Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

Paziurejau kokios dabar kedutes, tai mums su savo tik po lapu sleptis doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Sunui pirke buvom Vokietijoje (tada buvo superine lotuliukas.gif ), deja praejo jau 9 metai pasikeite viskas, bet dabar labai patenkinta sedi mazoji musu ir naujos nebepirksim, galetume, bet nematau reikalo, nes ji saugi ir puikiai atlieka savo vaidmeni.

Siandien esu savimi patenkinta biggrin.gif vaikstinejau knygyne ir aisku uzmaciau akcija, nupedinu ogi ziuriu knyga, kuria norejau perskaityti su nuolaida. Varciau, varciau ir galvoju eisiu pirkt tik 19 Lt. turesiu ka skaityt... ir staiga mintis i galva: o ka veikia skaitytojo bilietas mano pinigineje? Padejau as ''Valgyk, melskis, mylek'' i vieta biggrin.gif ir kol laukiau sunaus (lanko papildomai anglu k.) numyniau iki bibliotekos. Pasiemiau ne tik sia, bet ir Ausros Maldeikienes ''Ismokite skaiciuoti savo pinigus'', kurios seniai ieskojau.
Tai va, gal jums atrodys labai juokinga, bet siandien jauciuosi sutaupiusi biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rom@ntika @ 2011 04 04, 19:50)
Pasiemiau ne tik sia, bet ir Ausros Maldeikienes ''Ismokite skaiciuoti savo pinigus'', kurios seniai ieskojau.

Butu malonu sulaukti komentaro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rom@ntika @ 2011 04 04, 19:50)
Tai va, gal jums atrodys labai juokinga, bet siandien jauciuosi sutaupiusi  biggrin.gif  rolleyes.gif

nuostabus dalykas visgi tos bibliotekos bigsmile.gif 4u.gif

QUOTE(sunray @ 2011 04 04, 19:55)
Butu malonu sulaukti komentaro  4u.gif

aha, ir man tuo pačiu būtų labai įdomu smile.gif
Atsakyti
Aš šiandien irgi šaunuolė. Užėjau į parduotuvę ir nusipirkau tik tiksliai tai, ko reikėjo - greipfrutą (nes sergu ir skauda gerklę, o man kartais jis padeda), pampersų šiam mėnesiui su nuolaida, ir varškės dukrai.
Itogo 50 lt. Paskui dar ėjau pasivaikščioti, vėl ėjau pro parduotuvę, nesusilaikiau, užėjau,tipo nupirksiu mėsos dukrai, atseit labai reik (nors nebūtinai), ir dar greipfrutų sulčių sau gydymuisi, nors jau turėjau greipfrutą, pažiūrėjau į eiles ir IŠĖJAU, gal irgi kam nors bus labai juokinga, bet aš tai laikau mažute pergale prieš save, tiek pirmą, tiek antrą atvejį...
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2011 04 04, 19:55)
Butu malonu sulaukti komentaro  4u.gif

Labas rytas 4u.gif Tai va pradejau skaityti ''Ismokite skaiciuoti savo pinigus'' Knyga yra 2005 metu leidimo, tai kai kas pasikeite, bet esme suprantama. Pagrindinis dalykas - dometis, jei daugiau zinosime busime saugesni smile.gif Na kai perskaitysiu visa galesiu kazka daugiau pasakyti biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas,

As pradejau atidziau galvoti, ka valgome siandienir ka valgysime rytoj smile.gif. Maisto nebeismetu jokio. Apribojau visokias varskytes, kosytes, surelius -labai daug isleisdavome, dabar perku daug maziau.

