Įkraunama...
Įkraunama...

istikimybe. ar tai imanoma?

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 05 02, 15:33)
Jei į temą, tai manau, kad ištikimybė ne tik įmanoma, o ji egzistuoja. Dar žiūrint kokia neištikimybė, dvasinė ar "kyšt/myžt", kiek tai turi reikšmės, ar abu atskirai, ar kart. Daug kas keičiasi iš esmės. O vidinis ar atviras susitarimas, kai tarkim sutuoktiniai mintyse iš dalies susitaiko su "kyšt/myžt" vienkartiniais ir niekuo neįpareigojančiais nuklydimais, kai nieko nekeičia iš pagrindų, tai tas minkštas šiaudas negriauna akmeninių pamatų. Vieni labai konservatyvūs, kiti liberalesni. Vieniems "nežinai ir širdies neskauda", nors leidžia (partneriui) tokią galimybę. Kitiems šiukštu, net žvilgsnis ar šokis - grėsmė santuokai. Ir t.t.

Negali buti pateisinamos neistikimybes ...nei visiskai pateisinamos ,nei dalinai .Absurdas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 02 gegužės 2011 - 14:47
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 02, 15:40)
ir dar uz rankyciu laikomes  biggrin.gif o is Moontes nedarykite aukos, ji pati moka kandziotis

As neesu auka, ir niekada ja nebusiu. Bet, kad esu "vartai", as ir pati pripazistu, man is dalies patinka atmusineti kamuoliukus, kaip sakoma pinalciu su jumis nera ir nebus, tai bent nors susilsiu. Bet tai jau mano pasirinkimas, bet kokiu metu galiu isjungti PC. Dabar sedziu aerouoste, "tokie pasiukai" praskaidrina laukimo laika mirksiukas.gif I rimtesnes diskusijas nenoriu gilintis, nes bet kokiu metu reikes nutraukti diskusija, o si nei kunui, nei sielai peno biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 gegužės 2011 - 14:48
Cia tik dvieju zmoniu susitarimo reikalas.Jeigu ju porai tinka ale svingeriskas gyvenimo budas,kodel man tai turetu trukdyti?
Man netinka,todel renkuosi kitoki gyvenimo buda
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2011 05 02, 14:41)
Negali buti pateisinamos istikimybes ...nei visiskai pateisinamos ,nei dalinai .Absurdas.

cia gal kalbate apie neistikimybe?
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2011 05 02, 15:41)
Negali buti pateisinamos istikimybes ...nei visiskai pateisinamos ,nei dalinai .Absurdas.

Kodel?
Papildyta:
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 02, 15:45)

O kodel jus reglamentujate?
Cia tek daug musu ne i tema parasyta, tad...
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 02, 15:45)

Jo ,sumaisiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 05 02, 15:47)
Kodel?

Nu matai ..jau visiska beraste darausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 05 02, 14:45)
As neesu auka, ir niekada ja nebusiu. Bet, kad esu "vartai", as ir pati pripazistu, man is dalies patinka atmusineti kamuoliukas, kaip sakoma pinalciu su jumis nera ir nebus, tai bent nors susilu. Bet tai jau mano pasirinkimas, bet kokiu metu as galiu isjungti PC. Dabar sedziu aerouoste, "tokie pasiukai" praskaidrina laukimo laika  mirksiukas.gif I rimtesnes diskusijas nenoriu gilintis, nes bet kokiu metu reikes nutraukti diskusija, o si nei kunui, nei sielai peno  biggrin.gif

na bent tiek pasitarnavom

o del peno tai mes labdara ir neuzsiimam, gero skrydzio (cia tikrai nuosirdziai) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2011 05 02, 15:48)

Nu matai ..jau visiska beraste darausi  biggrin.gif

Visiem pasitaiko, ir ant saules buna demes, kad ir dievas moteri tik is antro karto padare, tad, mums lemta klysti.
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2011 05 02, 14:48)
Jo ,sumaisiau  biggrin.gif
Papildyta:

