Įkraunama...
Įkraunama...

NT kainos, diskutuojam toliau

Kadangi ten gyvenau, tai žinau, kad Mindaugo g. toje pusėje kur Maxima ir VU sąskaitas už komunalinius gaudavo iš Naujamiesčio ūkio, o priešinga pusė - iš Senamiesčio. Teritoriją apie DnB NORD banką Basanavičiaus/Algirdo kampe tvarko Senamiesčio ūkio valytojai. Ant Vilniaus žemėlapio dar kitaip suskirstyta. Manau tų skirstymų yra įvairių, tačiau kainos Šaltinių, Aguonų (kur ne bendrikai), Mindaugo g. nuo Algirdo g. skiriasi ir labai.

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 04 13, 07:38)
jupiteri, visur reikia gilintis, tas taip, bet kad visi centre apie 8000 lt./kv.m kaip kad čia rašėte - toli gražu nuo realybės. Jei net tame pačiame Rotundo g. projekte yra ir apie 7000 lt./kv m Be derybų čia, o jei pasiderėti, nemanau, kad spaus kiekvieną litą.
Papildyta:
Ne, ne Algirdo g. yra lūžis, o Aguonų g. wink.gif Net gi juokelis toks yra, kad viena Aguonų g. pusė yra Senamiestyje, o perėjus į kitą gatvės pusę - jau Naujamiestis biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(jupiteris @ 2011 04 13, 10:44)
Aš nesakiau, kad VISI, aš tik klausiau,kokios kvadratūros butas, nes jei pagal kvadratūrą išeitų, kad kvadratas 8000, tai sakiau, kad LAISVAI galima nusipirkt ir jokio stebuklo nebeliktų.

Aš žinokit kadangi realiai ieškau, tai ir gilinuosi, ir man netinka bendrabutis nerenovuotas su mėgstančiais išgerti ir pensininkais, kuriems neapsimoka renovuoti namo,aš nesutinku, kad Vilkpėdė yra centras, aš realiai susitinku su pardavėjais ir deruosi dėl kainos. Tik kažkodėl jums atrodo, kad jūs puikiai nusimanot, o aš nieko nesuvokiu NT rinkoje blush2.gif

Aš pvz. nesuprantu iš kur ši suma kv.m. šioje temoje, kodėl būtent ji. Kas čia per suma? Ką ji reiškianti šių dienų rinkoje, apie kokį segmentą eina kalba? Gal jūs ir gilinatės, bet mes gilinames skirtingai. Man pvz. rūpi savi kriterijai, todėl nerūpi kiti. Bet net ir pagal specifinius kriterijus rūšiuojant žinau, kad toli gražu ne 8000 yra atskaitos taškas, jei nori gyventi centre.

Ir iš viso čia labai įdomiai diferensijuojamas centras, be galo subjektyviai ir savais kriterijais. Centras, kaip taškas, kaip tam tikra amplitudė, yra visas Vilniaus centras, į kurį įeina ir Naujamiestis, ir Senamiestis, ir Vilkpėdė, ir Kosciuškos g., ir Užupis. Tai vis dar centras. Tai tas ratas. Už to rato yra kiti rajonai. Ir Žirmūnų dalis , Šnipiškės vis dar yra centre. Sulig naujų kvartalų plėtra, centras, kaip sąvoka, faktinis, dar labiau išsiplėtė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 13 balandžio 2011 - 09:56

„Snoras” iki 95 proc. didina finansuojamą perkamo būsto dalį

Naujo NT burbulo pradzia ? smile.gif
Atsakyti
Tuomet mūsų diskusijos apie tai, už kiek galima įsigyti butą centre, yra bevaisės. Nes pagal jūsų siūloma skirstymą į mūsų aptariamą teritoriją įeina tiek Pilies g. tiek Giedraičių g., taigi kainos skalė - arkliška. Tuomet 2k. butą centre drąsiai galima įsigyti už 200.000.

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 04 13, 07:54)

Ir iš viso čia labai įdomiai diferensijuojamas centras, be galo subjektyviai ir savais kriterijais. Centras, kaip taškas, kaip tam tikra amplitudė, yra visas Vilniaus centras, į kurį įeina ir Naujamiestis, ir Senamiestis, ir Vilkpėdė, ir Kosciuškos g., ir Užupis. Tai vis dar centras. Tai tas ratas. Už to rato yra kiti rajonai. Ir Žirmūnų dalis , Šnipiškės vis dar yra centre. Sulig naujų kvartalų plėtra, centras, kaip sąvoka, faktinis, dar labiau išsiplėtė.

Papildyta:
Mano buka jauna galva, nėra iš ko burbulintis. Kas jau burbulinosi, nebesiburbulins, o tų, kas dar ne - ne tiek daug ir liko. Ypač mokių.

