Sveiki
jungiuosi I Jusu buri. Mirsta viena mano orche.... ir nezinau, ar pavyks ja atgaivinti.
Ji mano pirmoji, auginu apie 2 metus. Tai ji varkshele prisikentejo per mano nezinojima

Kitos jau auga gerai.
Is po ziemos, manau, ja nusausinau prie radiatoriu laikydama. Mazokai ir laistydavau. Dabar stovi ant rytines palanges, kasdien purskiu lietaus vandeniu po kelis kartus, stovi ir dubenelis su vandeniu, kad daugiau dregmes butu. Tam kambary labai sausas oras, siekia vos 40proc. Laistau kas savaite ikisdama visa vazoneli i kibira su vandeniu ir palikdama 20min. Tresiu kas 2 savaites.
Zydejo ji pas mane, kai vyras padovanojo, bet labai greit numete ziedus, nes is nezinojimo, stovejo ant pietines palanges ziema, o po to zydejo kita ziema, bet labai nedaug ziedu ir vel visi nukrito.
Dabar nezydi. Buvo pradejus leisti naujas saknis, dar visai mazytes. Ji pas mane persodinta pries metus.
Sunus nuverte ja nuo palanges ir pamaciau, kad laaabai daug negyvu, tusciu saknu. Tai paemiau jas visas ir nukirpau. Realiai liko tik 1 ilga zalia saknis ir kokios 3 naujos dar visai mazytes. Ikisau i nauja substrata, kuri surinkau miske is pusu zieviu, truputy su misko zememis. Cia mamos drauges pripasakojo, kad labai gerai jom uzderejo orches tokiam substrate

Tik as dar parsinesus, nuvirinau tas zieves, kad kokiu vabaliuku nebutu. Na va ir po 3savaiciu as istraukiau ja paziuret, kaip ten tos likusios saknys. Ogi ziuriu - pelesiukas uzsidejes ant vienos saknies ir pominkste ji tokia. paemiau ir nukirpau jau visai, patepiau cinamonu.
Lapai pas ja apdziuve, raukslejasi....
Galvoju dar gal pabandyt isnest i siltnamy su oncidiumais. Gal didesni temperaturu pokyciai formuot ziedyna, o dregnesnis oras naujas saknis....
HELP!!!!!!!!Jauciu as cia nusieksperementavau su savo varkshele.....