QUOTE(Griaustinė @ 2011 12 13, 08:36)
Bet man dabar man kilo mintis, kurią tik jūs galite nugesinti

, jeigu pakepti na tokį netikrą šimtalapį, nusipirkus sluoksniuotos mielinės Mantingos tešlos, ją pakočiojus, patampius ir pan.? O gal kas ir bandėt?
Aš kepiau tipo "šimtalapį" iš šaldytos tešlos. Tik patariu nepirkti Mantingos, nes ji sūdyta ir gadina skonį. Pirkite Norfoje vokišką mielinę sluoksniuotą tešlą. Ji išsivynioja į tokį ilgą lakštą. Tada tą lakštą susipjaustau į penkis lapukus. Nes pokelio svoris yra 500gr. O pagal receptą parašyta tešlą pasidalinti į penkis kamuoliukus. Tada tuos lapukus palieku gerai atšilti kokioms 3-4 valandoms. Žodžiu tešla jau turi pati atsigauti ir pradėti kilti. Ir tada jau tampau rankas pasitepusi aliejum ar tuo pačiu ištirpintu sviestu, nes jei mielės dar nebus atsigavę tešla trūkinės ir jokie riebalai nepadės.
Gal profesionalės ir nepritars tokiam būdui, bet kaip sau kepti man pavyko iš šaldytos, o va pačios gaminta tešla vyniotiniu iškepė.