Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

as asmeniskai esu viduje daugiau prie konservatoriu biggrin.gif todel net ir svarstyti nereikejo, imsiu vyro pavarde su -iene ax.gif Nors vyro pavarde gan ilga, bet kazin ar kaip kitaip ja besutrumpinciau rolleyes.gif
Atsakyti
Susidureme su tokia problema Lietuvoje. BUsima zmona noretu gauti grynai vyro pavarde , be jokiu (-iene, ) galuniu ,...grynai tokia kaip vyro. Skambinome i metrikacijos skyriu ir inspektores pasake , kad Lietuvoje istatymai to neleidzia daryti. Tada kilo mintis , kad galime nuvykti ir susituokti uzsienyje, bet kyla kita problema, vyro pavardeje yra "ž" raide , ir kitoje salyje kaip: UK a Airija, Lenkija busime priversti rinktis "z" vietoje "ž". Ar yra kokia išeitis ar cia beviltiška situacija? aciu už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(dedevitas @ 2011 03 24, 01:16)
Susidureme su tokia problema Lietuvoje. BUsima zmona noretu gauti grynai vyro pavarde , be jokiu (-iene, ) galuniu  ,...grynai tokia kaip vyro. Skambinome i metrikacijos skyriu ir inspektores pasake , kad Lietuvoje istatymai to neleidzia daryti. Tada kilo mintis , kad galime nuvykti ir susituokti uzsienyje, bet kyla kita problema, vyro pavardeje yra "ž" raide , ir kitoje salyje kaip: UK a Airija, Lenkija busime priversti rinktis "z" vietoje "ž". Ar yra kokia išeitis ar cia beviltiška situacija? aciu už atsakymus.

Beviltiska.. Jei vyras lietuvis - galioja LT istatymai, kurie leidzia buti tik -e arba -iene ir niekaip kitaip...
Jau esam tai isdiskutave sitoj temoj, jei turesit laiko - pasiskaitykit kelis puslapius atgal, daugiau informacijos rasit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu... @ 2011 03 21, 21:31)
mane tai kamuoja kita dilema... vyro pavardę su "iene" nešioti labai noriu, bet jo pirma žmona pasiliko irgi jo pavardę... tai dabar net nežinau, ar pasilikti savo, ar tik su "ė", o gal nekreipti dėmesio ir pasirinkti tokią, kurios pati noriu?

Man taip pat gražesnė pavardė su -ienės galūne, tokią ir renkuosi, nesukdama sau galvos, kad ir pirmoji tokią pat pasiliko. Tokių pavardžių Lietuvoje gana nemažai vistiek.
Kurkas įdomiau, kad esu būsimos anytos bendravardė biggrin.gif , taigi vadinsiuos identiškai, bet ir tai manęs neatbaido nuo tradicinės galūnės smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
va kaip gerai,kad radau vaistu savo galvosukiui.. bigsmile.gif man kaip tik tema aktuali.. ax.gif
...blaskausi del apsisprendimu tuoktis tarp dvieju saliu.. doh.gif wacko.gif uk ir lt..nu kas sumaste tokius galvosukius del tu pavardziu..wacko.gif
QUOTE(dedevitas @ 2011 03 24, 11:16)
Susidureme su tokia problema Lietuvoje. BUsima zmona noretu gauti grynai vyro pavarde , be jokiu (-iene, ) galuniu  ,...grynai tokia kaip vyro. Skambinome i metrikacijos skyriu ir inspektores pasake , kad Lietuvoje istatymai to neleidzia daryti. Tada kilo mintis , kad galime nuvykti ir susituokti uzsienyje, bet kyla kita problema, vyro pavardeje yra "ž" raide , ir kitoje salyje kaip: UK a Airija, Lenkija busime priversti rinktis "z" vietoje "ž". Ar yra kokia išeitis ar cia beviltiška situacija? aciu už atsakymus.

