Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 7

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 04 07, 08:51)
pvz. mūsų darželis negauna tokio finansavimo, kad pirktų visus spec. žaislus kurių kaina ne keli litai. Aš visus Jokūbo išaugtus žaislus, dėliones tempiu į daržą vietoj to,kad pardavinėt. Kad ir kiti vaikai pasižaistų.

O jūs nešat žaisliukus darželin? ar tik reikalaujat, kad būtų tinkami, specialūs,pritaikyti....kaip šiuo atveju?
ar geriau, tegu visai nelavina, jei neturi su kuo? smile.gif

Aš čia labai rimtai klausiu.
Nes namie kartais tikrai sukuosi kaip išmanau, panaudodama pigias ir ne pagal paskirtį priemones. jei daržely iš manęs reikalautų paramos tinkamom priemonėm, tikrai neturėčiau galimybių ją suteikti, o kad lavintų mano vaiką tai noriu.

zaisliuka ir knygute praso atnesti rudeni, kai pradeda lankyti darzeli. Bet niekas nereikalauja nauju, gali buti vaikams nusibode daiktai. Zinoma nenesi purvinu, suplysusiu. As daug zaislu ir knygu ir siaip esu nunesusi, nes pvz. drauges susiruosia ismesti, nes neturi kam atiduoti, tai siaip kas pasiulo gal reikia. Tai ir nesu smile.gif
Nors galiu pagirti savo darzeli uz tai, kad daug ka naudingo ir grazaus isigija uz teveliu 2 procentus. Pvz. siemet nupirko labai grazius baldus grupeje, pernai pakeite grindis.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 04 07, 11:55)
nu zinok mes mokam - net uz vasara - kai darzelis nedirba doh.gif  - bet ten 11 lt per menesi - ne karve - ir tegu,

geras, pas mus tokiu mokesciu nera... Bet zaislu tai visokiu turi grupe, ale mano vaikas ir su pagaliukais rastu ka veikt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 04 07, 11:55)
nu zinok mes mokam - net uz vasara - kai darzelis nedirba doh.gif  - bet ten 11 lt per menesi - ne karve - ir tegu, tegu tik perka vaikams zaislus - nes kai papraso sunest (sunui liepdavo rugseji po viena zaisla atnest) - tai toki sss sunesa - kad ir dienos netarnauja, nes geras - brangus, o tie pigus - luzta - tai paskui ir stebis ko vaikas i darza eit nenori rolleyes.gif

Vilniuje lyg po 2 lt tas mokestis cool.gif

Aha,kitur po 2.

Bet kad už tuos 140 per mėnesį ne kaži ką nupirksi, gi ne vienam vaikui reikia doh.gif
Padoresnė priemonė ir 40-50 lt jau nebėra doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 07 balandžio 2011 - 11:01
Sveikos mielos mamos, rasau cia , nes zinau, kad visada atsiranda zmoniu galinciu vienaip ar kitaip pagelbeti smile.gif Rasau darba apie seimu, auginanciu neigalius vaikus socialine integracija ir labai butu smagu, jeigu atsirastu mamyciu, kurios galetu atsakyti i kelis klausimus. Mamos kurios sutikru man pagelbeti rasykite AZ ir galesim susitarti kaip galetumet atsakyti i klausimus. Man svarbi bet kokia patirti, tiek geroji tiek nelabai. Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2011 04 07, 12:00)
zaisliuka ir knygute praso atnesti rudeni, kai pradeda lankyti darzeli. Bet niekas nereikalauja nauju, gali buti vaikams nusibode daiktai. Zinoma nenesi purvinu, suplysusiu. As daug zaislu ir knygu ir siaip esu nunesusi, nes pvz. drauges susiruosia ismesti, nes neturi kam atiduoti, tai siaip kas pasiulo gal reikia. Tai ir nesu smile.gif
Nors galiu pagirti savo darzeli uz tai, kad daug ka naudingo ir grazaus isigija uz teveliu 2 procentus. Pvz. siemet nupirko labai grazius baldus grupeje, pernai pakeite grindis.

