Įkraunama...
Įkraunama...

Kengūra

QUOTE(Mazule @ 2014 04 15, 19:14)
Čia:

http://www.vkif.lt/i...e=kalbu-kengura

Mano vyresnėlė laimėjo du Auksinius diplomus - lietuvių ir anglų k. kengūrose  thumbup.gif

O kokia šaunuolė!!

Maniškė nustebino. Kai pamačiau anglų rezultatus, nutirpau....tik 148. Čia vaiko rezultatai, kuris absoliučiai negauna žemesnių pažymių ir mokosi kalbos nuo 6-ių. Ir ją įkalbinėjo m-kloj mokytoja dalyvaut, nes jos žodžiai "iš geriausiai mokančių kalbą".
Atnešė parodyt kaip atsakiusi - pusė tuščia blink.gif Ir pati dabar pergyveno, jog klausė mokytojo ir nežymėjo atsakymo, kur "nebuvo tikra". Žinojo, kaip rašytų, sakytų ir nežymėjo doh.gif Sako "taisyklių, tai neatsimenu ar taip". Sakau, išprotėjai vaike...ne kitaip. Vakar surašė, įdomumo dėlei duosiu mokytojai patikrint kiek būtų, jei nebūtų prisigalvojusi...
Liūdna dėl jos pačios, nes stresas juodas, o dar gėda.

Lietuvių klb., tokių mokytojo nurodymų nebuvo - 187. Bet lietuvių klb., būna jai ir sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 04 16, 15:56)
O kokia šaunuolė!!

Maniškė nustebino. Kai pamačiau anglų rezultatus, nutirpau....tik 148. Čia vaiko rezultatai, kuris absoliučiai negauna žemesnių pažymių ir mokosi kalbos nuo 6-ių. Ir ją įkalbinėjo m-kloj mokytoja dalyvaut, nes jos žodžiai "iš geriausiai mokančių kalbą".
Atnešė parodyt kaip atsakiusi - pusė tuščia blink.gif Ir pati dabar pergyveno, jog klausė mokytojo ir nežymėjo atsakymo, kur "nebuvo tikra". Žinojo, kaip rašytų, sakytų ir nežymėjo doh.gif Sako "taisyklių, tai neatsimenu ar taip". Sakau, išprotėjai vaike...ne kitaip. Vakar surašė, įdomumo dėlei duosiu mokytojai patikrint kiek būtų, jei nebūtų prisigalvojusi...
Liūdna dėl jos pačios, nes stresas juodas, o dar gėda.

Lietuvių klb., tokių mokytojo nurodymų nebuvo - 187. Bet lietuvių klb., būna jai ir sunkiau.

Kalbų kengūrose reikia žymėti, jei ir nežinai. Neapgalvoję jie kažkaip taškų: matematikoje, jei atsakysi blogai, gausi -3taškus (jei uždavinio vertė 4 taškai), o kalbų, gamtos, istorijos vis tiek gausi + 3 taškus.t.y. atims tik vieną tašką, o jei paliksi tuščią- gausi 0.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2014 04 16, 16:01)
Kalbų kengūrose reikia žymėti, jei ir nežinai. Neapgalvoję jie kažkaip taškų: matematikoje, jei atsakysi blogai, gausi -3taškus (jei uždavinio vertė 4 taškai), o kalbų, gamtos, istorijos vis tiek gausi + 3 taškus.t.y. atims tik vieną tašką, o jei paliksi tuščią- gausi 0.

Pirmi metai dalyvavom, dabar jau žinosim. Pati jau suprato, kad be reikalo aklai klausė mokytojų. O ji dar tokio charakterio, kad amžinai viskuo abejoja ir bijo pakrutėt "į šoną".
Tai jau suskėlė su tuo testu, tai suskėlė biggrin.gif
Gamtoj ir lietuvių klb.sakė nieko neklausė, jau kas ką kalbėjo, darė kaip suprato ir mokėjo.
Aš bent savo vaikui smegenų nepudrinu, geriau iš klaidų mokytis nei mintyse skaičiuoti "kaip geriau".
Kas dabar iš to? Rezultatai, jos lygis, man visai neaiškūs. Aišku, mokytojai norėjo kaip geriau. Ai, bala nematė smile.gif
Lietuvių, tai tvarka, aš sutinku su vertinimu, tiek galėjo būt, klysta. Bet anglų klb.- absurdų absurdas cool.gif Ji dar kažkokioj atrankoj į olimpiadą dalyvavo ar pan?? Kad m-klą atstovaut. Reiks perklaust iš naujo, užmiršau jau.
Į "Jėzuitus" stojant anglų klb.buvo thumbup.gif.....o čia, kengūroj doh.gif biggrin.gif Aš tą rezultatą penkiskart pažiūrėjau, savo akim netikėdama lotuliukas.gif
Bet po pietų šaukštais nepamojuosi, tiek to.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2014 04 16, 15:01)
matematikoje, jei atsakysi blogai, gausi -3taškus (jei uždavinio vertė 4 taškai),

neklaidinkite 4u.gif uz bloga atsakyma gausi -1, jei uzdavinio verte 4 taskai 4u.gif

