"Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos
R. Chaleckas
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
Populiariausias praėjusios temos Cipciuko šimtalapis
500g. miltu
25g. mieliu
125 ml pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)
Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu
SKANAUS!
Siek tiek gamybos vaizdziai(Cipciukas)
! Pastabeles:
1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų
Bea receptas
si179 receptas su gaminimo procesu vaizdžiai
Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių!
QUOTE(aciakaba @ 2011 04 03, 13:15)
Slapias sluoksniuotas niam , super
As aguonas dedu- tai toki voleli padarau, kad man pjuvyje rutuliukas gautusi O jus turbut paskleidziat labiau?
As aguonas dedu- tai toki voleli padarau, kad man pjuvyje rutuliukas gautusi O jus turbut paskleidziat labiau?
dėkui
barstydavau kiekvienam sluoksnyje, o šį kartą paskleidžiau tik ant paskutinio ištampyto sluoksnio. Volelyje man atrodo daug daug gražiau, bet kandant man patinka užkast kiekvieną kartą aguonų. Šį kartą irgi nelabai užkast kiekvieną syk sekas
koks simtalapis ta gabaliuka tai sukirstau dabar reiks ir man pasipraktikuot,kad Velykoms skanu issikeptau labai jau senai kepiau
deje jau tas gabaliukas paskutinis
Tobulas šimtalapis. TOBULAS.
Kepsiu Velykom ir aš.
Kepsiu Velykom ir aš.
QUOTE(pasta222 @ 2011 04 03, 17:47)
nu gražuuuuuus
Darbe susiginčijau su pavaduotoja, jos teigimu, šimtalapis turi būti purus (iš serijos bandelė su cinamonu), nu pasakiau, kad tada tikro šimtalapio ji neragavus... ir traukė velnias už liežuvio...
Neteisi tavo bendradarbe 100 %
QUOTE(pasta222 @ 2011 04 03, 17:47)
Labai labai !
Tik aš mėgstu apačioj labiau sukepusį, bet tai - skonio reikalas .
nebūsiu kukli, nu laaabai jau aš juo džiaugiuos tai atkėliau iš anos temos galo, sorry
labai mėgstu šitą kalorijų bombą vakar vėl kepiau, tai pirmą kartą tampėsi taip gerai, ir susukt ėjo, visada būdavo toks, kad net sukt neidavo, skystas.. šį kartą sekėsi puikiai, tai su tooookiu džaugsmu aš į jį žiūrėjau ir toooks laimingas mergaitis buvau
labai mėgstu šitą kalorijų bombą vakar vėl kepiau, tai pirmą kartą tampėsi taip gerai, ir susukt ėjo, visada būdavo toks, kad net sukt neidavo, skystas.. šį kartą sekėsi puikiai, tai su tooookiu džaugsmu aš į jį žiūrėjau ir toooks laimingas mergaitis buvau
QUOTE(NerLin @ 2011 04 04, 11:15)
QUOTE(pasta222 @ 2011 04 03, 17:47)
Labai labai !
Tik aš mėgstu apačioj labiau sukepusį, bet tai - skonio reikalas .
megstu ir aš labiau sukepusi bet mano skrandžiui peilis
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 04 04, 08:07)
Neteisi tavo bendradarbe 100 %
Žinau, nu bet žinai - valdžia visada teisi...