Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

QUOTE(ADREV @ 2011 04 15, 15:49)
as taip pat manau, kad jei vaikas susitaupe ir dar tiek ilgai taupe doh.gif man sirdis neleistu is jo paimti tu pinigu.visur vaikus vezames , nors jie ir turi susitaupe, bet niekada nesu pasakiusi, kad pasiimkite sutaupytus pinigelius i kelione schmoll.gif

bet jeigu jis taupė būtent kelionei. ne dviračiui, ne kompiuteriui,o kelionei. tai būtų labai neteisinga dabar jų neimti - įsivaizduojat: vaikas taupė, stengėsi. o dabar pasakoma: ai vaikeli, turim mes tų pinigų - bereikalo tu čia taip stengiais doh.gif
kodėl jis taupė kelionei- čia jau kitas reikalas. turbūt tėvai vežrųsi jį, jei ir nebūtų susitaupęs g.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2011 04 15, 18:37)
bet jeigu jis taupė būtent kelionei. ne dviračiui, ne kompiuteriui,o kelionei. tai būtų labai neteisinga dabar jų neimti - įsivaizduojat: vaikas taupė, stengėsi. o dabar pasakoma: ai vaikeli, turim mes tų pinigų - bereikalo tu čia taip stengiais doh.gif
kodėl jis taupė kelionei- čia jau kitas reikalas. turbūt tėvai vežrųsi jį, jei ir nebūtų susitaupęs g.gif

nu o kam taip sakyt? galima pasiūlyt toliau taupyt juk arba kam nors nusipirkt kelionėje... jeigu vaikas pasakytų, kad taupė būtent prisidėt prie kelionės, tai tada ir paimi, nu nes jis taupė. ir vėliau gali juk dvigubai jam duot (ne po 10, o po 20lt)...
Atsakyti
O is kur vaikas susitaupe pinigu-is tevu duotu kisenpinigiu!!! Manau, teisinga, kad vaikas prisideda. O kam kitam taupyt? Geriau nei kelionei isleisti net nesugalvot.
Maniskes gavo pinigu gimtadieniams. Greitu metu skrendu i Airija. Pakalbejom, kad abi duos pinigelius man, kad joms kazka parvesciau. Noreciau padeti i ta pati "vaiku fonda". O.. bet.. taciau, joms to neisaiskinsi. biggrin.gif Na, o jei joms kazko truksta, paskiriam tuos pinigelius pvz batams ar striukei ir perkam kartu. Nemanau, kad tuos pinigelius reik kazkaip laikyt ar niekams isleist
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 04 15, 17:40)
jeigu vaikas pasakytų, kad taupė būtent prisidėt prie kelionės, tai tada ir paimi, nu nes jis taupė. ir vėliau gali juk dvigubai jam duot (ne po 10, o po 20lt)...

na aš taip ir supratau,kad būtent ir kelionei taupė.
o kad duoti po to daugiau, tai reikia tai kažkaip pagrįsti, kodėl čia dabar nei iš šio nei iš to padidėjo kišenpinigiai doh.gif
Atsakyti
Prie geriausių norų nematau problemos, kad devynmetis prisideda tėvų jam įteiktais pinigais prie kelionės... Vieni pliusai... Tik bais tingiu vardint, kai kuriuos čia ir rašiusios susakė smile.gif

"taupau' treniruotėms, nes sergu ir į jas neinu, tai už vienos treniruotės kainą įsigijau bilietą už 26 lt į Europos kyokushin čempionatą. Įskaitant , kad jis truks 10 valandų, manau, pramoga už 2,6 lt/val yra pigiau grybo bigsmile.gif
Atsakyti
Taupo ar ne taupo kelionei- na, man abu variantai priimtini, o vat kad uzdarbiauja pas mociute ar tevus g.gif kokiu budu tai daroma? g.gif

Nors gal ne, apsigalvojau biggrin.gif visgi kelione ne tas dalykas mano akim, kam vaikas turetu taupyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 15 balandžio 2011 - 18:25
QUOTE(san @ 2011 04 15, 18:37)

