Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

QUOTE(puma @ 2010 11 18, 03:09)
Manau viskas priklauso nuo pavardes, cia pateiksiu pvz. Jei jo pavarde Durnius, tai jos butu Durne arba Durniene, ane?kuria rinktumetes?As istekejus emiau -iene, nes - e, tai visai neskamba, o dar ir sypsni sukelia...manau viskas priklauso nuo pavardes skambejimo...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif Be tolimesniu komentaru.. Labai taikliai!!!
Atsakyti
QUOTE(Lady*love @ 2010 11 16, 20:32)
Norit teiskit norit ne,bet as nenoriu keisti savo pavarges,man ji yra labai grazi,o vyro...ne biggrin.gif  doh.gif

O man tai ir vyro graži, bet lieva, nes jo giminėj yra dar viena moteris, kuri ir tokį patį vardą, ir tokią pačią pavardę turi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2010 11 19, 00:09)
O man tai ir vyro graži, bet lieva, nes jo giminėj yra dar viena moteris, kuri ir tokį patį vardą, ir tokią pačią pavardę turi biggrin.gif

turiu gera pvz is gyvenimo biggrin.gif Mano seneles vardas Anna,ir mano dedes zmonos vardas Anna ju pavarde tokia pat,tai jeigu ateina koks laiskas tai tenka sukti galva kuriai is ju biggrin.gif
Atsakyti
Dabar irgi susimąsčiau. Turiu 2 pavardes, bet ant daugumos dokumentų rašoma tik 1 - mergautinė. Beveik visur - registruojantis pas gydytoją, ant siuntimų, banko kortelių, pažymų apie išklausytus kursus ir pan. Pasidarė įdomu, ar nekils po to kokių nors problemų.

Kur galima tuo pasidomėt?
Atsakyti
QUOTE(Wim @ 2010 11 19, 15:28)
Dabar irgi susimąsčiau. Turiu 2 pavardes, bet ant daugumos dokumentų rašoma tik 1 - mergautinė. Beveik visur - registruojantis pas gydytoją, ant siuntimų, banko kortelių, pažymų apie išklausytus kursus ir pan. Pasidarė įdomu, ar nekils po to kokių nors problemų.

zinau tikrai,kad tokius klausimus sprendzia cmb smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wim @ 2010 11 19, 16:28)

mano ir dvi,visuose dokuentuose raso visi tik dvi ir nekitaip,o nesvarbu kur pvz pas stomotologa kai registruojuos zinoma sakau viena.
Atsakyti
QUOTE(mafijozė @ 2010 10 13, 11:53)
o kaip gražiau Mackevičė ai Mackevičienė  unsure.gif

Manau i klausima, kas graziau atsakys mano pastebejimas, tik nesupykit, bet greitai akimis permesdama testa perskaiciau Moskvice ar Mackeviciene ? blush2.gif
Atsakyti
Man Mackevičienė gražiau 4u.gif
Atsakyti
Aš imu trumpą ir labai patenkinta savo pasirinkimu.
Pradžioje buvo abejonių, netgi dariau apklausą, bet tikra tiesa, jog, kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Žodžiu svarbus yra tik pačios požiūris, na, dar būtų ne prošal būsimą vyrą perspėti. smile.gif
Glosto akį ir padrąsina pasirinkimą vis dažniau pasitaikiančios trumpos pavardės (tam pačiam FB) - labai stilingai atrodo. Žinoma, ne visos, tačiau juk ir ne visos ilgos elegantiškai atrodo... Įpročio reikalas.
Atsakyti
Aš taip pat susidūriau su pavardės pasirinkimo problema, o kai šitą temą perskaičiau išvis nebežinau, ką daryti. Niekada net ir negalvojau, kad esu tokia stipri lietuvė (gal ir netinkamai įvardijau), kai MB paprašė mano rankos šitas bruožas tapo labai ryškus vien tik pagalvojus apie pavardės keitimą, mano pavardė tapo tokia graži, nors niekada ir negalvojau, kad ji man nepatinka, bet po sužadėtuvių man mano pavardė tapo turbūt pačia gražiausia. O viso to priežastis mano būsimas vyras lenkas, nesu prieš lenkus, bet manau yra išlikęs toks neigiamas požiūris į žmones su rusiškom, lenkiškom pavardėm, ne kartą esu pastebėjusi, kad jie yra ne taip gerbiami, kaip su lietuviškom pavardėm, todėl gyvenu su baime, apie savos pavardės pasilikimą esu svarsčius, bet tada atrodo nebūtume šeima, nors būtume susituokę, bet jaustumėmės kaip gyvendami susimetę, nesakau, kad susimetus gyventi yra blogai, bet aš už gyvenimą santuokoj. Nenoriu būti diskriminuojama dėl savo pavardės, nors mano vardas ir labai lietuviškas, užsienyje to gal ir nėra, bet Lietuvoje tai tikrai ryšku, nebent jau labai "kietai" skamba ta nelietuviška pavardė. O MB pavardė yra su galūne -ič, svarstau ar būtų galimybė ta ič galūnė nubraukti ir pridėti -ė, o ne tapti -iče ar -ičiene, kaip nors sulietuvinti ta pavardę be -č-?
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif aš čia gal ne į temą smile.gif bet susituokus bažnyčioje, iki kada reikia priduot dokumentus į cmb? Ir ar po bažnytinės santuokos keičiasi pavardė? ax.gif
Atsakyti
Žinau, kad per dešimt dienų reikia nueiti į CMB po bažnytinės santuokos
Atsakyti