Taškų skaičiavimo tvarka yra tokia:
1.Teisingas uždavinio atsakymas vertinamas prie jo sąlygos nurodytu taškų skaičiumi,
2.Nepažymėtas atsakymas – 0 taškų.
3.Už klaidingą atsakymą taškai neskiriami ir dar atimamas ketvirtadalis už tą uždavinį skirtų taškų (0,75; 1; 1,25).

Kiekvienas dalyvis konkursą pradeda turėdamas 30 taškų („Mažylių“ grupėje – 54 taškus, „Nykštukų“ grupėje - 78 taškus).
Atsakyti
nevisada parodo Kengūra vaiko žinias - kaip ir dauguma konkursų tai yra ir laimės dalykas........
Maniškis mokosi 10 (6 klasė) - visada kol kas be jokių taisymų trimestre 10 (na, su kūno k. truputį sunkiau, bet išsitempia), bet šiais metais anglų - sidabras, gamta - sidabras, istorija - auksas, lietuvių - nedaug iki oranžinės trūko.........
Neaišku kaip su matematika bus.............pernai tik apie 78 surinko (bet būdamas 5 klasėje buvo I mokykloje tame lygyje), šiais metais turėtų būti daugiau............
Man patinka, kad vaikas nori visur dalyvauti...........ir stengiasi
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2014 04 16, 19:33)
nevisada parodo Kengūra vaiko žinias - kaip ir dauguma konkursų tai yra ir laimės dalykas........
Maniškis mokosi 10 (6 klasė) - visada kol kas be jokių taisymų trimestre 10 (na, su kūno k. truputį sunkiau, bet išsitempia), bet šiais metais anglų - sidabras, gamta - sidabras, istorija - auksas, lietuvių - nedaug iki oranžinės trūko.........
Neaišku kaip su matematika bus.............pernai tik apie 78 surinko (bet būdamas 5 klasėje buvo I mokykloje tame lygyje), šiais metais turėtų būti daugiau............

O taviškis šaunuolis. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O žinių, kad neparodo, tai sutinku. Na pvz. maiškė tikrai geriau matematiką moka, nei lietuvių, bet ten panašu, kad geriau pasirodė. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2014 04 16, 19:33)

Ir aš manau, kad tai yra svarbiausia, todėl, kad motyvacija niekur neišgaruotų, šiemet bandysime keisti mokyklą unsure.gif
O su tais rezultatais būna keistai - va pas maniškę Auksas iš lietuvių ir anglų k., o šiandien daviau kaip tik šių abiejų dalykų testus namie - klaidų doh.gif tai va kiek faktorių susideda - susikaupimas, nusiteikimas, atidumas ir pan. doh.gif Tad visai nenustebčiau, jei rytoj atsisėdus kengūras spresti primaltų klaidų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 16 balandžio 2014 - 20:07
Na, mažesniems tai svarbu, kad tik norėtų dalyvaut smile.gif
Bet mes, kai su savo panele pasišnekam, tai jau nebeužliūliuosi žodžiais "svarbu dalyvaut". Jau reikia ir stengtis, ir suprasti kodėl dalyvauji, ir iš savęs pareikalauti. Jau ji pati nori pasirodyti tik labai gerai, jos netenkina pats dalyvavimas ir bet koks rezultatas.
Jai pačiai ojoj cool.gif

Nuostaba praėjo sulig pamatytu neužpildytu testu. Aš tai žinau, kad turbūt nulėmė ne klaidos, o paliktos visiškai neatsakytos užduotys. Kam nenutinka nesusipratimų. Kažko toje tvarkoje nesuprato, bet ginčijasi vis vien iki nukritimo, kad aš, kaip mama "nieko nežinau" biggrin.gif.