Jeigu santykiai šeimoje normalūs vaikas taupo ir nori prisidėti prie to, kas visai šeimai svarbu. Kai mes keitėm automobilį, namuos buvo nemažai diskusijų ta tema tarp manęs ir vyro - ir vienos pusės vyro spaudimas dėl kokybės, naujumo, modelio, iš kitos mano priminimai dėl biudžeto, taupumo, saugumo, talpumo. Diskutuodavom be pykčių ar ambicijų, tai ir nuo vaikų nebuvo slepiama. Kai sprendimas jau buvo priimtas ir susiruošėm apžiūrėti turguje bei porą atsirinktų pagal skelbimus, dukra atnešė savo santaupas (kokius 7 litus lotuliukas.gif ) ir paprašė, kad nupirktume su radija (senojoje buvo sugedusi). Sūnus, kaip vyresnis, iš karto užsipuolė, kad už tiek radija neišeis. Vyras patvirtino, kad už tiek tikrai radija neišeis, bet paėmė pasakęs, kad kiek jau truks prie radijos būtinai prisidės, nes mato, kad jai tai tikrai svarbu.

QUOTE(Mergiona @ 2011 04 15, 19:22)
Taupo ar ne taupo kelionei- na, man abu variantai priimtini, o vat kad uzdarbiauja pas mociute ar tevus  g.gif kokiu budu tai daroma?  g.gif

Nors gal ne, apsigalvojau  biggrin.gif visgi kelione ne tas dalykas mano akim, kam vaikas turetu taupyt.

Pernai dukra užsidirbo 20 Lt - viena pati suskynė, perrinko ir sudėjo į šaldiklį sarbentus. Sutarėm po 1 Lt už dėžutę (0,5 l). Šiaip mes skinam kartu ir niekas už tai nemoka. Bet pernai niekaip neradau tam laiko (tėvas buvo ligoninėje, praktiškai kas vakarą leisdavom ten visi) ir sarbentai jau pradėjo birti. Tai paprašiau dukros, kad ji suskintų viena - kol aš dirbu darbe, ji dirba namuos. O pas močiutę abu su broliu užsidirbo. Rinkdavo obuolius vasarinius iš močiutės ir iš močiutės kaimynų (irgi senukai, patys nesurenka, vaikai neturi kada) bei veždavo į pridavimo punktą - užsidirbo po 50 Lt abu. Dalis už obuolius, o močiutės kaimynai dar pridėjo, kad sodą išvalė, nes surinkdavo visus ir visokius papuvusius nuveždavo ant mėšlo krūvos.

Aš tai neturiu nuostatų, kad kažkam vaikas neturėtų taupyti. Manau, kad gali taupyti net ir savo batams, jei mato, kad tėvams sunku ar šiaip skoniai su tėvų nesutampa ir nori įrodyti, kad pats gali nusipirkti. Čia jau tėvų pareiga nesumenkinti ir nenuvertinti vaiko įnašo ir pastangų.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 04 15, 20:25)
Jeigu santykiai šeimoje normalūs vaikas taupo ir nori prisidėti prie to, kas visai šeimai svarbu. Kai mes keitėm automobilį, namuos buvo nemažai diskusijų ta tema tarp manęs ir vyro - ir vienos pusės vyro spaudimas dėl kokybės, naujumo, modelio, iš kitos mano priminimai dėl biudžeto, taupumo, saugumo, talpumo. Diskutuodavom be pykčių ar ambicijų, tai ir nuo vaikų nebuvo slepiama. Kai sprendimas jau buvo priimtas ir susiruošėm apžiūrėti turguje bei porą atsirinktų pagal skelbimus, dukra atnešė savo santaupas (kokius 7 litus  lotuliukas.gif ) ir paprašė, kad nupirktume su radija (senojoje buvo sugedusi). Sūnus, kaip vyresnis, iš karto užsipuolė, kad už tiek radija neišeis. Vyras patvirtino, kad už tiek tikrai radija neišeis, bet paėmė pasakęs, kad kiek jau truks prie radijos būtinai prisidės, nes mato, kad jai tai tikrai svarbu.   

wub.gif kaip grazu is dukros puses..
Esu ir as keleta kartu davus po 1-2 Lt uz isplautas grindis ir kt. Bet tuo nepiktnaudziauju. Ir stengiuos isaiskint, kad viskas is dangaus nebyra ir kad neuzsidirbsi darydamas, ka privalai namu ruosoje dirbti. Bet jei vaikas priduoda obuolius-liuks. Be to, jei kazko papraso uzsidegusios, retkarciais paaiskinu, kad dbr nera pinigu, reik laukt atlyginimo, kol uzsidirbsiu (nors ir yra uz ka). Ir patempiu laika savaite-dvi. Kartais ir noras praeina ir, matyt, susimasto.. Bent jau taip tikiuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 15 balandžio 2011 - 20:50
QUOTE(Shoko @ 2011 04 15, 20:49)
Esu ir as keleta kartu davus po 1-2 Lt uz isplautas grindis ir kt.

