Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo ko pradėt, ar verta?

QUOTE(Lialondra @ 2011 06 20, 23:17)
Sveikuciai, siaip ir as zinokit prarandu vilti cia ka nors susirasti. Esu teisininke, baigusi VU teises magistra, turiu 10 metu darbo patirti, taciau, deja...ka tik netekau darbo ir kazkaip nesiseka surasti...mes cia esame nevertinami...gaila ir liudna....idomu, ar su mano diplomu imanoma butu isitvirtinti uk ar usa, ar kitoj kokio valstybej.
Siaip baisoka pradeti nuo nulio, bet esu tam pasiryzusi, tik nezinau kokia valstybe pasirinkti. Siaip moku tik rusu ir anglu kalbas.

kaip teises magistre, turetumet zinoti, kad Lietuvos ir UK, USA teisines sistemos yra kardinaliai skirtingos, tai siaip situacija nera palanki. UK teisininkai po magistro studiju dazniausiai specializuojasi i solicitors, barristers, jeigu nori gauti geriau apmokamus darbus. gal jums butu galima kazkaip issilyginti taip pat. kazkaip galvoju, kad palankiau butu Skandinavijos salys, bet kaip zmones sako, nera nieko neimanomo, gal kas labiau su teise susijes atsilieps smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 20 birželio 2011 - 23:47
QUOTE(Lialondra @ 2011 06 20, 22:17)
Sveikuciai, siaip ir as zinokit prarandu vilti cia ka nors susirasti. Esu teisininke, baigusi VU teises magistra, turiu 10 metu darbo patirti, taciau, deja...ka tik netekau darbo ir kazkaip nesiseka surasti...mes cia esame nevertinami...gaila ir liudna....idomu, ar su mano diplomu imanoma butu isitvirtinti uk ar usa, ar kitoj kokio valstybej.
Siaip baisoka pradeti nuo nulio, bet esu tam pasiryzusi, tik nezinau kokia valstybe pasirinkti. Siaip moku tik rusu ir anglu kalbas.

Na norint viskas yra imanoma. As esu jusu kolege, isvaziavau irgi turedama 6 metu darbo savo srity patirti. Nesigailiu. Norint yra imanoma viskas. Nieks nesako, kad is karto rasit darba pagal specialybe, as radau po dvieju metu ir esu super patenkinta.
Aisku Usa ar Uk salys tam ne palankiausios, reiktu rinktis is tu su kontinentine teises sistema, ten prireikus ir diploma lengviau iteisinti. Ir aplamai pagrindai pasirodo labai panasus, pradejus dirbti labai lengvai viskas perprantama.
O del kalbu - as pries 4 metus ispaniskai nieko nemokejau smile.gif Cia pataisoma biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 06 21, 10:18)
Na norint viskas yra imanoma. As esu jusu kolege, isvaziavau irgi turedama 6 metu darbo savo srity patirti. Nesigailiu. Norint yra imanoma viskas. Nieks nesako, kad is karto rasit darba pagal specialybe, as radau po dvieju metu ir esu super patenkinta.
Aisku Usa ar Uk salys tam ne palankiausios, reiktu rinktis is tu su kontinentine teises sistema, ten prireikus ir diploma lengviau iteisinti. Ir aplamai pagrindai pasirodo labai panasus, pradejus dirbti labai lengvai viskas perprantama.
O del kalbu - as pries 4 metus ispaniskai nieko nemokejau smile.gif Cia pataisoma biggrin.gif

Na, o kokioje salyje dabar esate, kaip supratau is konteksto, tai turetu buti ispanija, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2011 06 21, 10:54)
Na, o kokioje salyje dabar esate, kaip supratau is konteksto, tai turetu buti ispanija, ar ne?

