iškepa ir sukrinta.

Orkaitė pas mane iš tikrųjų nekokia, durelės nesandariai užsidaro, temperatūra netolygiai pasiskirsto. Matyt dėl to.
Bet kad palikti orkaitėje jau baigus kepti... Skaičiau, kad taip kaip tik nereikia daryti. Gal dar kas pakomentuosit?
Bet kad palikti orkaitėje jau baigus kepti... Skaičiau, kad taip kaip tik nereikia daryti. Gal dar kas pakomentuosit?
Na va radau savo KONDITERIJOS ENCIKLOPEDIJOJE ( tokia knyga ) cituoju :
Reikia zinoti , kad pyragai su varske visada truputi subliuksta , bent jau per viduri . Todel visada teslos reikia deti i viduri daugiau nei i krastus .Be to , pasibaigus kepimo laikui ,pyraga arba torta su varske reikia palikti orkaiteje , kol temperatura nukris .
Reikia zinoti , kad pyragai su varske visada truputi subliuksta , bent jau per viduri . Todel visada teslos reikia deti i viduri daugiau nei i krastus .Be to , pasibaigus kepimo laikui ,pyraga arba torta su varske reikia palikti orkaiteje , kol temperatura nukris .



kai tik iskepa pyrgas niekada tuoj neistraukiu, bet buna kad toks pat pyrgas viena karta grazus kita karta subliuskes ie viskas

Gal mamytes pagelbesit
Turiu tokia problemele, kartas nuo karto kepant pyragus, tesla kai kepa labai graziai pakyla, o veliau nukrenta, gaunasi kaip guma, be oro burbuliuku, nezinau nuo ko cia priklauso, gal kazka darau netaip
Busiu labai dekinga sulaukus patarimu

Turiu tokia problemele, kartas nuo karto kepant pyragus, tesla kai kepa labai graziai pakyla, o veliau nukrenta, gaunasi kaip guma, be oro burbuliuku, nezinau nuo ko cia priklauso, gal kazka darau netaip

Busiu labai dekinga sulaukus patarimu

Girdėjau,kad į miltus reikia krakmolo įmaišyti, bet pati neišbandžiau. Dar nuo temperatūros kaitos pyragas sukrenta. Aš iškart neišimu ir orkaitės, o leidžiu ten pyragui atvėsti.
QUOTE(astagreb @ 2009 12 08, 19:04)
Girdėjau,kad į miltus reikia krakmolo įmaišyti, bet pati neišbandžiau. Dar nuo temperatūros kaitos pyragas sukrenta. Aš iškart neišimu ir orkaitės, o leidžiu ten pyragui atvėsti.
Aš irgi taip darau... iš karto netraukiu iš orkaitės, o leidžiu pamažu atvėsti, tiesiog išjungiu orkaitę ir pamirštu tą pyragą kuriam laikui...
o jei visgi reikia staigiai isimti is orkaites ( pvz kepant biskvitus ir taupant laika) tai reikia atsargiai ir letai atidaryti orkaites dureles, kad temperaturu pokytis nebutu toks staigus. ir jokiu atidarytu langu!