Siandien vel i maisto parduotuve -bet tik pagal sarasa. Dar reikia ismokti taupyti nebutinoms islaidoms, kurios kazkokiu stebuklingu budu tampa "butinos". Geda.
Atsakyti
patarimai- atradimai: į parduotuvę eiti be vaikų. O jei su jais, tai tik susitarus, kad pirksim po vieną daiką- kažkokį skanumyną. O sau prisakai, kad jis turi būti nebrangesnis nei nusistatyta suma.
Pardėje (užbėgus tik šio bei to) imti tik krepšelį, nes pasiėmus vežimą priskrauni daug daugiau nei reikia.
Parduotuvėje vaikščioti nuo punkto A iki B pagal sąrašą nesižvalgant į akcijas.
Akcijas pasižiūrėti internete- kad nebūtų spontaniško "reikia" pasiėmus peržvelgti laikraštuką ar užmačius akcijos etiketę.
Pyragus ir saldumynus- kepti namie (sveikiau, įvairiau ir taupiau).
Tas pats su mėsom- pirkti žalią mėsą ir daryti vyniotinius ar marinuoti ir pakepti.
Sumuštiniai nesveika ir labai netaupu. Todėl sūrio ir batono- geriau nepirkti, nes susivalgo "mygam".

Atsakyti
QUOTE(butent @ 2011 04 04, 11:38)
na jau. nupirkit maikę su princesėm. per penkis metus princesių poreikis sumažės, o kėdė vis dar bus. aš jūsų vietoje paimčiau įprastą kėdę. tuo labiau, kad pana net ir nenutuokia apie rožinės galimybę, tad tikrai net nesugalvos nusiminti.

drinks_cheers.gif
As irgi uz antra varianta. Auginu dvi princeses, kuriu viena sulaukus 6m.pareiske, kad is princesiu amziaus jau isaugo. Viska perleido sesei, o pati nesioja rubus su hanna montana ar kaip jos amziaus mergaites - timpos ilgos maikes t.t., pasikeite vaikas per nakti.
Be to, manau kedute tarnaus ilgiau nei 5m., nes maniske kad ir auksta, visgi 7m.dar reikia apatines dalies, kuri matau siam variante nusiima ir lieka be atloso. Ir geriau mato, ir nesaugu vaikui su dirzu, jei stabdant per kakla resis - pasmaugs, o kedute po apacia padidina vaika iki reikiamo saugaus aukscio, kad dirzas stabdant prilaikytu krutine. Vienu zodziu, neveziociau tik su dirzu be apatines dalies dar ilga laika, tada geriau be dirzo.

Dar pastebejimas, kad blankesne kede masinoje maziau kris i aki ilgapirsciams. Nelygu kur paliksite, bet ryski bus labiau matoma, o paprasciau atrodanti nebus tokia matoma.

QUOTE(Muse @ 2011 04 04, 11:42)
Mergiona, o kodel 5 metams? Tike ilgai kedutes tikrai nereiks, juolab kad ji jau ne leliukine. Mano 4,5 m dvyniai jau praktiskai su dirzais vazineja, i kedutes sedam kai toli vaziuojam ir greiciai dideli.

Pirkciau paprasta.

Kaip rasiau anksciau, tokiu metu vaikas tikrai nera pakankamai aukstas, kad vazinetu be paaukstinimo. Avarijos metu staigiai stabdant jam yra rizikos buti pasmaugtam.

QUOTE(4xmama @ 2011 04 05, 12:30)
patarimai- atradimai: į parduotuvę eiti be vaikų. O jei su jais, tai tik susitarus, kad pirksim po vieną daiką- kažkokį skanumyną. O sau prisakai, kad jis turi būti nebrangesnis nei nusistatyta suma.

As kartais imu tik tiek pinigu, kiek planuoju isleisti, ir kad ir pamatau ko labai "prireikia", namai buna per toli tai ir nenusiperku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 05 balandžio 2011 - 14:18
...aš vis dar nesustoju sau rūbus pirkusi, nes dabar jau daug kas tinka, o spinta po išpardavimų tuščia...
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2011 04 05, 14:39)
...aš vis dar nesustoju sau rūbus pirkusi, nes dabar jau daug kas tinka, o spinta po išpardavimų tuščia...

