Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

QUOTE(jums @ 2010 09 30, 10:04)
pim, tai Jus istekejot ne uz lietuvaicio? smile.gif Cia siaip mergaitiskas smalsumas  ax.gif

Aha, už čeko wub.gif
Sakykit man tu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pim: 30 rugsėjo 2010 - 11:41
QUOTE(pim @ 2010 09 30, 13:40)
Aha, už čeko wub.gif
Sakykit man tu rolleyes.gif

As kazkaip galvojau, kad uz lietuvaicio istekejai, tik kad gyvenate ten smile.gif Pati pries kokius 3 metus draugavau su vengru, tai vis pagalvodavau, kaip butu, jeigu sukurtume seima?... smile.gif O tu kalbi cekiskai ar angliskai abu varot? smile.gif Nu sorry, gal cia perdaug gilinuosi, bet man labai egzotiska skirtingu tautybiu poros ax.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jums @ 2010 09 30, 13:46)
Nu sorry, gal cia perdaug gilinuosi, bet man labai egzotiska skirtingu tautybiu poros  ax.gif  wub.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jums @ 2010 09 30, 13:46)
As kazkaip galvojau, kad uz lietuvaicio istekejai, tik kad gyvenate ten  smile.gif Pati pries kokius 3 metus draugavau su vengru, tai vis pagalvodavau, kaip butu, jeigu sukurtume seima?...  smile.gif O tu kalbi cekiskai ar angliskai abu varot? smile.gif Nu sorry, gal cia perdaug gilinuosi, bet man labai egzotiska skirtingu tautybiu poros   ax.gif  wub.gif

Moteriška prigimtis biggrin.gif 4u.gif
Kartu esam beveik ketveri metai, o iš jų kalbu čekiškai du metus ax.gif Dabar save pagirsiu blush2.gif bet būna, kad žmonės kartais net neatskiria, jog ne čekė esu ax.gif blush2.gif Kaip darbe vienas klausia kokią mokyklą baigiau, aš jam sakau, kad pas mus kiek kitokia sistema nei Čekijoj. Jis tik į mane blink.gif sako, tai kur mokeis, sakau aš ne čekė, Lietuvoj mokiaus doh.gif lotuliukas.gif O su juo pusmetį kartu dirbom ax.gif Tai va, pasigyriau, taip gera pasidarė hihihi.gif O iš tikro, tai čekai nelabai nuo lietuvių skirias. Kultūros pas juos daugiau, bet tarkim mes su čeku laisvai apie savo vaikystę kalbamės - tie patys animaciniai filmukai, pasakos, žaidimai, netgi daug posakių vienodų. Taip, kad aš net nejaučiu, jog jis ne lietuvis, jei ne kalba (kuri nepatogumų nebesukelia) wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pim: 30 rugsėjo 2010 - 13:19
QUOTE(pim @ 2010 09 30, 15:19)
Moteriška prigimtis biggrin.gif  4u.gif

Gerai gerai, visada reikia save pagirti mirksiukas.gif Ypac, jei pagyros teisetai uztarnautos good.gif Jei apie save pacios blogai galvosim, tai ka tada galvos kiti? cool.gif Saunuole pim! 4u.gif Tik nepamirskit savo kleckuciu 2.gif ateityje pamokyti ir lietuviu kalbos hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2010 09 30, 14:19)
Moteriška prigimtis biggrin.gif  4u.gif
Kartu esam beveik ketveri metai, o iš jų kalbu čekiškai du metus ax.gif

Saunuole 4u.gif o man iskilo klausimas kaip pirmus du metus bendravot, kol cekiskai nemokejai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jums @ 2010 09 30, 15:35)
Gerai gerai, visada reikia save pagirti  mirksiukas.gif Ypac, jei pagyros teisetai uztarnautos  good.gif  Jei apie save pacios blogai galvosim, tai ka tada galvos kiti?  cool.gif  Saunuole pim!  4u.gif Tik nepamirskit savo kleckuciu  2.gif  ateityje pamokyti ir lietuviu kalbos  hihihi.gif

aciuks.gif kad ne tik kleckiukus reiks mokyti, bet ir vyrą, nes anas tik keiktis lietuviškai ir temoka biggrin.gif

QUOTE(*Beautiful*eyes* @ 2010 09 30, 16:16)
Saunuole  4u.gif  o man iskilo klausimas kaip pirmus du metus bendravot, kol cekiskai nemokejai?  ax.gif

angliškai 4u.gif aš važiavau į Čekiją studijuoti pagal Erasmus programą ir ten jį sutikau, taip ir sukibom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2010 09 30, 16:20)
aciuks.gif kad ne tik kleckiukus reiks mokyti, bet ir vyrą, nes anas tik keiktis lietuviškai ir temoka biggrin.gif
angliškai 4u.gif aš važiavau į Čekiją studijuoti pagal Erasmus programą ir ten jį sutikau, taip ir sukibom 4u.gif

Na va kiap buna wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zubriuka @ 2010 09 29, 05:16)
4u.gif
Va ka radau "paguglinus" tavo klausimu:
"Jei vyro pavardė dviskiemenė ir baigiasi galūne "-us", žmonos pavardė bus sudaroma dar įterpiant priesagą "uv" tarp vyro pavardės kamieno ir priesagos "-ienė", pvz.: Jurkus - Jurkuvienė arba Jurkienė."
ir dar vienas:
"Ištekėjusių moterų pavardės daromos iš vyriškų pavardžių daugiausia su priesaga -ienė, iš dviskiemenių vyriškų pavardžių su galūnėmis -us", -ius, -jus moteriškos pavardės daromos su priesaga -(i)uvienė arba -ienė.

Kaip supratau, tau norisi prideti ta "uv", tai istatymiskai tikrai gali.. Bet pvz mano vyro pavarde irgi dviskiemene ir baigiasi -us, o jo mamos -iene  blink.gif (as pasilikau mergautine kolkas). Tai isvada matyt tokia, kad gali ir toki ir toki varianta pasirinkti, neturetu kilti problemu...

Aciu labai uz info mirksiukas.gif

Papildyta:
jei prideciau tik -iene galune tai pavarde tada jau man asocijuotusi su tapke blush2.gif lotuliukas.gif o su -uviene graziau kazkaip skamba thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(oasis26 @ 2010 10 01, 13:03)
Aciu labai uz info mirksiukas.gif 

Svarbiausia, kad macytu ta pagalba mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
As tai tik uz -iene, tokia ir pati patapsiu biggrin.gif
Atsakyti
Kaip geriau skamba?
Bukantiene
Bukantė
Bukanti
unsure.gif