Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame pagal Ūlę

QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 04 27, 06:26)
aš tai jos nepyliau išvis, bet mano nebuvo traški.


kaip įdomiai... gal aš kokio krakmolo daugiau įpyliau? g.gif
Atsakyti
Eilini kart dariau aksominius blynelius (su mesos idaru).Si kart visiskai cukraus neatsisakiau-idejau viena arbatini sauksteli.Saldumo nesijaute,o skonis tikrai daug geresnis,nei visai be cukraus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2011 04 26, 23:07)
Gaminau vištieną kitaip. Pastebėjimas, kad jeigu norisi traškios vištienos, tai nereikia pilti grietinėlės ir valgyti reikia iš karto pagaminus. Aš dar svečių turėjau kokias 15  min. palaukti, tad pyliau grietinėlę ir truputį kaitinau ant ugnies, tai mano vištiena iš pradžių buvusi tokia traški - suminkštėjo... sad.gif Aišku, skanu buvo ir taip, bet kol buvo traški - buvo skaniau...  ax.gif

Tai,kad recepte nera grietineles blink.gif

700 gr. vištienos šlaunelių mėsos
krakmolo
česnako
prieskonių vištienai
druskos
pipirų
200 pievagrybių
svogūnas
krapų

Mėsą supjaustyti kubeliais, suberti į maišelį, įspausti česnako, suberti prieskonius ir gerai supurtyti, kad gabalėliai apliptų. Supilti krakmolą apie 3 šaukštus , kad papurčius visi gabalėliai gerai apliptų ir atsiskirtų.
Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir ant dideles ugnies apkepiname vištieną, kai gerai apskrunda, susidaro plutelė ugnį sumažiname ir dar kepame apie 15 minučių.
Į verdantį vandenį įpilti šaukštą acto ir sudėti nepjaustytus,o jei dideli per pusę pjaustytus pievagrybius. Virti iki 10 min. Į keptuvę dėti šaukštą sviesto pakepinti svogūną smulkiai supjaustytą, suberti pievagrybius, apkepti, pagardinti prieskoniais ir suberti apkeptą vištieną, viską gerai pašildyti ir ragauti.
Skanaus!!
Atsakyti
due drops, aš skaičiau ir komentarus po receptu wink.gif
O jums traški buvo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 27 balandžio 2011 - 13:20
QUOTE(Vitra @ 2011 04 27, 14:19)
due drops, aš skaičiau ir komentarus po receptu wink.gif
O jums traški buvo?  g.gif

Taigi komentaruose raso,kad tik ipyle grietineles ir palauke kol sutirstejo,o ne troskino 15 min g.gif
As sitos dar nedariau biggrin.gif (mano megiamos-vistiena meduje arba kopustu patale)
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 04 27, 14:53)
Taigi komentaruose raso,kad tik ipyle grietineles ir palauke kol sutirstejo,o ne troskino 15 min g.gif
As sitos dar nedariau biggrin.gif (mano megiamos-vistiena meduje arba kopustu patale)


Tai aš irgi netroškinau, tik laikiau ant minimalaus karščio, kad neatvėstų. Traškesys per tiek laiko atsileido smile.gif
Atsakyti
Ar galima būtų į kepuriukus ,vietoje grietinėlės ir krakmolo,į faršą įpilti pieno ir miltų?
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2011 04 27, 15:04)
Tai aš irgi netroškinau, tik laikiau ant minimalaus karščio, kad neatvėstų. Traškesys per tiek laiko atsileido smile.gif

Aisku,ne taip supratau reiskia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(egesichora @ 2011 04 27, 15:33)
Ar galima būtų į kepuriukus ,vietoje grietinėlės ir krakmolo,į faršą įpilti pieno ir miltų?

As nei pieno,nei grietineles nepilu.Tiesiog darausi kotletine mase pagal save biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 04 27, 15:33)
Ar galima būtų į kepuriukus ,vietoje grietinėlės ir krakmolo,į faršą įpilti pieno ir miltų?


Aš kepuriukus dariau su kepintų svogūnų, morkų bei virtų kiaušinių įdaru, kaip patarė Ulė. Tik putpelių kiaušinių neradau tuomsyk pirkti, tad raganos akim negaliu pavadinti... Na labai skanūs kaip šaltas patiekalas buvo, tokie purūs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 27 balandžio 2011 - 16:53
Na ką,jau iškepti ir beveik visi suvalgyti mirksiukas.gif
Viskas gerai ir gražiai išėjo. Bet iš 1 kg mėsos porcijos (gavosi 14 vnt.) tai tikrai 3 dienom nesigauna(kaip kažkuri rašė).Na,nebent valgytojų maximum pora ir tas antras dietos laikosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 27 balandžio 2011 - 17:59
QUOTE(egesichora @ 2011 04 27, 18:58)
Na ką,jau iškepti ir beveik visi suvalgyti  mirksiukas.gif
Viskas gerai ir gražiai išėjo. Bet iš 1 kg mėsos porcijos (gavosi 14 vnt.) tai tikrai 3 dienom nesigauna(kaip kažkuri rašė).Na,nebent valgytojų maximum pora ir tas antras dietos laikosi  lotuliukas.gif

Nezinau gal mes l.edrus,bet 3-se is tokio kiekio suvalgom per viena karta unsure.gif
Atsakyti
dariau aksominius blynelius su mesa labai skanu.
Atsakyti