Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio darželiai

QUOTE(Viluša @ 2012 05 15, 13:02)

Bet nerašo to 1,5 Lt mokesčio... reik ar ne. g.gif

Šiaip tos nemokamos 4 val jau seniai seniai galioja. Mano pirmasis vaikas tuo naudojosi ir darželio direktorė pati pasakė apie tokią galimybę. ax.gif Visa tai buvo prieš kokius 8 metus. Tik niekaip nepamenu, tuo laiku mokėjom tą mokestį darželiui (tuo metu buvo 50 ct) ar ne g.gif Ir tai galima daryt ne tik pratinant vaiką. Galit lankyt metus, du... kaip jums patogu. Mes lankėm 4 val. porą mėn., nes paskui vaikas pats pasiprašė su visais eit pusryčių ir t.t. Taip ir įsitraukė į darželio gyvenimą smile.gif O pradžioj nenorėjo, tai maniau ir lankysim taip du metus po 4 val. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lialka @ 2012 05 15, 14:16)
Bet nerašo to 1,5 Lt mokesčio... reik ar ne.  g.gif

Šiaip tos nemokamos 4 val jau seniai seniai galioja. Mano pirmasis vaikas tuo naudojosi ir darželio direktorė pati pasakė apie tokią galimybę.  ax.gif Visa tai buvo prieš kokius 8 metus. Tik niekaip nepamenu, tuo laiku mokėjom tą mokestį darželiui (tuo metu buvo 50 ct) ar ne  g.gif  Ir tai galima daryt ne tik pratinant vaiką. Galit lankyt metus, du... kaip jums patogu. Mes lankėm 4 val. porą mėn., nes paskui vaikas pats pasiprašė su visais eit pusryčių ir t.t. Taip ir įsitraukė į darželio gyvenimą  smile.gif O pradžioj nenorėjo, tai maniau ir lankysim taip du metus po 4 val. smile.gif

aisku, ziuriu tikrai bet va informacijos niekur normalios ner ir nieks nesiteikia jos viesinti biggrin.gif cia kaip ir visa kita pas mus, jei pats atkapstai-zinai biggrin.gif
kaip supratau del to "ugdymo" mokescio kuris dabar 1,5lt tai priklauso nuo miesto savivaldybes, gali jis buti arba ne. Tai va idomu pasiknisti kaip pas mus mieste. g.gif
Atsakyti
klausiu, nes jau susiduriau kad kol pirstu nepabaksnoji i koki dokumenta tai tau irodineja kad "pieva" kalbi. Pvz. viena mama buvo savo darzelinuka vaika laikinai isbraukusi 5men (per ziema), nes ji vaiko prieziuroj su maziuku tai ugdymo mokescio moket nereik.
As kai paklausiau man aiskina kad reik, o darzas tas pats doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 15 gegužės 2012 - 15:53
QUOTE(ramune.v @ 2012 05 15, 16:30)
klausiu, nes jau susiduriau kad kol pirstu nepabaksnoji i koki dokumenta tai tau irodineja kad "pieva" kalbi. Pvz. viena mama buvo savo darzelinuka vaika laikinai isbraukusi 5men (per ziema), nes ji vaiko prieziuroj su maziuku tai ugdymo mokescio moket nereik.
As kai paklausiau man aiskina kad reik, o darzas tas pats doh.gif

jei vaika isbraukiat is sarasu - tai naturalu, kad mokescio nereik, bet vieta nera saugoma, jei tik "paimat" ilgalaikes atostogas - tada vieta saugoma, ir mokesti moket reik mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 15, 18:52)
jei vaika isbraukiat is sarasu - tai naturalu, kad mokescio nereik, bet vieta nera saugoma, jei tik "paimat" ilgalaikes atostogas - tada vieta saugoma, ir mokesti moket reik mirksiukas.gif

tai kaip tada nustatomas terminas pagal koki nuterima ar pan. ar cia is "oro", nes man pasake kad galima laikinai issibraukti bet terminas turi buti netrumpas, tokiu budu issaugoma vieta bet moketi nereik.
ir apskritai kur galima rasti visokia sia info, nes kiek pastebiu ji vos ne islaptinta doh.gif lotuliukas.gif o kai paklausi darziuke tai sako ka sumasto ax.gif vienam viena, kitam kita vos ne "manau kad..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 15 gegužės 2012 - 18:00
QUOTE(ramune.v @ 2012 05 15, 18:59)
tai kaip tada nustatomas terminas pagal koki nuterima ar pan. ar cia is "oro", nes man pasake kad galima laikinai issibraukti bet terminas turi buti netrumpas, tokiu budu issaugoma vieta bet moketi nereik.
ir apskritai kur galima rasti visokia sia info, nes kiek pastebiu ji vos ne islaptinta doh.gif  lotuliukas.gif o kai paklausi darziuke tai sako ka sumasto ax.gif vienam viena, kitam kita vos ne "manau kad..."

