Įkraunama...
Įkraunama...

Dumplūnė

Et. Kaune tai neaišku kada būčiau doh.gif

Atrodo yra vos kelios tų dumplūnių rušys (paprastoji, žemuoginė, gal dar kokia), bet kai reikia susiras bac dar kokia išlenda biggrin.gif

http://nojus.lt/inde...u...1&Itemid=71

Peruvinė dumplūnė.
Čia gal ta kur ant tortų deda? nes uogytės labai panašios g.gif Pirkčiaus žemuoginės sėklų, nes noriu ir uogienę kokią išsivirt iš jų, bet net ebėjuj meta tik tas paprastas kur naudot kaip garnyrui, konservuot kaip pomidoriukus ir va šitas: peruvines. Tai jau visai pasimečiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 20 vasario 2012 - 16:27
As pernai auginau jas lauke irman sunoka, turejau apie desimt augaliuku tai i savaite po ne mazai prisiskindavau. Rugpjucio vidury pamenu pradejo nokti.
Atsakyti
Vakar vyras nupirko dumplunes seklu, tai ziuresiu, kas cia bus su jomis?O sakykit kada jus jas sejat? Skaiciau kazkur, kad reikia prisidaiginti taip kaip pomidorus, ar tiesa?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 02 26, 13:43)
Vakar vyras nupirko dumplunes seklu, tai ziuresiu, kas cia bus su jomis?O sakykit kada jus jas sejat? Skaiciau kazkur, kad reikia prisidaiginti taip kaip pomidorus, ar tiesa?

taip, sodinami jau daigeliai. o ir sėjami panašiai kaip pomidorai - kovo pradžioj. Tik va mano dumplūnės neišdygo... nors ryt jau bus savaitė, pakapsčiau kampelį - nė gyvos dvasios. senokos sėklos jaučiu buvo, o jei dar laikytos nelabai tinkamai...... na bet tiek tos - palangė ir taip jau nuo daigelių lūžta lotuliukas.gif
Atsakyti
Pasejau pries kelias dienas, kol kas nieko, dar laukiu ax.gif
Atsakyti
Merginos, kaip dumplūnių reikalai?Dygsta?Aš jau senokai pasėjau ir lyg nieko, jos ilgai po žeme tūno ar jau man prarasti viltį? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 03 13, 12:12)
Merginos, kaip dumplūnių reikalai?Dygsta?Aš jau senokai pasėjau ir lyg nieko, jos ilgai po žeme tūno ar jau man prarasti viltį? 4u.gif

laukiu tinkamo laiko pagal tą sėjimo kalendorių biggrin.gif mėnesio pradžios dienas pražiopsojau tai dabar iki 20 laukt reik lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 03 13, 13:12)

nu žinokit bijau pasakyt....... bet maniškės dygo gal 3 savaites blink.gif aš jau ruošiausi visą vazoną tėkšt atgal į žemių maišą. Ir pamačiau vieną kabliuką..... tai dabar jau visai nemažai [pridygo..... bet pamenu kad sėjau vasario kažkur į galą..... gal apie vidurį. Lepiausi čiliukai pas mane dygo per 5-6 dienas. Užtai nesitikėjau kad jos taip gali ilgai dygt. o ir AUGIMAS JŲ KAŽKOKS NEGREITAS... sėjau į vieną indelį, teks pikuot. bet kad kolkas jos tokios mažytės kad dar palauskiu, gal kokį tikrąjį lapelį išleis rupužiukės.
Atsakyti
Siemet ir as isigijau sita augala bigsmile.gif Neisivaizduoju nei skonio, nei kaip ir kur jos augs.. ale uzsimaniau pabandyti prisiskaiciusi apie ju naudingasias savybes bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 13 kovo 2012 - 14:10
Na jei taip ilgai jos stena, tai tuomet dar lauksiu 4u.gif
Atsakyti
Aš sėjau vasario pradžioje, dygo apie 10 dienų. Auga lėtai, pernai kažkaip greičiau viskas vyko. Dar net nepikiavau, bet jau reikėtų, nors sėjau retai. Vilniuje turėsiu kelis atliekamus daigus 4u.gif
Atsakyti
Jei maniskes ir toliau nekis nosiu, teks pasidairyti kitur, gal ir iki Vln palekti mirksiukas.gif
Atsakyti