Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo šimtalapio receptu. Mano receptas paprastas kaip trys kapeikos.
Reikalinga:
2 pokeliai Mantingos mielinės tešlos (patartina plokštelėm)
2-3stikl. cukraus
400gr. sviesto (PATS GERIAUSIAS, riebalų mišiniai netinka - nesigaus kepinys jei bus prastas sviestas)
aguonų, razinų pagal skonį - kas kaip mėgsta (aš imu 100gr. aguonų ir gerą saują razinų)
1 kiaušinis
Tešlą atšildom, kad būtų galima kočioti. Iškočiojam labai plonai kaip laikraštį. Taip du lakštus iškočiojus patiesiam ant stalo ir kraštelius sujungiam kad gautusi didelis lapas. Kraštus galima pertepti kiaušinio baltymu.. Tada iškočiotą blyną pertepam lyditu sviestu ir gausiai apibarstom cukrumi. Ir taip likusius sluoksnius susluoksniuojam. Gaunasi 5 sluoksniai. Ant paskutinio dedam aguonas ir razinas. Suviniojam, aptepam kiaušinio tryniu viršų o sujungimus kiaušinio baltymu ir dedam į skardą. Kepam 180laipsniu temp. apie 20-25min.
Skanaus
