Įkraunama...
Įkraunama...

Dietologai 5 tema

[quote=*Serena*,2011 04 09, 13:05]
"Visoms tos vilnietės žvaigždės patinka" o kodėl turėtų nepatikti? gydytojos dietologės turinčios daug patirties, bei galimybes išmatuoti mūsų bazinę medžiagų apykaitą (individualų kalorijų poreikį), riebalų-raumenų-vandens santykį organizme? Galinčios kompetentingai patarti kaip kovoti su viršsvoriu arba gydyti nutukimą? Sudarančios ne šiaip dietą internetu o rimtą valgiaraštį atsižvelgiant į individualaus organizmo poreikius. Juk turi nepritrūkti ir vitaminų, mineralų, baltymų, angliavandenių, riebalų, skaidulinių medžiagų ir tt norint SVEIKAI lieknėti.

Sagabona, neklaidinkite žmonių, jūs gi ne dietologė 4u.gif

Taip gyd Borkienė Kaune yra, taip pat yra daug daug šeimos gydytojų, kurios teoriškai turėtų patarti visais sveikatos klausimais, taip pat sveikos mitybos klausimais, na bet mes žinome kad šeimos gydytojos yra labai užsiėmusios, ir dažnai neturi laiko niekam, tik popierių pildymui.

Taip, gyd Petereit yra dietologė, tačiau kodėl apie ją nėra jokių komentarų? Ir praeitoj temoj mergaitės rašė, kad kažkuri skambinosi šiaip gydytojai, ir pati gyd Petereit patarė važiuoti į Vilnių. Aš neabejoju kad ji puiki specialistė, taip pat praktikuoja Šilainių poliklinikoje ir patirties turi.

Kodėl sakote, kad klaidinu žmones?
Manau, kad jūs truputį klaidinate, nes gyd. Borkienė dirba ir kaip šeimos gydytoja ir kaip dietologė, jos užimtumas nėra problema į ją kreiptis. Nežinau situacijos, kodėl R. Petereit patarė kreiptis į vilniečius, bet ji ne vienai moteriai padėjusi lieknėti ir gana sėkmingai. Na, nesiplėsiu šiuo klausimu, nes pasirinkimo reikalas. Man nėra tikslo nei reklamuoti nei kritikuoti, žmogus paklausė - aš pasakiau kiek žinau.
Dėl medžiagų apykaitos ir kūno masės analizės tai joks čia ne stebuklas. Yra Kaune ne viena ir ne dvi mitybos specialistės, kurios dirba su šia aparatūra. O dėl rimto valgiaraščio, tai labai pasiginčyčiau ar dietologė gali jį paruošti. Mačiau Gavelienės ne vieną valgiaraštį - tokį gali paruošti mano kompiuterinė programa net be mano įsikišimo, tereikia įversi kliento duomenis. Tačiau kompetentingai patarti, kaip gaminti maistą, kad jis veiktų liekninančiai, priderinti dietą prie individualių žmogaus mitybos įpročių, sumažinti diskomfortą dėl maisto trūkumo gali būtent mitybos specialistas išmanantis maisto ruošimo technologijas.
Tiesa, jei reikia gydytis (nutukimo, anoreksijos, bulimijos ir kt. sutrikimų atveju), tuomet tik gydytojas ir gali padėti. Dietologas privalo išsiaiškinti svorio augimo priežastį, nustatyti diagnozę ir paskirti gydymą. Mitybos planai tai nėra pagrindinė dietologo užduotis. Juk dėl užsikimšusių porų neinate pas dermatologą, kad jis atliktų jums valančių procedūrų.
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 04 09, 17:44)
Tačiau kompetentingai patarti, kaip gaminti maistą, kad jis veiktų liekninančiai, priderinti dietą prie individualių žmogaus mitybos įpročių, sumažinti diskomfortą dėl maisto trūkumo gali būtent mitybos specialistas išmanantis maisto ruošimo technologijas.
Mitybos planai tai nėra pagrindinė dietologo užduotis. Juk dėl užsikimšusių porų neinate pas dermatologą, kad jis atliktų jums valančių procedūrų.

