Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 5 tema

QUOTE(dangiuk @ 2012 01 01, 20:47)
Vaišinu vienu iš kalėdinių gaminių  biggrin.gif
user posted image
user posted image

Dangiuk, tu sadiste... Taip skaniai atrodo... Niamu niamu... Net seiles begt pradejo... Saunuole, gavosi puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(liucijabalt @ 2012 01 01, 19:49)
Dangiuk, tu sadiste... Taip skaniai atrodo... Niamu niamu... Net seiles begt pradejo... Saunuole, gavosi puikiai  thumbup.gif

aš pati sėdžiu apsiseilėjus... sau tortą kepiaus, šito - ne... (čia gavau pjūvio foto) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2012 01 01, 20:51)
aš pati sėdžiu apsiseilėjus... sau tortą kepiaus, šito - ne... (čia gavau pjūvio foto) blush2.gif

Ech, vadinasi ne man vienai nenuskilo.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2012 01 01, 20:47)
Vaišinu vienu iš kalėdinių gaminių  biggrin.gif
user posted image

Oj neerzinkit,kaip dabar puse to simtalapio sudorociau lotuliukas.gif taip skaniai atrodo.Gaila,kad man visad gaunasi kaip bulka. schmoll.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

Kepiau kalėdoms, gavosi labai skanus, tik vietomis išsipūtė lapai, kitą kartą tampysiu dar ploniau, ir nupjausiu kraštus.dariau iš dvigubos normos, gal todėl vietomis pasipūtė.Tikrai nesudėtingas kepinys, reikia tik įgūdžių gerai tešlą ištampyti.
Atsakyti
QUOTE(bairida @ 2012 01 01, 12:49)
user posted image

user posted image

Kepiau kalėdoms, gavosi labai skanus, tik vietomis išsipūtė lapai, kitą kartą tampysiu dar ploniau, ir nupjausiu kraštus.dariau iš dvigubos normos, gal todėl vietomis pasipūtė.Tikrai nesudėtingas kepinys, reikia tik įgūdžių gerai tešlą ištampyti.

laaabai skaniai atrodo wub.gif paskaitau vis, gundausi, bet bijau bandyt blush2.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2012 01 01, 21:22)
laaabai skaniai atrodo  wub.gif paskaitau vis, gundausi, bet bijau  bandyt  blush2.gif  blink.gif

Bandyti būtinai reikia!!! smile.gif Man Kalėdinis nelabai pavyko, nes kepiau kitoj formoj, tai truputį neiškepė apačia, t.y. nesusidarė beveik to karamelinio sluoksnio...per daug sviestinė apačia buvo, bet vis tiek skanu smile.gif Kitą kartą ilgiau truputį pakepsiu smile.gif Sviestas yra gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 01 01, 14:25)
Bandyti būtinai reikia!!! smile.gif Man Kalėdinis nelabai pavyko, nes kepiau kitoj formoj, tai truputį neiškepė apačia, t.y. nesusidarė beveik to karamelinio sluoksnio...per daug sviestinė apačia buvo, bet vis tiek skanu smile.gif Kitą kartą ilgiau truputį pakepsiu smile.gif Sviestas yra gerai smile.gif

prie tevu sodybos, netoli Merkines, viena moterele kepa 4u.gif nu - nerealaus skonio blink.gif wub.gif schmoll.gif jau 30 metu+ pas ja uzsisakydavo, niekad nenusivyle biggrin.gif del to ir baisu, kai zinai ta tikslu skoni ir vaizda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bairida @ 2012 01 01, 21:49)
user posted image

user posted image

Kepiau kalėdoms, gavosi labai skanus, tik vietomis išsipūtė lapai, kitą kartą tampysiu dar ploniau, ir nupjausiu kraštus.dariau iš dvigubos normos, gal todėl vietomis pasipūtė.Tikrai nesudėtingas kepinys, reikia tik įgūdžių gerai tešlą ištampyti.

Taip, sutinku. Siaip tai gerai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Griaustinė @ 2011 12 13, 08:36)
Bet man dabar man kilo mintis, kurią tik jūs galite nugesinti  blush2.gif , jeigu pakepti na tokį netikrą šimtalapį, nusipirkus sluoksniuotos mielinės Mantingos tešlos, ją pakočiojus, patampius ir pan.? O gal kas ir bandėt?  bigsmile.gif


Aš kepiau tipo "šimtalapį" iš šaldytos tešlos. Tik patariu nepirkti Mantingos, nes ji sūdyta ir gadina skonį. Pirkite Norfoje vokišką mielinę sluoksniuotą tešlą. Ji išsivynioja į tokį ilgą lakštą. Tada tą lakštą susipjaustau į penkis lapukus. Nes pokelio svoris yra 500gr. O pagal receptą parašyta tešlą pasidalinti į penkis kamuoliukus. Tada tuos lapukus palieku gerai atšilti kokioms 3-4 valandoms. Žodžiu tešla jau turi pati atsigauti ir pradėti kilti. Ir tada jau tampau rankas pasitepusi aliejum ar tuo pačiu ištirpintu sviestu, nes jei mielės dar nebus atsigavę tešla trūkinės ir jokie riebalai nepadės.
Gal profesionalės ir nepritars tokiam būdui, bet kaip sau kepti man pavyko iš šaldytos, o va pačios gaminta tešla vyniotiniu iškepė.
Atsakyti
QUOTE(editamazoji @ 2012 01 02, 12:38)
pačios gaminta tešla vyniotiniu iškepė.

Man irgi unsure.gif nesitampė be to, plyšo, jomajo, kad privargau.
O tai vokiškai tešlai - 500 g pakiukui kiek sviesto reikia?
Atsakyti
mano šventinis
user posted image
su obuoliais
user posted image
Atsakyti