QUOTE(melynesne @ 2012 01 11, 22:33)
man e yra visiskai negrazu
ir lyg slepimas arba buvimo senmerge arba vyro turejimo 
Pritariu 100%.
Nuo vaikystes svajojau buti -iene ir ja esu, o i visas -e ziuriu kaip i nepagarba savo vyrui ir jo pavardes isdarkyma
QUOTE(melynesne @ 2012 01 11, 22:02)
o kuo jis ne daznas? ar anksciau ar veliau keiciasi, vistiek visus tuos pacius dokumentus keiciasi ir tokiu paciu budu keiciasi 
kad keiciasi dauguma dokumentus tai zinoma , taciau tiesiog mano atvejis neeilinis
QUOTE(Žiemos angelas @ 2012 01 12, 12:09)
Truputį gal ne įtema, bet paklausiu
Jei pasirenku vyro pavardę ir tenka išsiskirti, ar galima susigrąžinti savo mergautinę pavardę?
Taip, galima
QUOTE(Echmėja @ 2012 01 11, 23:08)
man buvo sunku net parasyti i santuokos registravimo prasyma pavarde iene.nes ji tokia ilga kad uzmigt berasnat galima
o galune -e visiskai neskambejo,tad ir neliko is ko rinktis
o galune -e visiskai neskambejo,tad ir neliko is ko rinktis
Papildyta:
QUOTE(urkis @ 2012 01 12, 01:29)
Pritariu 100%.
Nuo vaikystes svajojau buti -iene ir ja esu, o i visas -e ziuriu kaip i nepagarba savo vyrui ir jo pavardes isdarkyma
Dar tokio požiūrio neteko girdėdi, jei nepatinka tai nepatinka, bet visiškai neįžiūriu nė kruopelės nepagarbos vyrui
O jei pasilieka mergautinę po santuokos? Gal tada nė tuoktis tokiems nereikia?
QUOTE(Pufaike @ 2012 01 12, 14:50)
Papildyta:
Dar tokio požiūrio neteko girdėdi, jei nepatinka tai nepatinka, bet visiškai neįžiūriu nė kruopelės nepagarbos vyrui
O jei pasilieka mergautinę po santuokos? Gal tada nė tuoktis tokiems nereikia?
Na dėl išdarkymo tai nepritariu, juk čia nuo tavo norų priklauso, abiejų sutarimo..na nebent vyras griežtas šiuo klausimu..
pas mane ir ė- skamba gražiai, ir -iene tai negaliu apsispręsti
Tie "standartai" iš vaikystės atsinešti sako -ienė.. bet pačiai abejonių kyla vis gi ir ką pasirinksiu neesu tikra
QUOTE(savrina @ 2012 01 12, 16:13)
Na dėl išdarkymo tai nepritariu, juk čia nuo tavo norų priklauso, abiejų sutarimo..na nebent vyras griežtas šiuo klausimu..
Tie "standartai" iš vaikystės atsinešti sako -ienė.. bet pačiai abejonių kyla vis gi ir ką pasirinksiu neesu tikra
ne ne, maniškiui tai sakė nesvarbu kaip aš nuspręsiu
visada norejau pasiimti vyro pavarde , ta prasme vyriska kaip Daina Bosas ir pan.. bet kadangi musu lt gramatika tam neleidzia
tai imsiu pavarde su -e nes isteku as uz savo vyro o ne uz anytos tai kodel tureciau imti jos pavarde ir buti -iene.. beto
QUOTE(Sirenaa @ 2012 01 12, 21:55)
visada norejau pasiimti vyro pavarde , ta prasme vyriska kaip Daina Bosas ir pan.. bet kadangi musu lt gramatika tam neleidzia
tai imsiu pavarde su -e nes isteku as uz savo vyro o ne uz anytos tai kodel tureciau imti jos pavarde ir buti -iene.. beto
Man tai irgi tokių minčių ateina, kad juk tokia pavardė ir anytos
QUOTE(urkis @ 2012 01 12, 00:29)
Pritariu 100%.
Tuo paciu 100procentu pritariu paskutiniam sakiniui, nepagarba, iskraipymas, isdarkymas ir jeigu jau isteki, tai kas tokio negrazaus parodyti ir dziaugtis, kad esi -iene
QUOTE(Blanchet @ 2012 01 12, 09:12)
kad keiciasi dauguma dokumentus tai zinoma , taciau tiesiog mano atvejis neeilinis
nes reikes ir santuokos liudijima keisti.....
ai, supratau dabar
QUOTE(Žiemos angelas @ 2012 01 12, 11:09)
Truputį gal ne įtema, bet paklausiu
Jei pasirenku vyro pavardę ir tenka išsiskirti, ar galima susigrąžinti savo mergautinę pavardę?
tai zinoma
QUOTE(Sirenaa @ 2012 01 12, 20:55)
o siaip tai prie ko cia anyta? Juk cia ne anytos pavarde, ji ja irgi kazkada pasieme is vyro
as tai siuliau busimam vyrui paimt mano pavarde, bet atsisake
net siuliau imti ne -ute (dziaugsmute), i -is (dziaugsmutis) irgi atsisake, tai teks jau jo pajamt