Sveiki, na nepiršiu aš čia savo nuomonės apie skiepus, bet pasakysiu tik tiek: aš pati buvau skiepyta vaikystėj nuo kokliušo, ir sirgau juo BAISIOJ FORMOJ būdama 4-5m.Tik tiek, kad rašyti med. kortelėje mano gydytoja negalėjo, kad tai kokliušas, nes atseit, vaikas gi skiepytas, tai parašė - ,,bronchitas"

O mamai pasakė (žodžiu) - pats tikriausiai kokliušas.Taigi
Mano nuomone, nuo vaikiškų ligelių (raudonukė, vejaraupiai) tikrai neverta skiepyti mažulių. Tiesa, dabar minėtas skiepas jau yra privalomas 15mėn. vaikui, taigi nežinau, kaip čia reikės bartis (ar ne) su pediatre, kad neužsimotų su švirkštu

O dėl skiepų efektyvumo.... mano atvejis vienas pavyzdžių.
Beje, TBC skiepo visoj ES seniai atsisakyta būtent dėl neefektyvumo, o Lietuvoj (net ir po įstojimo į ES) toliau tas skiepas daromas

O tėveliai turbūt laikomi nežinioje, kad skiepyti nuo TBC neverta, tai vaikučių organizmai ir toliau nuodijami beprasmiškai
Dėl naudos/žalos aišku galima diskutuoti be galo be krašto.Bet kur garantija, kad kokia nors baisi reakcija, kuri pasitaiko 1:1000 000, nepasireikš būtent tavo vaikui?Manau, kiekvieno skiepo atveju reikia labai atsakingai pasverti visus UŽ ir PRIEŠ: didesnė nauda, nes nesusirgs baisia liga (GALBŪT nesusirgs, ir tai tik 6-10m.) ar didesnė žala (o jei sureaguos nestandartiškai?)