Taip.
Atsakyti
Tokie pavyzdziai rodo, kad viskas yra imanoma, tik reikia ryztis is pagrindu keisti gyvenima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2011 06 20, 22:17)

Mano pažįstama Vokietijoj kuriasi. Smulkmenų nežinau, baigė LT teisės magistrą VU, dar mokėsi Vokietijoj metus, darbą rašė. Kalbą mokėsi dar mokykloje. Kiek supratau, perspektyvų jai ten daugiau, negu LT.
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2011 06 21, 14:35)
Tokie pavyzdziai rodo, kad viskas yra imanoma, tik reikia ryztis is pagrindu keisti gyvenima smile.gif

Sunkiausia yra turbut priimti sprendima ir pirmieji metai. Bet reikia ruostis ir tureti aisku suvokima, kad lengvai ir greitai nebus.
Bet be abejo prie dideliu noru viskas imanoma smile.gif
Atsakyti
pritariu, kad sunkiausia yra priimti sprendima. Jei ne paslaptis, kokio amziaus isvykote, nes gal amzius taip pat yra svarbu, nes kuo jaunesnis, tuo lengviau adaptuotis kitoje visuomeneje wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2011 06 22, 15:43)
pritariu, kad sunkiausia yra priimti sprendima. Jei ne paslaptis, kokio amziaus isvykote, nes gal amzius taip pat yra svarbu, nes kuo jaunesnis, tuo lengviau adaptuotis kitoje visuomeneje wink.gif

biggrin.gif
28.
Manau ne tiek nuo amziaus, kiek nuo zmogaus priklauso. Aisku nesneku apie pvz 50 ir +, bet man atrodo tarpe 25-40 nera tokio jau didelio skirtumo g.gif
Na cia as is savo patirties gal, nes matau skirtingu istoriju, ir ne visad priklauso nuo amziaus rolleyes.gif
Atsakyti
Na tas tai tiesa, amzius is tikruju neitakoja, svarbiausia zmogaus norai wink.gif
Na, reikes rimtai apsispresti ir pradeti krautis lagaminus wink.gifwink.gifwink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2011 06 23, 07:58)
Na tas tai tiesa, amzius is tikruju neitakoja, svarbiausia zmogaus norai wink.gif
Na, reikes rimtai apsispresti ir pradeti krautis lagaminus wink.gifwink.gifwink.gif

As pradeciau nuo kalbos mokymosi, kai jau nuspresit kur norit vykti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Varaud @ 2011 05 29, 15:18)
Mačiau, kad yra čia kalbančių apie Prancūziją. Mano situacija šiek tiek kitokia - prancūzų kalbą moku neblogai, šiuo metu bandau stoti į universitetą Prancūzijoje. Gal yra žinančių, ar labai sunku Prancūzijoje pati pradžia? Ar ten dirbant paprastą darbą įmanoma normaliai pragyventi?
Ačiū smile.gif

Pirmiausia kyla keli klausimai- kaip gerai mokat prancuzu kalba? Be jos cia pakankamai sunku, bet imanoma smile.gif Ar turite pazistamu ar draugu, kurie kritiniu atveju galetu pagelbeti? Nes Fr gana biurokratiska salis- vien jau nuomojantis busta reikalauja begales dokumentu - 3 pask menesiu algos israsu, visokiu justificatif domicile, dar gali pareikalaut garanto (laiduojancio zmogaus, kuris jusu nemokumo atveju, padengtu jusu saskaitas). Kaip studentei, turbut patogiausia butu nuomotis buta keliese, taip zymiai sumazetu buto mokesciai. Taciau jei ketinat vykti i Paryziu, tai bus gana sunku dirbant paprasta nekvalifikuota darbeli, nes pavyzdziui nuomos kainos ten zveriskos.. Daug lengviau, manau, isitvirtint mazesniam mieste.. Minimali pilno etato alga i rankas siekia apie1100eur, bet jei ketinat studijuot, gali but sunku suderint darba ir mokslus. Jei norit suzinot issamiau apie gyvenima FR, kvieciu prisijungt prie prancuzaiciu temos (ivairiu saliu mamu pokalbiuose wink.gif) Sekmes!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Canelle: 26 birželio 2011 - 12:16