tai jus parasot prasyma isbraukti mane is darzelio sarasu - ir apskaitoje nebefiguruojat, tuo paciu rasot prasyma, priimti i jusu vadovaujama darzeli nuo... - jei vietu bus - priims, jei ne...
visa kita priklauso nuo geranoriskumo vadovo. O parasyta to ir ner - nes visiem, net ir nelankantiems tas mokestis skaiciuojamas, pagal istatus, o jei jus nefiguruojat sarase - tai jo ir neskaiciuos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 15, 19:13)
tai jus parasot prasyma isbraukti mane is darzelio sarasu - ir apskaitoje nebefiguruojat, tuo paciu rasot prasyma, priimti i jusu vadovaujama darzeli nuo... - jei vietu bus - priims, jei ne...
visa kita priklauso nuo geranoriskumo vadovo. O parasyta to ir ner - nes visiem, net ir nelankantiems tas mokestis skaiciuojamas, pagal istatus, o jei jus nefiguruojat sarase - tai jo  ir neskaiciuos mirksiukas.gif

aciu uz paaiskinima smile.gif
tai ir dar paklausiu smile.gif kodel tada tai traktuojama kaip "laikinas isbraukima" nes dave suprasti kad ta vieta tiksliai garantuota, tik kadangi mama vaiko prieziuros atost. (su mazesniuoju) tai ji "tipo" tokia teise turi ir gali tiksliai zinodama "laikinai issibraukti", juk kai rasai kad tavo vaikas nelankys darziuko tavo atostogu metu neisbraukineja jo is sarasu bet mokescio neskaiciuoja-ar as klystu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 18 gegužės 2012 - 13:15
QUOTE(ramune.v @ 2012 05 18, 14:14)
aciu uz paaiskinima smile.gif
tai ir dar paklausiu smile.gif kodel tada tai traktuojama kaip "laikinas isbraukima" nes dave suprasti kad ta vieta tiksliai garantuota, tik kadangi mama vaiko prieziuros atost. (su mazesniuoju) tai ji "tipo" tokia teise turi ir gali tiksliai zinodama "laikinai issibraukti", juk kai rasai kad tavo vaikas nelankys darziuko tavo atostogu metu neisbraukineja jo is sarasu bet mokescio neskaiciuoja-ar as klystu? g.gif

skaiciuoja mirksiukas.gif , neskaiciuoja tik vasaros atostogu metu, jei nevedi visa laikotarpi, ar menesi (ten priimama tik tam tikram, is anksto apsprestam laikotarpiui), o jei vedi ir vasara, tik pasiimi is tu 2 menesiu 2 savaites atostogu - uz tas dienas mokestis 1,5 lt skaiciuojamas 4u.gif

kaip suprast ta "laikinas" - nzn schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 15, 18:52)

Pas mane priešmokyklinukas, išleistuvės gegužės pabaigoje. Birželį jau žadame nelankyti, nes išsikraustome. O auklėtoja minėjo, kad mokęstį už birželį teks sumokėt, man kažkaip nelogiška g.gif
Gal žinote kur gauti tikslesnę informaciją?
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2012 05 18, 14:43)
Pas mane priešmokyklinukas, išleistuvės gegužės pabaigoje. Birželį jau žadame nelankyti, nes išsikraustome. O auklėtoja minėjo, kad mokęstį už birželį teks sumokėt, man kažkaip nelogiška g.gif

Einate pas direktorę ir rašote prašymą išbraukti iš sąrašų nuo išleistuvių dienos.
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2012 05 18, 15:43)

svietimo skyriuje mirksiukas.gif

QUOTE(Viluša @ 2012 05 18, 17:41)
Einate pas direktorę ir rašote prašymą išbraukti iš sąrašų nuo išleistuvių dienos.

drinks_cheers.gif arba taip
Atsakyti
Aciū Viluša, Kriiste 4u.gif 4u.gif
Atsakyti