man tai toks variantas schmoll.gif blush2.gif Lygiai taip pat skamba kaip: "paprasau kartais is vaiko 1-2lt uz pavalgyma" blush2.gif Bet cia tik mano nuomone, daug kas taip daro, kainorascius buities darbu turi arba pliusiuku-taskiuku sistema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 15 balandžio 2011 - 21:29
Valio, pinigai kuriu nera bigsmile.gif isgulejo menesi thumbup.gif

Per 15 dienu isleidau 1424,5 unsure.gif Maista labai virsijau g.gif net 379 blink.gif ir cia be kudikio kosiu, nors, as i maista ir visa buitine chemija rasau, o visko reikejo si men, bet visvien reiks cia gerai pasispaust, ir kates islaidos gerokai virsyjo numatytus 250 unsure.gif ir tai dar nepabaiga, nes maisto tik iki 27 turetu uztekt, jei valgys unsure.gif (kol kas valgo ir isvemia verysad.gif bet tikiuosi pripras, labai jau sudetis skiriasi nuo jai iprastos)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 16 balandžio 2011 - 00:17
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 15, 22:26)
man tai toks variantas  schmoll.gif  blush2.gif Lygiai taip pat skamba kaip: "paprasau kartais is vaiko 1-2lt uz pavalgyma"  blush2.gif Bet cia tik mano nuomone, daug kas taip daro, kainorascius buities darbu turi arba pliusiuku-taskiuku sistema.

As pritariu. Uz namu ruosos darbus-pinigu moket negalima. Na, tai buvo tarkim isimtis. Tokia situacija buvo.
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 16, 01:16)
Valio, pinigai kuriu nera  bigsmile.gif isgulejo menesi  thumbup.gif

Per 15 dienu isleidau 1424,5  unsure.gif Maista labai virsijau  g.gif net 379  blink.gif ir cia be kudikio kosiu, nors, as i maista ir visa buitine chemija rasau, o visko reikejo si men, bet visvien reiks cia gerai pasispaust, ir kates islaidos gerokai virsyjo numatytus 250  unsure.gif ir tai dar nepabaiga, nes maisto tik iki 27 turetu uztekt, jei valgys  unsure.gif (kol kas valgo ir isvemia  verysad.gif bet tikiuosi pripras, labai jau sudetis skiriasi nuo jai iprastos)

O kam taupot? Su tikslu ar be?
As kai pasilieku atlyginima, minus vaiku fonda, kazkaip noriu but laisva. Zinau, kad turiu tilpt ir viskas. Nebeskaiciuoju. Ypac nervas suima su maistu. Visko reik, taupyt neiseina. Juk nuo to tiesiogiai priklauso sveikata. Ypac vaiku. Taupyt galeciau ant maisto tik neilgai.
Atsakyti
QUOTE(Shoko @ 2011 04 16, 08:40)
O kam taupot? Su tikslu ar be?
As kai pasilieku atlyginima, minus vaiku fonda, kazkaip noriu but laisva. Zinau, kad turiu tilpt ir viskas. Nebeskaiciuoju. Ypac nervas suima su maistu. Visko reik, taupyt neiseina. Juk nuo to tiesiogiai priklauso sveikata. Ypac vaiku. Taupyt galeciau ant maisto tik neilgai.

su tikslu.

Pirmiausiai "teoriniu"- ismokt valdyt savo finansus, prognozuot islaidas, tt.
Antriausiai, sutaupyt nors kelis tukstancius "juodai dienai"- na, maza kas.
Treciausiai, noriu kitais metais galingo remonto, su baldu pirkimu, balkono siltinimu ir stiklinimu.
Ketvirciausias, pasiskirsciau "einamuosius desimtmecio pirkinius"- masina reis keist, vaikams kompu reiks na ir pan.
Penkciausiai, mirstu kaip noriu po 10metu persikraustyti i didesni buta, panos paaugs, nores savo kambariu, o as irgi nenoriu bomziukes ant sofkutes svetainej vaidint blush2.gif

kol kas tiek biggrin.gif

As ant maisto netaupau, bet ir islaidaut nenoriu, manau 600lt/men trim pilnai uztenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 16 balandžio 2011 - 11:01