Tik labai gaila, esu tikra tuo, jog dabar mokykloje jos visi dešimtukai staiga virs gerokai prastesniais pažymiais. Na, bet kaip pasiklosi - taip išmiegosi (čia aš aišku sau bambu, ne vaikui biggrin.gif ). Turės darbo įdėti, kad įrodyti esanti verta tų gerų pažymių.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 04 17, 10:24)
Na, mažesniems tai svarbu, kad tik norėtų dalyvaut smile.gif
Bet mes, kai su savo panele pasišnekam, tai jau nebeužliūliuosi žodžiais "svarbu dalyvaut". Jau reikia ir stengtis, ir suprasti kodėl dalyvauji, ir iš savęs pareikalauti. Jau ji pati nori pasirodyti tik labai gerai, jos netenkina pats dalyvavimas ir bet koks rezultatas.
Jai pačiai ojoj cool.gif

Nuostaba praėjo sulig pamatytu neužpildytu testu. Aš tai žinau, kad turbūt nulėmė ne klaidos, o paliktos visiškai neatsakytos užduotys. Kam nenutinka nesusipratimų. Kažko toje tvarkoje nesuprato, bet ginčijasi vis vien iki nukritimo, kad aš, kaip mama "nieko nežinau" biggrin.gif.

Tik labai gaila, esu tikra tuo, jog dabar mokykloje jos visi dešimtukai staiga virs gerokai prastesniais pažymiais. Na, bet kaip pasiklosi - taip išmiegosi (čia aš aišku sau bambu, ne vaikui  biggrin.gif ). Turės darbo įdėti, kad įrodyti esanti verta tų gerų pažymių.

Na maniškė dar maža, ir aišku visose kengūruose dalyvavo, tik kad dalyvaut, bet va kai pamatė rezultatus, labai apsidžiaugė, nes aplenkė klasiokę su kuria konkuruoje dėl geriausios mokinės vardo smile.gif Ir va dabar tikslas kitais metais geria pasirodyt smile.gif

O kodėl manai, kad nebegaus dešimtukų? Čia tik konkursas, kuris įtakos pažymiams neturi.
Atsakyti
Jau ir gamtos kengūros rezultatai yra.
Maniškė laimėjo oranžinę kengūrą. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2014 04 17, 11:50)
O kodėl manai, kad nebegaus dešimtukų? Čia tik konkursas, kuris įtakos pažymiams neturi.

Žinok, dėl paties mokytojo žodžių vaikams. Naujas mokytojas, jų nežino, bet kažkaip įdomiai nuskambėjo, kad "Kengūros" vertinimas leis jam orientuotis, kas kokio pažymio išties vertas g.gif
Būtų žiauroka, jei dabar tai nulemtų. Nes kaip sakiau, įdirbis vaiko nuo 6 metų, mes mokam labai nemažai už "savaitgalio mokyklą" anglų kalba (ir lanko jau 5 metai nenutrūkstamai). Ir iki šiol nieko kito iš mokytojų negirdėjusi, kad jau anglų kalba, tai perfect, nesu mačiusi nė vieno 9 dienyne.
Še tau boba, devintinės cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 04 17, 15:53)
Žinok, dėl paties mokytojo žodžių vaikams. Naujas mokytojas, jų nežino, bet kažkaip įdomiai nuskambėjo, kad "Kengūros" vertinimas leis jam orientuotis, kas kokio pažymio išties vertas g.gif

Negaliu patikėti, kad mokytojas galėjo rimtai tai sakyti doh.gif - gal jis taip norėjo vaikus motyvuoti Kengūroje dalyvauti? gal ten pas jus visa klasė šuoliavo dalyvauti anglų k. Kengūroje? nes pvz. Milda tai viena iš klasės, iš paralelės - tik 4 vaikai ir viskas...o jei rimtai mokytojas taip sako - tada jam kažkas su galva negerai, nes į tokią Kengūrą rimtai ir blaiviai žiūrėti negalima - viskas priklauso nuo mokytojų sąžiningumo - sužinojau, kuriose mokyklose mokytojai patys vaikams atsakymus rašė, kad tik reitingą mokyklos keltų doh.gif
Kad net ne tik Kengūros tai reikalas - va kokia šių metu pas mus su Milda patirtis: dalyvavo Vilniaus m. žingeidžių ketvirtokų konkurse (vyko Kovalevskajos moklykloje) - užėmė trečią vietą, o pirmos dvi - Kovalevskajos mokyklos vaikams; kitas pvz. - Vilniaus m. lietuvių k. olimpiada (vyko Daukšos m.) - užėmė berods 5 vietą - pirma - Daukšos m. vaikui...Na negi tiek sutapimų gali būti?
Taip kad reaguoti reikia blaiviai - aš džiaugiuosi, kad maniškė to dar nesupranta...ir liūdna aišku, kad sąžiningumo ir čia nėra........vaikams nuo tokių metų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 17 balandžio 2014 - 19:27