QUOTE(blink666 @ 2011 04 13, 08:03)

Atsakyti
Ne bevaisės, nes jei kalba eina apie konkretų kvartalą, kaip tamstos atžvilgiu, kai net visas Naujamiestis, kaip konkretus rajonas neįtinka, nes akivaizdu, kad domina tik konkretus kvartalas, tai Centras, kaip rajonas ir centras, kaip amplitudė, yra du skirtingi dalykai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 04 13, 11:54)

Ar ir jūsų minėtas butas už virš 400 000lt yra Vilkpėdėje?
Tuomet net sakyčiau, kad ne tai, kad pasisekė, o net nepasisekė, kad už tokią sumą nusipirko butą tokioje vietoje smile.gif
Atsakyti
Ne Vilkpedėje, o Naujamiestyje, prestižiniame kvartale. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jupiteris @ 2011 04 13, 08:17)
Ar ir jūsų minėtas butas už virš 400 000lt yra Vilkpėdėje?
Tuomet net sakyčiau, kad ne tai, kad pasisekė, o net nepasisekė, kad už tokią sumą nusipirko butą tokioje vietoje smile.gif

Aš pasiduodu.. Manau visi supranta, kad jei sakai "pirksiu butą centre", tai reiškia, kad ne Šnipiškėse. Bet mano centras labai siauras, jūsų - labai platus, taigi manau jei ieškote buto, rasite labai nebrangiai ir jis bus "jūsų centre".
Atsakyti
O pačiai Mindaugo g. ne fasonas? Tai gi centras, Naujamiestis. Ne lygis? Norite buto už ekonominės klasės kainą, naujos statybos, tikriausiai, o žvalgotės prestižiniame segmente. Tai jei tikitės, kad prestižinis segmentas artimiausiu metu susitrauks iki dabartinės ekonom. klasės, tai reikėtų palaukti ženklesnio kainų kritimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 13 balandžio 2011 - 10:29
QUOTE(varlyte96 @ 2011 04 13, 12:22)
Aš pasiduodu.. Manau visi supranta, kad jei sakai "pirksiu butą centre", tai reiškia, kad ne Šnipiškėse. Bet mano centras labai siauras, jūsų - labai platus, taigi manau jei ieškote buto, rasite labai nebrangiai ir jis bus "jūsų centre".

O kodėl mane cituojat? smile.gif

Aš tai pirkdamas butą arčiau centro, gal ir turėčiau omenyje Šnipiškių dalį( aplink Europą pvz.), bet tikrai ne Vilkpėdę. Kaip ir ne Naujininkus.
Diskusijos reziume tokia:
tie, kurie ieško buto, susidūrė su tuo, kad kainos arčiau centro didelės ir jų niekas neleidžia, o tie, kurie neieško, galvoja, kad pilna pasirinkimo ir visi vos ne perpus nusidera.

Kad kainos kils- netikiu, bet kad kris- taip pat.
Atsakyti
Paties minėta Čiurlionio g., ir Rotundo g., ir Kosciuškos g. (kuri taip pat deja centre) - tai pakankamu atstumu nutolusios gatvės, bet ir ten, ir ten prestižinis segmentas (nors man asmeniškai diskutuotinas). Ir Konstitucijos pr., ir Juozapavičiaus ar Olimpiečių g. - tai vis dar centras.

Kai žinosite ko jums reikia, realiai, tada ir patiems bus aišku. O realiai žiūrint į jūsų kritiką, akivaizdu, kad patys nelabai žinote ko norite, o pinigų ne fontanai. Bet va paskutinis sakinys tai užmušantis. biggrin.gif Na na.
Atsakyti
a) Apie "nefasoną" ir "nelygį" aš nesakiau nė žodžio. Mindaugo g. gyventi norėčiau ir net labai, bet, jei pamenate, rašiau, kad gyvenamųjų namų ten mažai, o kainos - didelės.
cool.gif Jūsų siūlomas variantas Mindaugo g. man neįtiko todėl, kad:
1. Namas dar nepastatytas;
2. Įmonė restruktūrizuota ir nežinia, kaip (ir ar) naujasis savininkas tęs senojo darbus;
3. Kaina yra įtartinai maža;
c) Naujos statybos nenoriu, nes naujų namų vertė per pirmuosius metus krenta daug sparčiau, nei senų, be to, išsimokėjusi bankui norėčiau, kad namas vis dar atrodytų ir funkcionuotų pakenčiamai.
d) Už kvardatą esu pasiryžusi mokėti iki 6000LTL, nevadinčiau to ekonomine klase.
e) Susitraukimo nesitikiu ir ženklesnio kritimo nelaukiu, jūsų malonės neprašau bei nieko nelegalaus, amoralaus ar storinančio nedarau.

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 04 13, 08:25)
O pačiai Mindaugo g. ne fasonas? Tai gi centras, Naujamiestis. Ne lygis? Norite buto už ekonominę klasę, naujos statybos, tikriausiai, o žvalgotės prestižiniame segmente. Tai jei tikitės, kad prestižinis segmentas artimiausiu metu susitrauks iki dabartinės ekonom. klasės, tai reikėtų palaukti ženklesnio kainų kritimo.

Papildyta:
jupiteri, atsiprašau, nenorėjau savo rašliava juodinti jūsų "post'o". Tikiuosi neužsigavot.

QUOTE(jupiteris @ 2011 04 13, 08:29)
O kodėl mane cituojat? smile.gif

Aš tai pirkdamas butą arčiau centro, gal ir turėčiau omenyje Šnipiškių dalį( aplink Europą pvz.), bet tikrai ne Vilkpėdę. Kaip ir ne Naujininkus.
Diskusijos reziume tokia:
tie, kurie ieško buto, susidūrė su tuo, kad kainos arčiau centro didelės ir jų niekas neleidžia, o tie, kurie neieško, galvoja, kad pilna pasirinkimo ir visi vos ne perpus nusidera.

Kad kainos kils- netikiu, bet kad kris- taip pat.

Atsakyti