Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(*monikute* @ 2011 03 23, 13:45)
o kokiomis sąlygomis 1.8 ar 1.4 būtų tinkamas?

Na, iš savo patirties menkos galiu pasakyti, kad kai reikia, kad ryškumo zona būtų labai maža, pvz žmoguje akys ar is daugelio žiedų vienas žiedas, ar vienas žodis laikraščio puslapyje ir pan. Pvz norint, kad viskas būtų ryšku nuotraukoje tai reikia kuo siauresnės diafragmos (didesnio skaičiuko). Tik kuo šviesesnis objektyvas, tuo geriau ir su siauresne diafragma.
O kai kurie stiklai su plačiausiai atverta diafragma apskritai nenaudojami, nežinau kaip išsireikšti, dar kart atsiprašau už žodyną - na, pvz 1.8 f yra stiklas, tai normali kokybė prasideda nuo 2.0.
Koks kristuko obj. nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 23 kovo 2011 - 13:58
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 23, 14:55)
Na, iš savo patirties menkos galiu pasakyti, kad kai reikia, kad ryškymo zona būtų labai maža, pvz žmoguje akys ar is daugelio žiedų vienas žiedas ir pan. Pvz norint, kad viskas būtų ryšku nuotraukoje tai reikia kuo siauresnės diafragmos (didesnio skaičiuko). Tik kuo šviesesnis objektyvas, tuo geriau ir su siauresne diafragma.
O kai kurie stiklai su plačiausia diafragma apskritai nenaudojami, nežinau kaip išsireikšti, dar kart atsiprašau už žodyną - na, pvz 1.8 f yra stiklas, tai normali kokybė prasideda nuo 2.0.
Koks kristuko obj. nežinau.

supratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 03 23, 13:58)
supratau  blush2.gif

Čia iš mano patirties. Tikriausiai žinai kokia mano patirtis biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 23, 14:59)
Čia iš mano patirties. Tikriausiai žinai kokia mano patirtis  biggrin.gif  4u.gif

manau geresnė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 03 23, 14:00)
manau geresnė  biggrin.gif

Nu nebent neturi šviesaus stiklo biggrin.gif Penktadienį gavau, tai iki šiol bandymus atlieku visokius, bandau susidraugauti įvairius daiktus, spalvas fotografuodama.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 23, 09:10)
gali pagal mano padaryt, nes niekas dar nepadare smile.gif ar ji tokia sunki? biggrin.gif

tavo nuotraukai idėją lig ir turiu, bet šeštadienį tik turėsiu laiko išbėgti fotografuoti. Jei oras nepaves tai iki pirmadienio parodysiu.
Šiaip gaila, kad tavoji liko neparuošta iš pradinio gavėjo. Na rodos jei sumąstei dalyvauti tai būk geras ir atlik užduotį, nepavesk. O jei labai sunku, na galima juk pašūkauti garsiai ir ateis kas į pagalbą.
Atsakyti
man teko prie F1.4 portretą fotkint, nes tamsu buvo, saulė jau nusileidus biggrin.gif tai jo, va tokiems portretams jau F1.4 nelabai gerai, nes ryškumo trūksta, koks F2 jau gerai manau būtų buvę portretas
Atsakyti
Sveikos,
Brumbrumai, tavo siustai nuotraukai turiu koliažo vizija. Bet namuose neturiu salygų. Tad ieškau pas ką tai būtų wink.gif
O kitą ir planuoju šiandien iškept ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 03 23, 14:20)
man teko prie F1.4 portretą fotkint, nes tamsu buvo, saulė jau nusileidus  biggrin.gif tai jo, va tokiems portretams jau F1.4 nelabai gerai, nes ryškumo trūksta, koks F2 jau gerai manau būtų buvę portretas

gyvenime nebūčiau pagalvojus, kad prie 1.4.

Na, su žmonėm aš nelabai ir bandzius daug
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 23 kovo 2011 - 14:45
QUOTE(Yvette @ 2011 03 23, 15:15)
tavo nuotraukai idėją lig ir turiu, bet šeštadienį tik turėsiu laiko išbėgti fotografuoti.  Jei oras nepaves tai iki pirmadienio parodysiu.
Šiaip gaila, kad tavoji liko neparuošta iš pradinio gavėjo. Na rodos jei sumąstei dalyvauti tai būk geras ir atlik užduotį, nepavesk. O jei labai sunku, na galima juk pašūkauti garsiai ir ateis kas į pagalbą.

kokia tai nuotrauka? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 23 kovo 2011 - 15:03
http://www.photozone...eviews/overview

Pasirinkite savo objektyvą, ir daug šiame puslapyje sužinosite apie jį. Bent jau man šis puslapiukas labai patiko, kai ieškojau savo objektyvui kokią geriausia naudoti diafragmą, kad būtų vaizdas ryškiausias, bet antras planas pakankamai išplaukęs.
Atsakyti
nieliuke, iš Tavojo reportažo, gal tik trečioji patrauktų dėmesį, bet jei vyktų veiksmas, t.y. tie vyriokai jau daužytųsi maišais biggrin.gif
Atsakyti