šaunuoliai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

o klausiau nes doh.gif man jau net nesmagu. Auklėtoja vis kabina padėką Jokūbo tėveliam už padovanotus grupei žaislus. Kiti tėvai iš mūsų grupės neneša.
Tas pats buvo ir su kalėdom. Kabėjo skelbimas, kad renkami nauji ir seni žaisliukai sunkiai besiverčiančių tėvų darželio vaikams. Iš mūsų grupės padėka buvo tik mum ir dar vienai mamai.
Nu žiauriai liūdna buvo. Gi kiekvienas galim atsidurti tokioj padėtyje su liūdnomkalėdom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bitemaja1 @ 2011 04 07, 12:01)
Sveikos mielos mamos, rasau cia , nes zinau, kad visada atsiranda zmoniu galinciu vienaip ar kitaip pagelbeti  smile.gif Rasau darba apie seimu, auginanciu neigalius vaikus socialine integracija ir labai butu smagu, jeigu atsirastu mamyciu, kurios galetu atsakyti i kelis klausimus. Mamos kurios sutikru man pagelbeti rasykite AZ ir galesim susitarti kaip galetumet atsakyti i klausimus. Man svarbi bet kokia patirti, tiek geroji tiek nelabai. Is anksto dekoju 4u.gif

Galiu pabandyti, nes zinau kaip sudetinga tokius dalykus daryti.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 04 07, 12:04)

o klausiau nes  doh.gif  man jau net nesmagu. Auklėtoja vis kabina padėką Jokūbo tėveliam už padovanotus grupei žaislus. Kiti tėvai iš mūsų grupės neneša.
Tas pats buvo ir su kalėdom. Kabėjo skelbimas, kad renkami nauji ir  seni žaisliukai sunkiai besiverčiančių tėvų darželio vaikams. Iš mūsų grupės padėka buvo tik mum ir dar vienai mamai.

As kazkada siuliau aukletojom vaiko zaislu, tai jos kazkaip keistai susizvalge, pacius kilnot pradejo, tai taip ir nesupratau, ar priimtu ar ne g.gif Pavasarini tvarkymasi kai darysiu, tai nuvesiu, neims tai neims, nuvesiu i kaima.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 04 07, 12:04)
šaunuoliai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

o klausiau nes  doh.gif  man jau net nesmagu. Auklėtoja vis kabina padėką Jokūbo tėveliam už padovanotus grupei žaislus. Kiti tėvai iš mūsų grupės neneša.
Tas pats buvo ir su kalėdom. Kabėjo skelbimas, kad renkami nauji ir  seni žaisliukai sunkiai besiverčiančių tėvų darželio vaikams. Iš mūsų grupės padėka buvo tik mum ir dar vienai mamai.
Nu žiauriai liūdna buvo. Gi kiekvienas galim atsidurti tokioj padėtyje su liūdnomkalėdom  doh.gif

Bet negi namuose negali surasti zaisliuku. Suprantu, kad kartais vaikui sunku atiduoti, bet galima tartis su vaiku, bandyti jam paaiskinti kodel ji atiduodame. Sunus tai saugo savo daiktus, bet imanoma rasti sprendima. O dukra, tai turi mylimus ir maziau mylimus zaislus ir daiktus. Tie kur mylimi, tai saugomi, su jais miegama, nesasi i darzeli, ten pasikeicia zaisdami ir parsinesa, o yra tokiu, kuriuos lengva ranka atiduoda ir kartais pati pasiulo, kad sita atiduosiu tam ir tam.
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2011 04 07, 12:11)
As kazkada siuliau aukletojom vaiko zaislu, tai jos kazkaip keistai susizvalge, pacius kilnot pradejo, tai taip ir nesupratau, ar priimtu ar ne g.gif Pavasarini tvarkymasi kai darysiu, tai nuvesiu, neims tai neims, nuvesiu i kaima.

lotuliukas.gif nepatikėjo,kad rimtai siūlot lotuliukas.gif
manęs auklėtoja net klausė, sako ar jūs mum tik pažaisti atnešėt, ar galim ir sužaisti. tai išpūčiau akis, kad pagalvojo,jog tik trumpam atnešėm doh.gif

QUOTE(jjjolanta @ 2011 04 07, 12:13)
Bet negi namuose negali surasti zaisliuku. Suprantu, kad kartais vaikui sunku atiduoti, bet galima tartis su vaiku, bandyti jam paaiskinti kodel ji atiduodame. Sunus tai saugo savo daiktus, bet imanoma rasti sprendima. O dukra, tai turi mylimus ir maziau mylimus zaislus ir daiktus. Tie kur mylimi, tai saugomi, su jais miegama, nesasi i darzeli, ten pasikeicia zaisdami ir parsinesa, o yra tokiu, kuriuos lengva ranka atiduoda ir kartais pati pasiulo, kad sita atiduosiu tam ir tam.

