Sveikutės, atnešu labai gardų pyragą su rikota ir karamelizuotais persikais
Receptas ir www.išbandytireceptai.com

Ingredientai:
Tešlai:120 g sviesto,
50 g cukraus,
50 g cukraus pudros,
1 kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas romo (arba šiek tiek romo aromato),
1 citrinos žievelė (geriau iš ekologinio ūkio, kad nebūtų nupurkšta chemikalais),
240 g miltų,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima keisti bulvių krakmolu),
žiupsnelis druskos.
Varškės kremui:3 kiaušinio trynių,
100 g cukraus,
2 šaukštai migdolų likerio "Amaretto" ( aš pyliau romo, jo teturėjau pradaryto

)
100 g migdolų miltų (galite susimalti patys, tik naudokite migdolus be odelės), - galima vietoj to dėti porą šaukštų manų, aišku mogdolų skonio nejusite

)
300 g rikotos (galite keisti nesausa varške).
Karamelizuotiems abrikosams:400 g šviežių abrikosų (žiemą galima naudoti konservuotus tik tada dėkite mažiau cukraus),
1 šaukštas sviesto,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai migdolų likerio "Amaretto" (aš naudojau midaus trauktinę "Suktinis", kuris taip pat puikiai tiko).
Paruoškite tešlą.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su abiejų rūšių cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įpilkite romo (ar jo aromato), sudėkite kiaušinius ir dar kartą išmaišykite. Įtarkuokite visą citrinos žievelę. Suberkite miltus ir krakmolą ir išminkykite purią tešlą. Padėkite į šaldytuvą ir laikykite 1 valandą.
Kol vėsta tešla, galite paruošti kremą ir karamelizuotus abrikosus.
Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi ir likeriu. Sudėkite rikotą, dar kartą išplakite (geriausia elektriniu plakikliu), sudėkite migdolų miltus ir išmaišykite.
Paruoškite karamelizuotus abrikosus.
Vaisius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Puode išlydykite sviestą, sudėkite cukrų, supilkite likerį ir palaukite kol cukrus ištirps ir ims karamelizuotis (susidarys putos ir šiek tiek patamsės). Sudėkite abrikosus ir kartas nuo karto maišydami apkepkite apie 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Aš naudojau konsevuotus persikus be odelių ir nenaudojau likerio.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
24 cm skersmens skardą išklokite sudrėkintu kepimo popieriumi (palikite ilgesnius popieriaus kraštelius, už jų bus lengva išimti iškepusį įdarytą pyragą, kitaip gali suirti). Tešlą iškočiokite, arba išlyginkite pirštais. Ja išklokite skardos dugną ir kraštus. Subadykite šakute. Tešlos viršų vėl uždenkite kepimo popieriumi, o į vidų pripilkite sausų pupelių ar ryžių (jų svoris neleis tešlai pūstis). Pašaukite į orakitę ir kepkite 15 minučių. Tada išimkite vidinį popierių ir pupeles/ryžius ir dar apkepkite 5 minutes, kad tešlos paviršius nudžiūtų.
Supilkite varškės įdarą, ir vėl kepkite 20 minučių.
Išimkite, ant viršaus išdėliokite karamelizuotus abrikosus ir užpilkite išsiskyrusias sultis. Pyragą palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.

Tikrai vertas dėmesio rėceptas, laaaaabai gardu.
Toliau, man dar liko rikotos (buvau užsišaldžius du litrus kefyro)

, tai sugalvojau paimprovizuoti ta tema ir po kelių dienų pasidariau dar vieną tokį pyragą tik štai ką dariau savaip - rikotą padalinau į dvi dalis - vieną padariau kakavinę, kitą vanilinę, ant pyrago dugno tepiau abrikoso džemo, dėjau rikotą ant viršaus su šakute "suvėliau" ir gavau dar nuostabesnio skonio pyragą


Skanaus