Man įdomu tai, ką jūs rašote. O Jūs tai galite? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 04 09, 18:15)
Man įdomu tai, ką jūs rašote. O Jūs tai galite? ax.gif


Jūs žinote, aš irgi savęs nuolat klausiu, ar aš tai galiu, ar sugebu. Gali taip pasirodyti, kad lipu ne ant savo taburetės ir skelbiuosi, kas nesanti. Bet kai tiek metų patirties dirbant su maistu, kai yra įdirbis ir kompetencijos, kai tiek informacijos (rimtos, mokslinės, profesinės) ir nuolat atsiranda vis naujų tendencijų vis naujų technologijų, tai tiesog netveri savo kailyje, kaip norisi pasidalinti su kitais. Labai smagu, kai atsiranda paklausa, susidomėjimas ir jau galiu pasimėgauti rezultatais.
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 04 09, 17:28)
Jūs žinote, aš irgi savęs nuolat klausiu, ar aš tai galiu, ar sugebu. Gali taip pasirodyti, kad lipu ne ant savo taburetės ir skelbiuosi, kas nesanti. Bet kai tiek metų patirties dirbant su maistu, kai yra įdirbis ir kompetencijos, kai tiek informacijos (rimtos, mokslinės, profesinės) ir nuolat atsiranda vis naujų tendencijų vis naujų technologijų, tai tiesog netveri savo kailyje, kaip norisi pasidalinti su kitais. Labai smagu, kai atsiranda paklausa, susidomėjimas ir jau galiu pasimėgauti rezultatais.



Nu tai pasiskelbkite, ką jūs galite padaryti geriau negu mokslus krimtusios ir ne vienerius metu su tuo dirbančios gydytojos dietologės, baigusios 10 metų trukmės medicinos mokslus?
Atsakyti
Nukrypo mano klausimas visai kita linkme smile.gif Jei kreiptis i vilnietes, tai pasiskaitysiu ankstesnese temose, su kuria verciausia bendradarbiauti g.gif Aciu, merginos labai. 4u.gif

P.S. Ne, man reikia ne gydymo, tiesiog mitybos plano ir prieziuros rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 04 09, 17:44)

Kodėl sakote, kad klaidinu žmones?



Nes tema vadinasi "Dietologai" mes diskutuojame apie dietologus (bent jau turėtume) o jūs reklamuojate savo paslaugas ir atvirai demonstruojate savo antipatiją klinikos "Dietos sistema" gydytojoms.

QUOTE

Manau, kad jūs truputį klaidinate, nes gyd. Borkienė dirba ir kaip šeimos gydytoja ir kaip dietologė, jos užimtumas nėra problema į ją kreiptis.


Kaip ir praeitoje temoje taip ir čia pasikartosiu - šeimos gydytoja K. Borkienė NEturi dietologo licenzijos, tad kaip ji gali dirbti kaip dietologė? Ji yra šeimos gydytoja. Patarti sveikos mitybos klausimais aišku ji gali, ir tai jos pareiga, bet ką jūs turite galvoje kad ji dirba kaip dietologė?


QUOTE

Nežinau situacijos, kodėl R. Petereit patarė kreiptis į vilniečius, bet ji ne vienai moteriai padėjusi lieknėti ir gana sėkmingai. Na, nesiplėsiu šiuo klausimu, nes pasirinkimo reikalas. Man nėra tikslo nei reklamuoti nei kritikuoti, žmogus paklausė - aš pasakiau kiek žinau.



Jei jūsų tikslas nėra reklamuoti ar kritikuoti, tad kodėl kritikuojate gyd. Gavelienės valgiaraščius?

QUOTE

Dėl medžiagų apykaitos ir kūno masės analizės tai joks čia ne stebuklas. Yra Kaune ne viena ir ne dvi mitybos specialistės, kurios dirba su šia aparatūra.



Mes ir negalvojame kad tai stebuklas. Tai yra moksliniai, patikrinti būdai, kaip sužinoti žmogaus organizme esančių raumenų, vandens ir riebalų santykį, žmogaus kalorijų poreikį, ir pagal tai sudaryti žmogui tinkamiausią mitybos planą, kad jis galėtų efektyviai ir sveikai lieknėti.

Kas yra "mitybos specialistės"? Paaiškinkite man prašau. Ar nebus taip kaip iš to straipsnio wink.gif

Kiti specialistai

Dietistas – medicininės srities darbuotojas, baigęs 3 metų aukštojo mokslo neuniversitetines studijas. Dietistas nėra gydytojas, todėl nutukimo gydymo rekomendacijų nesuteikia. Dirba ligoninėse, sanatorijose, lopšeliuose/darželiuose ir pan. Kontroliuoja maisto produktų kokybę, sudaro tų įstaigų maitinimo kasdieninius planinius bei individualius valgiaraščius, tikrina dietinių patiekalų ruošimą, jų kokybę, maisto ruošimo skyriaus higieninę būklę. Moko maisto ruošimo skyriaus darbuotojus higienos reikalavimų.

