QUOTE(san @ 2011 04 15, 18:37)
kodėl jis taupė kelionei- čia jau kitas reikalas. turbūt tėvai vežrųsi jį, jei ir nebūtų susitaupęs
Jeigu santykiai šeimoje normalūs vaikas taupo ir nori prisidėti prie to, kas visai šeimai svarbu. Kai mes keitėm automobilį, namuos buvo nemažai diskusijų ta tema tarp manęs ir vyro - ir vienos pusės vyro spaudimas dėl kokybės, naujumo, modelio, iš kitos mano priminimai dėl biudžeto, taupumo, saugumo, talpumo. Diskutuodavom be pykčių ar ambicijų, tai ir nuo vaikų nebuvo slepiama. Kai sprendimas jau buvo priimtas ir susiruošėm apžiūrėti turguje bei porą atsirinktų pagal skelbimus, dukra atnešė savo santaupas (kokius 7 litus

) ir paprašė, kad nupirktume su radija (senojoje buvo sugedusi). Sūnus, kaip vyresnis, iš karto užsipuolė, kad už tiek radija neišeis. Vyras patvirtino, kad už tiek tikrai radija neišeis, bet paėmė pasakęs, kad kiek jau truks prie radijos būtinai prisidės, nes mato, kad jai tai tikrai svarbu.
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 15, 19:22)
Taupo ar ne taupo kelionei- na, man abu variantai priimtini, o vat kad uzdarbiauja pas mociute ar tevus

kokiu budu tai daroma?
Nors gal ne, apsigalvojau

visgi kelione ne tas dalykas mano akim, kam vaikas turetu taupyt.
Pernai dukra užsidirbo 20 Lt - viena pati suskynė, perrinko ir sudėjo į šaldiklį sarbentus. Sutarėm po 1 Lt už dėžutę (0,5 l). Šiaip mes skinam kartu ir niekas už tai nemoka. Bet pernai niekaip neradau tam laiko (tėvas buvo ligoninėje, praktiškai kas vakarą leisdavom ten visi) ir sarbentai jau pradėjo birti. Tai paprašiau dukros, kad ji suskintų viena - kol aš dirbu darbe, ji dirba namuos. O pas močiutę abu su broliu užsidirbo. Rinkdavo obuolius vasarinius iš močiutės ir iš močiutės kaimynų (irgi senukai, patys nesurenka, vaikai neturi kada) bei veždavo į pridavimo punktą - užsidirbo po 50 Lt abu. Dalis už obuolius, o močiutės kaimynai dar pridėjo, kad sodą išvalė, nes surinkdavo visus ir visokius papuvusius nuveždavo ant mėšlo krūvos.
Aš tai neturiu nuostatų, kad kažkam vaikas neturėtų taupyti. Manau, kad gali taupyti net ir savo batams, jei mato, kad tėvams sunku ar šiaip skoniai su tėvų nesutampa ir nori įrodyti, kad pats gali nusipirkti. Čia jau tėvų pareiga nesumenkinti ir nenuvertinti vaiko įnašo ir pastangų.