Ieškoti nesunku, tik reikia norėti rasti. Eini į visas ankstesnes temas, kurios skelbiamos pirmame puslapyje. Apačioje yra paieškos laukelis. Įvedi ieškomo eilėraščio pavadinimą ar raktinį žodį ir ieškai. Aš visas šias nuorodas radau per 5 minutes, o gal ir greičiau.
Šioje knygoje kiekvienai raidei skirtas puslapis. Kiekvienai raidei po du eilėraštukus. Pirmasis su užuomina kaip atrodo raidė, o antrasis - žodžiai su ta raidele.
A
Girioj namukas Su aukštu slenksčiu. Laukia nykštukas Vaikučių - svečių.
- - - - -
Ąžuolėlis šlama: - Ai, man šalta, mama! - O giria - gera mama - Glaudžia sūnų: a a a!
B
Ir kaip man suskaičiuoti Padangių žvaigždeles? Nulaužiau akinių Dvi kojeles...
- - - - -
Baubia briedis tarp daubų: - Bū bū bū! Kaip nuostabu: Mes su briedžiuku abu Būbaujam bū bū! Bū bū!
C
Bėgo žirgas, ir staiga Jam nukrito pasaga. Guli girioj pasagaitė Tartum C didžiulė raidė.
- - - - -
Cypčioja - cy! cy! - Pelė: - Cit! Ne aš viena cyplė. Paklausykit - cyli cyli! Cypsi vidur girios zylė.
CH
Nustebo skruzdytė, Atbėgusi čia: - Prakąstas riestainis, Ir laiptų pradžia...
- - - - -
Choras po pušies šaka, Chorvedė - meška peška: - Cho cho cho! - Jos balsas storas, Ir išlakstė chorų choras.
Č
Štai riestainis, Jau prakąstas... Ant riestainio tupi strazdas.
- - - - -
Čyviliukas čiau čiau čiau! - Daug vaikučių čia čačiau: Čiau čiau čiau! Čia sodino medelius!
D
Dega virš girios Nakčia Pusė mėnulio- Delčia.
- - - - -
Du dunduliai, du perkūnai Dunda, kad net dreba liūnai. Drebulė dusliu balsu: - Nedundėkit! Man baisu!..
E
Mergytė žaisliuką - Tridantį grėbliuką Paliko šile, Šile, po egle.
- - - - -
Egle, ei eglele, Ko tau širdį gelia? - Kerta žmonės egleles - Eglių dukreles žalias...
Ė
Tridantis grėbliukas... Ant jo ne taškiukas: Mažytė pelė... Matai raidę Ė?
- - - - -
Ėglis rėkia pašilėj: - Ėmė augti... Skrybėlė! Man po kojomis išdygo Skrybėlaitė baravyko!
F
Stovi beržas aukštas, Aukštas ir nulaužtas. O šaka nenulaužta - Lyg ranka mums atkišta.
- - - - -
Fabrikai, fabrikai... - Fabrike, kam tu rūkai?! - Barasi giria piktai. - Tavo dūmai - man nuodai!
G
Senelis šypsosi Nudžiugęs: - Gražus gražus Bus galas gugės!..
- - - - -
Gegutė - girių melagėlė - Gegužio rytą girią kėlė: - Girele! Giružėl, ku kū! Gūžtelę aš ir vėl suku!..
H
Tarp dviejų pušų Kartelė... Strykt per ją Gelsva stirnelė.
- - - - -
Hamakas prie hamako. Hamakų daug prie tako... Vorelis čia, miške, Sūpuojas hamake.
I
Palei uosį Stovi irklas. Irklas tas Uosinis, ilgas.
- - - - -
Iriu laivelį per girias, Iriu, irkluoju į marias. Upelis mus toki nuneš: Jūreivis čia sugrįšiu aš!
Y
Susibėgo du upeliai Žaliame paežery, Susibėgo du upeliai Ir parašė raidę Y.
- - - - -
Ylų, ylų! Daug badylų. Pupsi kamuolys iš ylų. Koks čionai ylanešys? Ylom puošiasi ežys.
J
- Josiu josiu ant lazdos, Ant lazdos, ant užriestos. Tėtis sako: - Kaipgi jot, Jei lazda ta - raidė "jot"?!
- - - - -
Jaunuolynas jaunas jaunas, Jau ir pumpurėliai kraunas, Jau medeliai lyg rankas Saulėn ištiesė šakas.
K
Atbėga du keliai Į vieną tiesą tiesų kelią, Atbėga du keliai Ir rašo K raidelę.
- - - - -
Kiškis kiksi ki ki ki! - Kur kiškiukai? Kur penki? Paklausykit - jie kartu Ki ki ki! - po kopūstu.
L
Tupi lapė, Jos ilga, Pasipūtus Uodega.
- - - - -
Linksta lazdynėliai Lingo ly nuo vėjo. Riešutėlių vėlei Daugel pribyrėjo.
M
Medis medžiui tiesia ranką, Meiliai meiliai nusilenkia. Taria draugui jis žaliam: - Mudu tartum raidė M.
- - - - -
Mamytė - musinukė Taip musinukams suokė: - Miškų mažyliai, Mikit tyliai...
N
Naują namą Bebrai stato, Remią rąstą Jie prie rąsto...
- - - - -
Nemunėli, nešk laivelį, Nešk nunešk į laimės šalį. Ta laimužė netoli: Nemuno, Neries šaly...
O
Op op op! Pro lanką op! Striuoksi kiškiai Vakarop.
- - - - -
Opšrus savo olą žino: Jo ola - šalia beržyno. Ta ola - landynė jo, Panaši į raidę O.
P
Pušie pušele, Ošk, kvepėk, Išlinkusi Kaip raidė P.
- - - - -
Pelėda pūpso pušyje, Pelytė pučiasi prieš ją: - Pūpsok, pelėda, be pelių! Pašmurkšt! Paspruksiu urveliu...
R
Žingsniuoja turistas Per girios tankynę, Ant nugaros neša Didžiulę kuprinę.
Ieškoti nesunku, tik reikia norėti rasti. Eini į visas ankstesnes temas, kurios skelbiamos pirmame puslapyje. Apačioje yra paieškos laukelis. Įvedi ieškomo eilėraščio pavadinimą ar raktinį žodį ir ieškai. Aš visas šias nuorodas radau per 5 minutes, o gal ir greičiau.
Sveikos, mamytės, nežinojau į kurį skyrelį rašyti, sakau gal čia tiks. Norėčiau Jums pasiūlyti savo ir savo vaikučių kūrybą: eilėraštukus, pasakas, piešinėlius patalpinti svetainėje www.pasakukampelis.eu, kad ir daugelis kitų mamyčių ir vaikučių galėtų jais pasidžiaugti, iš anksto ačiū
Amelija Vyšniauskienė-Miltenienė "Metų žingsneliai" Eilėraščiai vaikams. Jaunieji skaitytojai drauge su autore pakeliaus gimtinės takais, pamatys, kiek įdomybių slepia gamtos pasaulis - tereikia prakalbinti drugelį, susidraugauti su zylute, išmokti skaityti geltonų klevo lapų raštą... Parsisiūsti