Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

labas rytas, siandien prikepiau keksiuku su vysniu idaru thumbup.gif: Labai skanus, visi tiesiog istrirpo burnoje, dar net nespeje atausti biggrin.gif Dariau pagal forelles receptuka, tik idarui naudojau ne nutella, o vysniu idara ax.gif, kuri baigiu isimyleti, nes niekada neisbega is kepiniu biggrin.gif
user posted image

140 g minkšto sviesto;
120 g cukraus;
3 kiaušiniai;
0,5 a.š.vanilės;
200 g persijotų miltų;
0,25 a.š.druskos;
2 a.š.kepimo miltelių;
12 a.š. vyšnių idaro.

Orkaitę įkaitinti iki 160 0C, paruošti 12 keksiukų formelių (man gavosi 15).

Minkštą sviestą ir cukrų išplakti iki purios šviesios masės. Mušti po vieną kiaušinius ir vis gerai išplakti. . Suberti miltus, sumaišytus su vanile, kepimo milteliais ir druska. Mažiausiu mikserio greičiu maišyti, kol masė taps vientisa.

Išdėlioti paruoštą masę į paruoštas formeles. Ant viršaus dėti šaukštelį uogienes ir pamaišyti dantų krapštuku, kad atsirastų tešlos virš uogienes. Kepti 20 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mallena: 22 gegužės 2011 - 11:46
konfitiūro-kas tai per daiktas? g.gif ir su kuo valgomas hihihi.gif
Atsakyti
oi, apsiziurejau, kad dabar dejau ne konfitiura, o "Vysniu idara", skirta blyneliams, pyragams. Buna prie uogieniu padetas, GEROVES thumbup.gif: Toks tirstas, tasus...
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2011 05 22, 12:23)
labas rytas, siandien prikepiau keksiuku su vysniu idaru thumbup.gif: Labai skanus, visi tiesiog istrirpo burnoje, dar net nespeje atausti biggrin.gif Dariau pagal forelles receptuka, tik idarui naudojau ne nutella, o vysniu idara ax.gif, kuri baigiu isimyleti, nes niekada neisbega is kepiniu biggrin.gif

140 g minkšto sviesto;
120 g cukraus;
3 kiaušiniai;
0,5 a.š.vanilės;
200 g persijotų miltų;
0,25 a.š.druskos;
2 a.š.kepimo miltelių;
12 a.š. vyšnių idaro.

Orkaitę įkaitinti iki 160 0C, paruošti 12 keksiukų formelių (man gavosi 15).

Minkštą sviestą ir cukrų išplakti iki purios šviesios masės. Mušti po vieną kiaušinius ir vis gerai išplakti. . Suberti miltus, sumaišytus su vanile, kepimo milteliais ir druska. Mažiausiu mikserio greičiu maišyti, kol masė taps vientisa.

Išdėlioti paruoštą masę į paruoštas formeles. Ant viršaus dėti šaukštelį uogienes ir pamaišyti dantų krapštuku, kad atsirastų tešlos virš uogienes. Kepti 20 min.

Jau kaip skaniai atrodo thumbup.gif bet jei man tinginys nesustingo tai apie tokį šedevrą man tik pasvajoti. Kepsiu pyragą su kondensuotu pienu, šie visada gaubnasi ax.gif
Mallena, o kuo apibarstei keksiukus? Tai paprasta cukrus pudra?
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2011 05 18, 14:51)
150 ml cukraus "Demerara"(cukranendriu cukrus)

o kur tokio cukraus buna pirkti? g.gif
Papildyta:
QUOTE(uogyte777 @ 2011 05 18, 14:51)
Uogu pyragas:
1 l kokiu tik nori uogu.

tinka tik pacios uogos? Uogiene netinka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2011 05 22, 12:23)
Labai skanus, visi tiesiog istrirpo burnoje, dar net nespeje atausti biggrin.gif

Tai, vadinasi, be reikalo į svečius tauta ruošiasi? dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2011 05 22, 12:48)
o kur tokio cukraus buna pirkti? g.gif
Papildyta:

tinka tik pacios uogos? Uogiene netinka? g.gif

Dansukker firmos tikrai yra. Didesnese parduotuvese tai tikrai yra prie cukraus.