Mitybos specialistas – asmuo išklausęs sveikos mitybos kursus, galintis suteikti bendrus patarimus tik sveikos mitybos klausimais. Bet geriausiai būtų, kad toks specialistas patarimų nedalintų.

Visų sričių specialistas – internete bei neaiškios kilmės knygose pasiskaitęs, ar iš draugų išgirdęs apie mitybą, ir tuo būdu save laikantis nerealiu mitybos žinovu.


QUOTE
O dėl rimto valgiaraščio, tai labai pasiginčyčiau ar dietologė gali jį paruošti. Mačiau Gavelienės ne vieną valgiaraštį - tokį gali paruošti mano kompiuterinė programa net be mano įsikišimo, tereikia įversi kliento duomenis. Tačiau kompetentingai patarti, kaip gaminti maistą, kad jis veiktų liekninančiai, priderinti dietą prie individualių žmogaus mitybos įpročių, sumažinti diskomfortą dėl maisto trūkumo gali būtent mitybos specialistas išmanantis maisto ruošimo technologijas.



Gražu biggrin.gif Sakote nekritikuojate? Sakote dietologas negali paruošti rimto valgiaraščio? Juk dietologai BŪTENT tą ir daro: jie sudaro valgiaraštį pritaikyti INDIVIDUALIEMS žmogaus poreikiams, būtent taiko prie mitybos įpročių. Ir koks dar maisto trūkumas dietologo sudarytame valgiaraštyje? Mergaitės rašo kad to maisto kaip tik labai daug.
Dar kartą priminkite, kas yra mitybos specialistas?

QUOTE
Tiesa, jei reikia gydytis (nutukimo, anoreksijos, bulimijos ir kt. sutrikimų atveju), tuomet tik gydytojas ir gali padėti. Dietologas privalo išsiaiškinti svorio augimo priežastį, nustatyti diagnozę ir paskirti gydymą. Mitybos planai tai nėra pagrindinė dietologo užduotis.


Ankstesnėje mano žinutėje yra straipsnis, rašytas gydytojų dietologių. Jos labai puikiai išdėsto savo užduotis, savo darbo tikslus ir priemones. Komentarų čia nereikia.
spausti čia

QUOTE
Juk dėl užsikimšusių porų neinate pas dermatologą, kad jis atliktų jums valančių procedūrų.


Šitas palyginimas visiškai nevykęs. Šioje temoje mes bandome diskutuoti apie dietologes. Nemanau kad jūsų bandymai atkalbėti žmones nuo kreipimosi į gydytojas dietologes duos naudos. Suprantu kad jūs ieškote sau klientūros, tikiu kad turite patirties. Labai šaunu kad turite daug info ir patirtie kaip gaminti maistą ir tt. Turite ir savo temą apie tai, joje diskutuojate. Ir šaunu smile.gif


Atsakyti
QUOTE(MinusKg @ 2011 04 09, 18:35)
Nu tai pasiskelbkite, ką jūs galite padaryti geriau negu mokslus krimtusios ir ne vienerius metu su tuo dirbančios gydytojos dietologės, baigusios 10 metų trukmės medicinos mokslus?


"Geriau" yra ne visai tai, ką aš darau. Ir jau esu pasiūliusi šitoje temoje. Jei nežinote, kaip pasigaminti dietologės valgiaraštyje nurodytus produktus ar jums jie jau atsibodę arba norite suderinti su šeimos poreikiais, galiu pasakyti, kaip tuos produktus paruošti ir pasigaminti skanių patiekalų nenukrypstant nuo valgiaraščio.
Pasiūlymas tebegalioja ir nieko nekainuos.
Jei norit smulkesnės receptūros visam savaitės valgiaraščiui, tai pas mane jau mokama paslauga. Tiesa nedaug jų darau, nes dažniau žmonėm reikia pilnos paslaugos: valgiaraščio ir receptų.
Darau valgiaraščius, individualiai pritaikytus pagal kūno masę, sudėjimo tipą, mitybos įpročius, jie atitinka ir dienos kalorijų normą ir maistinės vertės poreikį.
Dar kartą pasikartosiu, kad negydau mitybos sutrikimų, tam tikrai reikia 10 metų ir daugiau medicinos mokslų.