Nu matai ..jau visiska beraste darausi  biggrin.gif

as tai vadinu girta klaviatura biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 05 02, 01:25)
Ten nieko neapibudinau, ir nematau tame iskrypimo, jei jiems abiem gerai, koks mano reikalas.
Buvo laikas, kai moteris, kuri mokosi buvo laikoma iskrypele  mirksiukas.gif

Vo, bent vieną gerą žinutę parašei. Tikrai, kam dergti kitus kai anie gyvena pagal savo natūrą ir randa tame darną.

QUOTE(Sinrina @ 2011 05 02, 01:29)
Hm. Seksualine laisve gali buti ir vienintele tokios seimos risamoji medziaga.

Laisvė kaip ir ištikimybė tėra tik abstrakcija, neapibrėžtas reikalas. O va geri pagelbiniai sugulovai, draugai tikrai gali būt puiki medžiaga šeimai sutvirtinti ir įnešti daugiau darnos bei gerovės. Tokią medžiagą visad verta panaudoti kai tam atsiranda pagrindas.

QUOTE(Moonte @ 2011 05 02, 01:34)
O jiems, tiem zmonems, yra norma neistikimybe. Visuomeniniai istatymai, kurie reglamentuoja, ju negali nubausti, nera svertu, mes negalime teisti zmones, kaip linco teisme, nes mums neva nepatinka, nepriimtinas ju elgesys, vien vadovaujantis savo gerio ir blogio suvokimu.
Papildyta:
Na kodel gi vien tai, draugyste, partneryste, tevyste, pagaliau finansai...

Dar vienas geras pasisakymas. Teisti nieko nereikia, mušti ar naikinti verta tik tada kai tie kiti kelia tiesioginę grėsmę. Viskas labai paprasta iš tiesų yra.
Draugystė, partnerystė, tėvystė ne medžiaga, o va geri sugulovai - gyva mėsa gali būt puikiai panaudojami šeimai sutvirtinti ir praturtinti.

QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 02, 09:08)
taip teisingai, kiekvienos seimos reikalas kaip jiems gyventi, bet nereikia to toleruoti priimant tai kaip norma, reikia apsaugoti jaunima nuo tokios propagandos, blogas pavyzdys visada uzkreciamas, as nemanau kad kuriai nors is cia pasisakanciu patiktu, kad ju vaikai propaguoti toki seimos modeli, juk ne tam tuokiamasi kad lakstyti i kaire ir desine smile.gif

Apie kokį blogą pavyzdį čia kalbi? Dėl ko žmonės ženijas tai čia jų reikalas, bet kaži koks išankstinis nusistatymas nieko gero nepriduoda. Radikalyzmas visada yra blogai. Aišku žmonės ženijas ne tam kad specialiai susirastų pagelbinių sugulovų, bet jeigu santuokos eigoj gamta skiria tokią dovaną tai kodėl reiktų ją atmesti? Kam nuo to bus geriau? Jaunimą reikia saugoti nuo polinkio į bet kokį maištą prieš gamtą ir savo šaknis, o ne nuo kai kurių laikinų civilizacijos išmyslų nepanaudojimo.

QUOTE(Moonte @ 2011 05 02, 09:17)
Kiwi, va jus man paaiskinkit, kaip jus galite netoleruoti?
Ir kita vertus, kodel jusu gerio ir blogio suvokimas kitam yra privalomas?
Va jus dangstote tai neva visuomenines morales gairemis, bet kuo jus skiraites nuo Bobos, kuri analogsikai savo poziuri ivelka i GAMTOS sakinis, kelius, pagrindus ir t.t. Is esmes tai tik lozungai, skambus pavadinimai, bandymas primesti savo GERO suvokima, kitam.
Man gali nepatinkti, galiu nepritarti kaip gyvena mano vaikai, bet reguliuoti gyvenima, gyventi uz juos t.y. kontroliuoti ju elgesi, as neturiu moralines teises.

