Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

QUOTE(Aurore_ @ 2010 12 10, 12:58)
Aš tai galvoju, kad savo paraše pakeisčiau tik vieną raidę smile.gif

Tai ir gerai thumbup.gif As irgi savajame tik viena raida galima sakyt pakeiciau,o siaip labai panasus ir liko,nors ir pavarde pasikeite smile.gif
Atsakyti
thumbup.gif as taip pat keiciau tik viena raide, tiek ir uzteko ir jau pripratau. o pasa turejau darytis skubos tvarka del darbo, nes man anspaudas reikalingas, o sodros duomenu baze labai greitai pasikeite po to kai susituokiau tai ir rastas is ju atejo, kad maniskis anspaudas negalioja ant grieztos atskaitomybes dokumentu schmoll.gif . Tai saviskiui ir sakaiu, kad tom moteriskem tai nesiseka kiek problemu po tos vienos vieninteles dienos, keisti tik viska ir spek lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Aš turbūt pakartosiu kažkieno klausimą, bet jei nesunku, paskaitykit 4u.gif

Gal teko susidurti kam nors iš jūsų artimųjų, ar gal pačios žinot, kaip būtų galima pasikeisti pavardę į vyro -as? Gyvenam užsienyje, todėl tai labai aktualu, nes -iene ar -e jiems kaip skirtinga pavarde. Gal galima ambasadoj šitą dalyką kaip nors susitvarkyti? Rašyt prašymą, kad leistų keisti pavardę? Bet vis tiek turbūt neileis imti vyriškos.. Tai kas tada... Laukti, kol UK suteiks pilietybę? g.gif

Norėčiau būti -ė, bet MB neleidžia, sako tik -ienė arba -as verysad.gif su -iene gaunas kosminio ilgio pavardė, o dirbu tokį darbą, kad kasdien po kelis kartus reikia sakyti savo vardą, pavardę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tuatra @ 2011 03 07, 22:39)
Labas vakaras,

Aš turbūt pakartosiu kažkieno klausimą, bet jei nesunku, paskaitykit 4u.gif

Gal teko susidurti kam nors iš jūsų artimųjų, ar gal pačios žinot, kaip būtų galima pasikeisti pavardę į vyro -as? Gyvenam užsienyje, todėl tai labai aktualu, nes -iene ar -e jiems kaip skirtinga pavarde. Gal galima ambasadoj šitą dalyką kaip nors susitvarkyti? Rašyt prašymą, kad leistų keisti pavardę? Bet vis tiek turbūt neileis imti vyriškos.. Tai kas tada... Laukti, kol UK suteiks pilietybę? g.gif

Norėčiau būti -ė, bet MB neleidžia, sako tik -ienė arba -as verysad.gif su -iene gaunas kosminio ilgio pavardė, o dirbu tokį darbą, kad kasdien po kelis kartus reikia sakyti savo vardą, pavardę unsure.gif

Nesuprantu, kaip jis gali kazko neleisti? Jis tau ka, virsininkas? doh.gif tegul dziaugiasi, kad is viso jo pavarde imi, o ne neleidzia... kazkaip man cia labai jau keistai skamba. Reikia savo nuomone tureti, o ne leidzia neleidzia... ne mazas vaikas numanau esi? blush2.gif ne jam gi reikes ta pavarde visa gyvenima vadintis! Koks savanaudis!
Atsakyti
QUOTE(tuatra @ 2011 03 07, 12:39)
Gal teko susidurti kam nors iš jūsų artimųjų, ar gal pačios žinot, kaip būtų galima pasikeisti pavardę į vyro -as?

Man teko susidurti 4u.gif 4u.gif Neimanoma pakeisti.. Mes net teisminiu keliu galvojom, gal Lietuva i teisma paduoti, su advokatais konsultavomes smile.gif Deja, jau buvo tokia byla ir yra precententas ir nelabai ka pakeisi...
As bandziau ir susisiekiau su didziuju miestu ir net keliu mazesniu metrikaciju skyriais, galvojau, kad ten gal kazkaip galima "praslysti", nes JAV isdave man rasta ir vedybu metu ir advokatas parase dar atskira, kad cia kur gyvenu, turiu teise vadintis vyro pavarde, tokia pacia kaip jis turi.. Deja, zinok niekaip neimanoma... Tai as cia vyro pavarde visur "vadinuosi", nes mano per ilga ir kai pasakau, tai visi issizioja tongue.gif O pase mano mergautine yra, vizose ir pan. Nieko nepadarysi...
Nebent - atsisakysi LT pilietybes blink.gif blink.gif (cia vienintelis imanomas kelias smile.gif )
Neteisybe musu atzvilgiu, man atrodo, ne pavardej esme, bet lietuviai labai grieztai kazkodel i sita pradejo ziureti ir istatyma kazkur pries 7 metus kokius pakeite, kad dabar tik -e arba -iene
4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zubriuka @ 2011 03 08, 00:01)
Man teko susidurti  4u.gif  4u.gif Neimanoma pakeisti.. Mes net teisminiu keliu galvojom, gal Lietuva i teisma paduoti, su advokatais konsultavomes  smile.gif  4u.gif  4u.gif

O jetau.... verysad.gif ohmy.gif kokia neteisybe wacko.gif O man tokia situacija, kai nuejom i CMB tai maniskis labai nenorejo, kad as buciau -e arba -ys (jo pavarde) tai parasiau -iene, nors man laaaaaaaaaabai schmoll.gif ne prie sirdies ir nepatogu baisiai (gyvenam UK). Paskui kai visi pradejo klausinet, blink.gif gal ir jis suprato, kad be reikalo man neleido.
Vestuves Liepos menesi, ar imanoma pakeisti pavarde paraiskoje, kad po santuokos butu jo, o ne -iene? Grisiu Liepos pradzioje i lt, bet ar imanoma bus nuzingsniavus i CMB vienai pakeisti musu apsisprendima is -iene i jo pavarde?
Atsakyti
QUOTE(721laura127 @ 2011 03 08, 00:41)
Grisiu Liepos pradzioje i lt, bet ar imanoma bus nuzingsniavus i CMB vienai pakeisti musu apsisprendima is -iene i jo pavarde?