Su uogiene irgi gali megint daryt. As nebandziau taip, bet manau tiktu.
Atsakyti
QUOTE(Yasmin @ 2011 05 22, 13:27)
Mallena, o kuo apibarstei keksiukus? Tai paprasta cukrus pudra?

jo, cukraus pudra 4u.gif

QUOTE(Tepaluota @ 2011 05 22, 14:05)
Tai, vadinasi, be reikalo į svečius tauta ruošiasi?  dry.gif


ne, ne be reikalo, 10min darbo ir 20 min laukimo, ir vel pilna lekste keksiuku biggrin.gif . Siandien dar RIMI radau tokio pat abrikosu idaro, tai tuoj eisiu ji isbandyti smile.gif
Atsakyti
Sausainiai "Riešutų asorti" 4u.gif


Reikės:
250g mėgstamų riešutų,
1-1,5 st. cukraus(pagal skonį),
3 kiaušinių,
3v.š. miltų.

Riešutus(aš naudojau migdolus, graikiškus ir anakardžius) pakepinti sausoje keptuvėje, atvėsinti ir sumalti(aš maliau blenderiu). Riešutus sumaišyti su 0,5 st. cukraus ir 1 kiaušinio baltymu.

3 kiaušinių trynius ištrinti su likusiu cukrumi iki purumo.

Atskirai išplakti baltymus su lašeliu druskos iki standžių putų.

Į trynių masę šaukštu atsargiai įmaišyti plaktus baltymus ir sijotus miltus, sudėti riešutų masę, atsargiai šaukštu išmaišyti.

Į skardą įkloti kepimo popierių, su šaukšteliu dėti tešlą, padaryti didesnius tarpus, kepti 175 laipsnių t., apie 15-20 min. Iškepusius palikti, kad pilnai atvėstų, nes sunkiai nusiima nuo popieriaus, o kai atvėsta, tada lengvai nusiima.
Kitus sausainukus galima kepti silikoninėse keksiukų formelėse, į formelę įdėti po mažą šaukštelį tešlos ir kepti. Išimti, kai pilnai atvės.

P.S. Tik neskubėkit išimti šiltų sausainių, nes jie sunkokai nusiima, lieka sausainio prikibusio prie popieriaus, aš iš pradžių norėjau kuo greičiau paragauti ir ėmiau dar šiltus, o kitus palikau atvėst, tai atvėsę nusiėmė kuo puikiausiai thumbup.gif

Skonis nuostabus wub.gif Rekomenduoju išsikepti 4u.gif

user posted image

čia receptukas ir daugiau nuotraukų


Ulė, koks tinginys wub.gif

Sim@, labai puikus tavo pyragas thumbup.gif

mallena, keksiukai nuostabiai atrodo, dievinu kepinius su vyšniom bigsmile.gif


Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2011 05 22, 15:51)
Dansukker firmos tikrai yra. Didesnese parduotuvese tai tikrai yra prie cukraus.
Su uogiene irgi gali megint daryt. As nebandziau taip, bet manau tiktu.

dekuij uz info 4u.gif prasidejus uogoms, reikes butinai isbandyti 4u.gif

QUOTE(daivaP @ 2011 05 23, 00:33)
Sim@, labai puikus tavo pyragas thumbup.gif

4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, atnešu labai gardų pyragą su rikota ir karamelizuotais persikais 4u.gif
Receptas ir www.išbandytireceptai.com

user posted image

Ingredientai:
Tešlai:
120 g sviesto,
50 g cukraus,
50 g cukraus pudros,
1 kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas romo (arba šiek tiek romo aromato),
1 citrinos žievelė (geriau iš ekologinio ūkio, kad nebūtų nupurkšta chemikalais),
240 g miltų,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima keisti bulvių krakmolu),
žiupsnelis druskos.
Varškės kremui:
3 kiaušinio trynių,
100 g cukraus,
2 šaukštai migdolų likerio "Amaretto" ( aš pyliau romo, jo teturėjau pradaryto ax.gif )
100 g migdolų miltų (galite susimalti patys, tik naudokite migdolus be odelės), - galima vietoj to dėti porą šaukštų manų, aišku mogdolų skonio nejusite ax.gif )
300 g rikotos (galite keisti nesausa varške).
Karamelizuotiems abrikosams:
400 g šviežių abrikosų (žiemą galima naudoti konservuotus tik tada dėkite mažiau cukraus),
1 šaukštas sviesto,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai migdolų likerio "Amaretto" (aš naudojau midaus trauktinę "Suktinis", kuris taip pat puikiai tiko).

