Labas rytas
QUOTE(Siberica @ 2011 03 23, 08:07)
gal jus kokiu knygu zinot apie Indija?
Apie Indiją:
Salman Rushdie "Paskutinis mauro atodūsis"
Arundhati Roy "Mažmožių dievas"
Aravind Adiga "Baltasis tigras"
Vikas Swarup "Gyvenimo lošimas" (arba "Lūšnynų milijonierius")
QUOTE(Masako @ 2011 03 23, 08:35)
Tiesa, gi neparasiau apie D. du Maurier
Jamaikos smukle. Na, as vel priesingai negu Ingenas, Luiziana bei kitos (kiek atsimenu, tik Leeja ja ivardijo kaip "siaip sau"), nesu suzaveta sia knyga

Man net ner ko lygint su
Mano pussesere Reicel.
Na mūsų knyginiai skoniai, kiek pastebėjau, labai skiriasi, taigi nieko keisto
Pagal patikimą sudėliočiau taip: "Jamaikos smuklė", "Rebeka", "Mano pusseserė Reičel". "Reičel" į paskutinę vietą nukėliau todėl, kad man joje per daug gumos tampymo pasirodė

Labai ramių knygų aš nemėgstu, ieškau jose arba emocijų, arba veiksmo, įtampos. Na gal "Rebekos" labai ramia ir negalėčiau pavadinti, bet visgi ji man pasirodė mažumėlę ištęsta
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 23, 08:42)

su ir aš ten kažkada užklydus ir temoj rašiau, bet tada kažkaip neatsirado besilankančių
Kartą į pusę metų į tą pusę užsuku. Bet nepasakyčiau, kad kažką labai įdomaus rasdavau, kai ten užklysdavau.
Pabaigiau
Grange "Purpurines upes". Įspūdžiai gal dar nesusigulėjo iki galo, neapsisprendžiu, kaip ją vertinti

Pradžioje ilgokai nekabino, tik kažkur 100 psl. perskaičius teįsitraukiau. Na paskui jau patiko, suintrigavo. Patiko ir pabaiga. Apie žudiką
(-us) iškart teisinga linkme pradėjau galvoti, daug ką nuspėjau. Taip, kad galbūt ir geriau galėjo būti susukta, užmaskuota

Aišku, "Miserere" knygai "Purpurinės upės" mano nuomone nė iš tolo neprilygsta, pastaroji tikrai silpnesnė ir labiau standartinis detektyvas (kaip aš juos įsivaizduoju). Matyt statyčiau kažkur per viduriuką tarp "Chirurgo" ir "Pameistrio". Jeigu nebūčiau skaičiusi "Miserere", matyt vertinčiau aukštesniu balu. O dabar mano vertinimo kartelė gerokai iškylo. Nors mėgstančioms detektyvus "Purpuerines upes" turbūt galėčiau rekomenduoti.
Neatmetu galimybės, kad kada nors tolimoje ateityje užsimanysiu perskaityti ir Grange "Akmenų sinodą".
Papildyta:
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 23, 10:27)
Nuostabi knyga

Man ji patiko nuo pirmųjų puslapių.
Man irgi "Tetulė Chulija" labai patiko