Jus savo spinta isparadvete, tai turit uz ka naujus pirkti smile.gif.
As savo ismeciau, uz tai tenka pirkti is algos smile.gif. Bet kazkaip nusiteikiau, kad siemet tuoj vasara, tai nieko neperku. Laukiu vasaros. Taip ir kitos algos sulauksiu. O dar gal ir i "susitraukusius netiketai" rubus tilpsiu.

Kazkaip optimistiskai tikiuosi, kad pavyks si menesi i kreditines korteles neilisti.
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2011 04 05, 12:30)
Pardėje (užbėgus tik šio bei to) imti tik krepšelį, nes pasiėmus vežimą priskrauni daug daugiau nei reikia.
Parduotuvėje vaikščioti nuo punkto A iki B pagal sąrašą nesižvalgant į akcijas.
Akcijas pasižiūrėti internete- kad nebūtų spontaniško "reikia" pasiėmus peržvelgti laikraštuką ar užmačius akcijos etiketę.
Pyragus ir saldumynus- kepti namie (sveikiau, įvairiau ir taupiau).
Tas pats su mėsom- pirkti žalią mėsą ir daryti vyniotinius ar marinuoti ir pakepti.
Sumuštiniai nesveika ir labai netaupu. Todėl  sūrio ir batono- geriau nepirkti, nes susivalgo "mygam".

as taip pat pastebejau, kad be vaiku parduotuveje maziau issileidzia biggrin.gif
paskutiniu metu vis kepem pyragus, nes uosviai dar daug obuoliu turi, jie jau nelebai skanus, bet pyragams sueina gerai thumbup.gif Tik siandien sugriesijau doh.gif po treniruotes uzejau i parduotuve ir nupirkau sausainiu, nors galejau namie pyraga iskept. Bet vyras man pasakytu, tai kam dirbam, kad net sausainiu nenuperki lotuliukas.gif Tai galvoju, ai nieko tokio biggrin.gif
Kazkaip pradedu atsispirti pirkimo ''Akcija-imu'' rolleyes.gif
Su sumustiniais bus trubut sudetingai, vaikai ypatingai megsta karstus sumustinius g.gif
O mesos t.y. kiaulienos senokai pirkau nes su seserimi buvom nusipirke kiaule per puse. Nerealiai pasiteisino thumbup.gif Ziuriu, kad baiginejasi, planuojam vel pirkt.Tiesa siandien pirkau kalakutienos file farso, kaip tik buvo akcija hihihi.gif na pirkau ne del akcijos, planuose buvo kalakutienos kotletukai smile.gif
Atsakyti
Dėl visokių skanėstų pirkaliojimo, tai dabar jau tik šokoladą ir saldainius perkam. Sausainių sudėtis paskaičius kažkaip atšoka noras juos valgyt biggrin.gif Kartais savaitgalį iškepu naminių, būna patys skaniausi. Ir man toks įspūdis, kad namie kepti saldumynai brangiau išeina, nes jų sudėtis geresnė, produktai brangesni. Pvz., į pirktinius deda margariną, o namie kepu su sviestu. Žodžiu, namie gaminti brangu blink.gif

Bibliotekos geras dalykas, bet vat aš vakar nesulaukusi, kol atsilaisvins mano laukiama knyga, netikėtai radau skaitytų knygų knygyne ir už 9 lt nusipirkau thumbup.gif Bet čia mokslams, o grožinę pirkti apsimoka tik tokią, kurią verta būtų ateities kartoms palikti arba jei manai, kad skaitysi dar pakartotinai. Priešingu atveju, manau, neverta kaupti.

Mes tai sukam galvą dėl remonto. Pribrendo reikalas, bet neapsisprendžiam, kokio masto remontą daryti. Reikėtų didelio, bet nesinori į šitą butą daug investuoti doh.gif

Atsakyti