panasu i musu situacija.. ax.gif ...maniskio pavardej yra Ž.. tuo labiau ir musu vaiku pavardese...mes visad sakome Ž ir nekreipiam,kad reikia dokumentiskai pildyt viska be varneles.. 4u.gif
o va,pvz,as noriu imti originalia vyro pavarde..galune -is rolleyes.gif aisku,kad mano norei-ne pagal istatyma biggrin.gif ...bet vistik,greiciausiai,per ambasada keisti pasa reiktu,tai jie neleistu man buti su galune vyro g.gif nors ir tuokciaus angliskam metrikacijos biure? unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(VIGILIUKAS @ 2011 03 29, 10:51)
bet vistik,greiciausiai,per ambasada keisti pasa reiktu,tai jie neleistu man buti su galune vyro g.gif nors ir tuokciaus angliskam metrikacijos biure? unsure.gif  g.gif

Jei jus LT piliete ir vyras LT pilietis tai neleistu... Nesvarbu kur pasa bekeisit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zubriuka @ 2011 03 29, 21:26)
Jei jus LT piliete ir vyras LT pilietis  tai neleistu... Nesvarbu kur pasa bekeisit 4u.gif

4u.gif tikrai taip..o as mat naivuole biggrin.gif bandziau dar gudraut hihihi.gif
..gerai but nekeist blush2.gif ..kiek reikalu/popieriu pildymo/dokumentu keitimo/laiko gaisimo ir pan nereiktu.. wacko.gif juk esme ne pavardeje,bet vyrai kazkodel idomaus mastymo.. biggrin.gif tongue.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(VIGILIUKAS @ 2011 03 30, 00:37)
4u.gif tikrai taip..o as mat naivuole biggrin.gif bandziau dar gudraut hihihi.gif
..gerai but nekeist blush2.gif  ..kiek reikalu/popieriu pildymo/dokumentu keitimo/laiko gaisimo ir pan nereiktu.. wacko.gif juk esme ne pavardeje,bet vyrai kazkodel idomaus mastymo.. biggrin.gif  tongue.gif  blush2.gif

O kaip Jus manote Daina Randers tapo Daina Bosas? Juk ne Bosiene ir ne Bose... yra kur pagalvoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnecija @ 2011 03 30, 10:10)
O kaip Jus manote Daina Randers tapo Daina Bosas? Juk ne Bosiene ir ne Bose... yra kur pagalvoti smile.gif

Ji turi Danijos pilietybe, jos pirmas vyras buvo danas. Todel jai Lietuvos istatymai negalioja 4u.gif
Papildyta:
"Daina Randers, amžiną meilę prisiekusi politikui Antanui Bosui, ilgai nesvarstė, kokia jos pavardė bus po santuokos – pasirinko vyro pavardę. Daina Bosas ne kartą girdėjo apie kliūtis, su kuriomis Lietuvoje susiduria vyrišką pavardę norinčios pasirinkti moterys, tad oficialius dokumentus ji nutarė tvarkyti Danijoje.
„Esu tos šalies pilietė, todėl ten bus išduotas santuokos liudijimas ir naujas pasas“, – sakė D. Bosas."
Atsakyti
Niekaip neapsisprendžiu, kokią pavardę rinktis - Mickūnienė ar Mickūnė.
Ka patartumėt? kaip jums graziau? man abi graziai skamba ax.gif neapsisprendziu kaip mazas vaikas doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2011 04 08, 10:20)
Niekaip neapsisprendžiu, kokią pavardę rinktis - Mickūnienė ar Mickūnė.
Ka patartumėt? kaip jums graziau? man abi graziai skamba ax.gif  neapsisprendziu kaip mazas vaikas  doh.gif  doh.gif

Abi gerai skamba, gal švelniau -ienė, -ė kiek griežtesnė, bet žiūrėkit kaip jum prie vardo dera. Aš džiaugiuosi, kad man nereikia blaškytis tarp pavardžių, bus tokia pati kaip vyro ir valio smile.gif
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif
Uz savaites as isteku, imu vyro pavarde su galune -as. Tuoksimes uzsienyje, bet paskui kai grisim i Lietuva paatostogauti, tai tuo paciu keisiuosi ir pasa is mergautines pavardes i vyro. Ar leis man pase tureti vyro pavarde, ar turesiu rinktis tarp -e ir -ienes, bet santuokos liudijime tai busiu juk -as. Kas zino?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Voveryte-: 08 balandžio 2011 - 23:38