Paėmiau maisto pakavimo plastikinį indelį, na kur būna su dangeteliais...ten įdėjau daiginimo žemės "daiga", aš į ją visas balkonines sodinau, kai į lovelius dar daigus dėjau...na, tai jų atiliko šiek tiek...Taigis, prikroviau beveik pilną, tada iš pokelio atsibarsčiau 15 sėklų ir jas su pincetu sudėjau 3 eilėm po 5...tada su tuo pačiu pincetu šiek tiek įspraudžiau į žemes, bet tiek, kad matyčiau pačias sėklas - na tai panašiai kaip tabletėse...tada su purkštuvu gėlėms papurškiau šiltu vandeniu tą indą, taip kad srovė neišplautų sėklų - beveik dulksnos režimu...tada per vidurį įbedžiau pieštuką ir viską įdėjau į plastikinį maišeliu, kurį galimą viršuj susegt..pvz skalbinių segtuku prie pieštuko...gavosi mini šiltnamis, ten pradėjo šiek tiek kondensuotis vanduo jau - na tikras šiltnamis darosi...taigis, kartais tokį reikėtų pravėdint, pastačiau ant rytinės palangės...tikiuos greito sudygimo..
kai iš sėklų seniau daigindavau, tai esu bandžius į tokį pat indelį įklot storai lankstytų pop rankšluosčių...ten bert sėklas ir papurškaliot...su dangteliu uždengvau - matydavau kad sėkla jau kiša daigą tada į substratą kišdavau toliau...tokiu būdu irgi labai greit sudygsta, bet yra rizika nuo per didelės drėgmės supūdyti neįgudus...taigi su šiom appleblossom seni metodai..
šaip jau man neptinka tokie visokie sėjimai namuose, mėgstu estetišką palangių vaizdą...Na, bet pasidžiaukim -turėsim itin retas ir gražias rožių žiedelių pelargonijas netgi iš Amerikos