nežinau doh.gif gal tik noro nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 04 07, 12:20)

nežinau  doh.gif  gal tik noro nėra  g.gif

Greiciausiai g.gif
Atsakyti
Kai mano vaikas ejo i bendro lavinimo darzeli, tai tikrai daug zaislu nesdavom. Patys, nieko neprasomi. Na ir istojimo mokesti mokejom. Taip pat ugdymo pinigeliai, kurie musu savivaldybej (Kauno m.) visiems privalomi - 10.50. Kiekviena rudeni, nepaisant, kad mokami ugdymo pinigeliai, supirkdavau visas reikalingas ugdymo priemones, taip pat ir buities. Tai budavavo ir knyga, ir zaidimas, ir piestukai, kreideles, guasas, flomasteriai, spalvotas popierius, popierius lankstymams, piesimo sasiuviniai, klijai, zirkles, kartonas - na viskas viskas, plius plovikliai, serveteles, nosinaites, tualetinis popierius, WC valikliai. Prie viso to, visuomet i grupe kas menesi mokejom po 20 t rinkliavas, sventem ir progom - papildomos, taip pat ir didesniem pirkiniams. Taip pat mes su T nesdavom daug nauju ir jau atsibodusiu, bet geru zaisliuku i grupe visiems vaikams, prigalvodavau, parengdavau uzduoteliu visokiu vaikam, padarydavau... Bet mes vis tiek ten buvom "sunkus vaikas".
Dabartiniam mokam puse kainos uz maista, visa - ugdymui, kartais kokiems pirkinukams (simet tik karta lentai) susimetam, i menesi po 20 Lt mokam. Bet is tu piniguciu, jie ir dovanytes vaikams pernai pirko, tik aukletojom metemes tevai atskirai, bet tikrai minimaliai. Na mes dar mokam papildomai uz veziojima.
mano vaikas didesnis, jam tokiu zaislu nereikia dabar, i grupe (priesmokyklinuku) jam idedam jo ugdymo knygas, priemoneles kartais (kai papraso, o ir siaip) visokias is namu, taip pat dedam maista, nes darzelinio visai nevalgo, nors privalomai mokam (nors puse kainos, vis tiek tai gaunasi 100 Lt i menesi, jei lanko visas dienukes - na tie pinigai i ora, nes kiek zinau, valge gal dukart tik).

Dabar kai kuriuos savo zaisliukus perleidom seses vaikuciams - zaislai isties brangus maonumas. Kai kuriuos mes taip pat 'paveldejom"
Taip pat as pati ir visu artimuju prasau, kad T darzeliui pervestu 2 proc.

Dabar musu indelis tikrai mazesnis, nes ir galimybes mano susitrauke labai, anksciau, manau, isties buvo nemenkas, ne tik pinigais ar priemonem.
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 04 07, 10:26)
Jokūbui neleidžiu neštis žaislo ir parsinešt.  schmoll.gif   Išeinant išsiaiškinam, kad jei nenori dalintis- palieki namie.
O iš vakaro aptariam, ar nusprendę žaislą nešt į darželį jis ten paliks, leis žaisti vaikams, dalinsis ir t.t.[/i]

kiek daug jau jūs pasikalbat wub.gif

QUOTE(Ice @ 2011 04 07, 10:48)
kolkas aš pati nežinau, šiandien paklausiu, man tik MB pasakė, kad jam auklėtojos prašė atnešti vitaminų buteliukų  doh.gif

tai gal darbelius kažkokius darys...atsimenu didžioji darželyje iš vitaminų buteliukų vazeles darydavo, aplipindavo jas plastilinu, o tada klijuodavo visokius makaronus, sėklytes, kriauklytes...dar padarydavo gėlyčių įdėti į vazeles ir tikrai tie darbeliai gražiai atrodydavo wub.gif

Žaislų į darželį mes nenešdavom...tik lopšelyje yra tekę juos taisyti, nes auklėtojos pirkdavo žaislus su defektu (yra Kaune tokia brokuotų žaislų parduotuvė), o mano vyras sutaisydavo, kad viskas veiktų...taip vietoj vieno gero žaislo, keli išeidavo už tą pačią sumą...
O darželio grupėse nepastebėjau, kad žaislų trūktų...tuo labiau, kad vaikai ir miega ir žaidžia toje pačioje patalpoje, tad nebuvo ten kur žaislais apsikrauti...ir taip jau pilnos lentynos buvo...be to vaikai nešdavosi žaisliukų iš namų, jau iš vakaro susitardavo, ką kitą dieną žais, kokius žaislus atsinešti, kad visos vienodus turėtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 07 balandžio 2011 - 12:20