Neleis Lietuvoj pakeisti pavardes i -ys (identiskai vyro pavardei), Lietuvoj istatymas, kad istekejusiu moteru pavardziu galunes - e, arba -iene..
Ir visai nesvarbu, kad UK leidzia imti vyro pavarde (kaip mano atveju, JAV irgi leidzia). Lietuva neleidzia, todel paso niekaip nepasikeisi kad butu vyro pavarde 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zubriuka @ 2011 03 08, 16:57)
Neleis Lietuvoj pakeisti pavardes i -ys (identiskai vyro pavardei), Lietuvoj istatymas, kad istekejusiu moteru pavardziu galunes - e, arba -iene..
Ir visai nesvarbu, kad UK leidzia imti vyro pavarde (kaip mano atveju, JAV irgi leidzia). Lietuva neleidzia, todel paso niekaip nepasikeisi kad butu vyro pavarde  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aciu uz ats.
bash.gif velnias! Gaila schmoll.gif Mano broliene pasiemus brolio pavarde (irgi JAV gyvena), tai taip paprasta ir aisku... na, Lietuvoj vis kitaip nei... umn.gif
Reiks tada bandyt imt -e. Nors tiek... bet ar CMB paraiskoje bus man galima pakoreguot ar jau tik po vestuviu tvarkytis ir keistis?
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2011 03 08, 00:04)
Nesuprantu, kaip jis gali kazko neleisti? Jis tau ka, virsininkas?

Žinau, ir pati kartais pykstu ant jo dėl to. Jis tada sako, jau geriau savo pasilik negu su -ė imk doh.gif Visgi galutinis žodis bus mano. O jis tikisi, kad mes kada nors grįšim į Lt, tad nori, kad turėčiau normalią pavardę.. Jeigu gyventume Lietuvoje, tikrai dabar nesukčiau galvos verysad.gif

QUOTE(Zubriuka @ 2011 03 08, 01:01)
Man teko susidurti  4u.gif  4u.gif Neimanoma pakeisti..

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Jau dabar užuodžiu problemas dėl tų pavardžių... Juk dukros pavardė nesutaps nei su tėvo, nei su mamos - to anglai išvis nesupras doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zubriuka @ 2011 03 08, 01:01)
Deja, jau buvo tokia byla ir yra precententas ir nelabai ka pakeisi...

Čia tikriausiai šis atvejis buvo bigsmile.gif nu bet blyn kaip pikta doh.gif Bet kaip suprantu, dukra irgi galės būti -ė, tai suteikia vilčių bigsmile.gif O čia šiaip įdomus straipsnis apie pavardes.
Atsakyti
QUOTE(tuatra @ 2011 03 11, 13:20)
Čia tikriausiai šis atvejis buvo bigsmile.gif nu bet blyn kaip pikta doh.gif Bet kaip suprantu, dukra irgi galės būti -ė, tai suteikia vilčių

Taip, manau, kad sis 4u.gif Nes prieita buvo iki auksciausio teismo net ir nusprende, kad vistik negalima niekaip.. Bandem ir mes visaip apeiti, deja...
Ir manau, kad cia turima galvoje, kad istekejus moteris gali rinktis pavarde tik su galune -e arba -iene. Dukra juk ir taip su galune -e visad bus, tik gali skirtis pvz. -ytE arba -aitE arba -utE... Bet vienodai su mamos negali vistiek buti 4u.gif 4u.gif

Kokia neteisybe.. Uzsienieciai tikrai nesupranta tokiu dalyku - visu seimos nariu pavardes skirtingos blink.gif Kol isaiskini kaip cia taip doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tuatra @ 2011 03 09, 21:12)
Žinau, ir pati kartais pykstu ant jo dėl to. Jis tada sako, jau geriau savo pasilik negu su -ė imk doh.gif Visgi galutinis žodis bus mano. O jis tikisi, kad mes kada nors grįšim į Lt, tad nori, kad turėčiau normalią pavardę.. Jeigu gyventume Lietuvoje, tikrai dabar nesukčiau galvos verysad.gif
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Jau dabar užuodžiu problemas dėl tų pavardžių... Juk dukros pavardė nesutaps nei su tėvo, nei su mamos - to anglai išvis nesupras doh.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif as kiekviena karta turiu UK aiskinti kodel mano pavarde skiriasi nuo vyro doh.gif nors skiriasi tik galunes smile.gif tvarkiausi dok del darbo ir kadangi reikejo 5m istorijos tai turejau parodyti santuokos liudijima... tai kol jie suprato kodel musu su vyru pavardes skirtingos doh.gif ir taip kiekviena karta kai reikia pateikti ir vyro duomenis turiu pasakoti istorija apie Lietuvos pavardziu ipatumus smile.gif
Atsakyti