Joks grynai asmeninis suvokimas nėra kitiem privalomas. Aš savo požiūrio niekur dirbtinai neįvelku, mano požiūris yra tik gamtos dėsnių išraiška. Niekam savo asmeninių turtų nebandžiau primesti. Gero suvokimas iš pagrindų negali skirtis, pagrindai turi būti bendražmogiški ir atsiejami nuo asmeniškumų, taipogi ir nuo tokių laikinų kintančių dalykų kaip kultūra, civilizacija. Per visą istoriją aš apie tai ir kalbu.

QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 02, 09:26)
as ir nesakau kad privalomas, bet nereikia to propaguoti, o reguliuoti gyvenimo as niekam nesiruosiu, as kalbejau apie mazus vaikus, jiems turi buti skiepijamas TIKROS seimos supratimas, ir nereikia iskraipyti zodziu, jei nepavyko suprasti apie ka kalbu
taip as esu seno kirpimo zmogus, man seima yra sventas dalykas, istikimybe vienas is jos prioritetu

Kodėl tikra šeima būtinai turi būt radikaliai apribota jeigu tam nėra jokio gamtinio pagrindo? Senovėj žmonės gyvendavo kur kas didesnėm šeimom.
Nesakyčiau kad tu seno kirpimo žmogus, greičiau kažkokio radikalaus-vidurinio, nes tavo požiūris atspindi perdėtą civilizacijos ir dirbtinos kultūros vertinimą. O aš žiūriu į pačias šaknis, prie kurių ir skatinu visus grįžti.

QUOTE(Moonte @ 2011 05 02, 09:35)
O ka reiskia propaguoti?
Kas siemai trukdo propaguoti savo asmenines vertybes?
Kas gali patikrinti vertybiu tikruma, kieno vertybes tikresnes jusu, mano, ar Bobos?
Sutinku, kad jusu, mano seimai tai yra prioritetas, bet man idomu, kodel tai privaloma kitu seimom, kuriem tai nera prioritetas? Kur yra istatimiskai reglamentuota? Kitavertus, tikinciam krikscioniui tai yra apibrezta, o ateistui tai neprivalu. Ar zmones turi teise vienas kitam brukti savo vertybes?

Niekas neprašo tikrinti asmeninių vertybių, kurios visada būna labai ribotos. Pagrindinės vertybės - bendražmogiškos, dovanotos pačios gamtos ir jos nepriklauso nei nuo religijos nei nuo kitų kultūros-civilizacijos apraiškų.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 05 02, 15:45)
Cia tik dvieju zmoniu susitarimo reikalas.Jeigu ju porai tinka ale svingeriskas gyvenimo budas,kodel man tai turetu trukdyti?
Man netinka,todel renkuosi kitoki gyvenimo buda

Man ne 16'siolika ,ne 25'ki ir netgi ne 30'mt , todel su visa atsakomybe uz savo zodzius sakau:swingavimas prasideda ,kai seimoje vienas ,kuris nepatenkina kito partnerio ,geriau sutinka ziureti ,kaip ta jo partneri tvarko kiti (nes jis taip nori ir taip tik malonumas ateina) ,nei palieika ji
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2011 05 02, 15:51)
Man ne 16'siolika ,ne 25'ki ir netgi ne 30'mt , todel su visa atsakomybe  uz savo zodzius  sakau:swingavimas prasideda ,kai seimoje vienas ,kuris nepatenkina kito partnerio ,geriau sutinka ziureti ,kaip ta jo partneri tvarko kiti (nes jis taip nori ir taip tik malonumas ateina) ,nei palieika ji

Sutinku, tai gali buti viena is prielaidu. Bet yra ir kita grupe zmoniu, tarkim, "geliu vaiku" palikuoniu dalis, kurie propaguoja savo tevu gyvenimo vertybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 gegužės 2011 - 14:54