Paruoškite tešlą.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su abiejų rūšių cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įpilkite romo (ar jo aromato), sudėkite kiaušinius ir dar kartą išmaišykite. Įtarkuokite visą citrinos žievelę. Suberkite miltus ir krakmolą ir išminkykite purią tešlą. Padėkite į šaldytuvą ir laikykite 1 valandą.
Kol vėsta tešla, galite paruošti kremą ir karamelizuotus abrikosus.
Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi ir likeriu. Sudėkite rikotą, dar kartą išplakite (geriausia elektriniu plakikliu), sudėkite migdolų miltus ir išmaišykite.
Paruoškite karamelizuotus abrikosus.
Vaisius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Puode išlydykite sviestą, sudėkite cukrų, supilkite likerį ir palaukite kol cukrus ištirps ir ims karamelizuotis (susidarys putos ir šiek tiek patamsės). Sudėkite abrikosus ir kartas nuo karto maišydami apkepkite apie 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Aš naudojau konsevuotus persikus be odelių ir nenaudojau likerio.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
24 cm skersmens skardą išklokite sudrėkintu kepimo popieriumi (palikite ilgesnius popieriaus kraštelius, už jų bus lengva išimti iškepusį įdarytą pyragą, kitaip gali suirti). Tešlą iškočiokite, arba išlyginkite pirštais. Ja išklokite skardos dugną ir kraštus. Subadykite šakute. Tešlos viršų vėl uždenkite kepimo popieriumi, o į vidų pripilkite sausų pupelių ar ryžių (jų svoris neleis tešlai pūstis). Pašaukite į orakitę ir kepkite 15 minučių. Tada išimkite vidinį popierių ir pupeles/ryžius ir dar apkepkite 5 minutes, kad tešlos paviršius nudžiūtų.
Supilkite varškės įdarą, ir vėl kepkite 20 minučių.
Išimkite, ant viršaus išdėliokite karamelizuotus abrikosus ir užpilkite išsiskyrusias sultis. Pyragą palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.
user posted image
Tikrai vertas dėmesio rėceptas, laaaaabai gardu.
Toliau, man dar liko rikotos (buvau užsišaldžius du litrus kefyro) biggrin.gif , tai sugalvojau paimprovizuoti ta tema ir po kelių dienų pasidariau dar vieną tokį pyragą tik štai ką dariau savaip - rikotą padalinau į dvi dalis - vieną padariau kakavinę, kitą vanilinę, ant pyrago dugno tepiau abrikoso džemo, dėjau rikotą ant viršaus su šakute "suvėliau" ir gavau dar nuostabesnio skonio pyragą biggrin.gif
user posted image

user posted image
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Pyragas su rabarbarais

user posted image

2 kiausiniu
125 g cukraus
100 ml aliejaus
2 a.s. kepimo milteliu
150 g miltu
25 g aguonu
2 didesniu rabarbaro stiebkociu

Rabarbarus nusilupti ir susipjaustyti mazais gabaliukais.
Kiausinius isplakti kartu su cukrumi iki beveik baltos mases, tada ipilti alieju ir dar gerai paplakti. Belieka suberti miltus maisytus su kepimo milteliais ir isplakti, kad neliktu jokiu gumuliuku. Kepimo skarda iskloti kepimo popieriumi, krastus istepti riebalais. I ja supilti 1/2 teslos.
I likusia tesla imaisyti rabarbarus, maltas aguonas ir ismaisyti. Sia gauta mase pilti ant pagrindo ir pasauti kepti 35-40 min. reikia dantu krapstuku ziureti ar jis lieka sausas ir tada traukti lauk. Skanaus!
Atsakyti