Serena, jūs mane ne taip supratote. Tikrai nekritikuoju ir neatkalbinėju nuo gydytojų. Gink dieve, gerbiu ir lenkiuosi už jų pasiryžimą tokiais profesijai tai nėra pastabos dietologams dėl jų darbo. Nežinau, kaip kokiais žodžiais tai pasakyti, kad suprastumėt mane teisingai. Aš tik noriu pateikti informaciją, kad yra alternatyvų. Ne visuomet žmogui su nedideliu antsvoriu ar prieaugliu reikia gydytojo. Nesakau, kad aš galiu tą patį ką gydytojas ir nesakau, kad geriau. Tik sakau, kad yra pasirinkimas ir maisto specialistų valgiaraščiai tiek sporto klubuose tiek individualiai gali būti ne prastesni už dietologų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 10 balandžio 2011 - 10:45
QUOTE(Sagabona @ 2011 04 10, 11:32)
"Geriau" yra ne visai tai, ką aš darau. Ir jau esu pasiūliusi šitoje temoje. Jei nežinote, kaip pasigaminti dietologės valgiaraštyje nurodytus produktus ar jums jie jau atsibodę arba norite suderinti su šeimos poreikiais, galiu pasakyti, kaip tuos produktus paruošti ir pasigaminti skanių patiekalų nenukrypstant nuo valgiaraščio.
Pasiūlymas tebegalioja ir nieko nekainuos.
Jei norit smulkesnės receptūros visam savaitės valgiaraščiui, tai pas mane jau mokama paslauga. Tiesa nedaug jų darau, nes dažniau žmonėm reikia pilnos paslaugos: valgiaraščio ir receptų.
Darau valgiaraščius, individualiai pritaikytus pagal kūno masę, sudėjimo tipą, mitybos įpročius, jie atitinka ir dienos kalorijų normą ir maistinės vertės poreikį.
Dar kartą pasikartosiu, kad negydau mitybos sutrikimų, tam tikrai reikia 10 metų ir daugiau medicinos mokslų.

O kodėl jūs reklamuojates dietologų temoje? Jeigu nesate dietologė.
Atsakyti
QUOTE(*Serena* @ 2011 04 10, 11:35)
O kodėl jūs reklamuojates dietologų temoje? Jeigu nesate dietologė.


Atsakiau aukščiau
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 04 10, 11:32)

<...>
Serena, jūs mane ne taip supratote. Tikrai nekritikuoju ir neatkalbinėju nuo gydytojų. Gink dieve, gerbiu ir lenkiuosi už jų pasiryžimą tokiais profesijai tai nėra pastabos dietologams dėl jų darbo. Nežinau, kaip kokiais žodžiais tai pasakyti, kad suprastumėt mane teisingai. Aš tik noriu pateikti informaciją, kad yra alternatyvų. Ne visuomet žmogui su nedideliu antsvoriu ar prieaugliu reikia gydytojo. Nesakau, kad aš galiu tą patį ką gydytojas ir nesakau, kad geriau. Tik sakau, kad yra pasirinkimas ir maisto specialistų valgiaraščiai tiek sporto klubuose tiek individualiai gali būti ne prastesni už dietologų.


Žinoma pasirinkimas ir alternatyvos visada yra wink.gif
Atsakyti
sveikos, aš jau po konsultacijos smile.gif Esu labai labai patenkinta ! Tikėjausi kad bus viskas gerai bet buvo geriau negu tikėjausi smile.gif Ištyrė mane tuo aparatu stebuklingu, kuris parodė kur yra didžiausios problemos, pasikalbėjom, gavau eilę patarimų, kitas vizitas po 5 sav. ne už ilgo turėčiau gauti valgiaraštį, tai kibsiu į sveiką mitybą smile.gif motyvacijos turiu labai daug, palaikymo irgi, tad tikslai bus pasiekti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrrre @ 2011 04 10, 07:03)
Nukrypo mano klausimas visai kita linkme  smile.gif  Jei kreiptis i vilnietes, tai pasiskaitysiu ankstesnese temose, su kuria verciausia bendradarbiauti  g.gif  Aciu, merginos labai.  4u.gif

P.S. Ne, man reikia ne gydymo, tiesiog mitybos plano ir prieziuros  rolleyes.gif

http://www.kmi.lt/aboutus
visos dietologes cia kuri arciausia sirdies ta ir rinkis. as buvau pas Edita, nors is pradziu norejau pas Pipiraite, tiesiog ziurejau visu nuotraukas ir pasirinkau ta kuri labiausia trauke blush2.gif
Atsakyti