Įkraunama...
Įkraunama...

Dietologai 5 tema

Sveiki, gal kas zino nebrangia ir gera dietologe Panevezyje?

Atsakyti

gal galite kas nemokamai pasidalinti dietologes meniu  :huh2:​ 

Atsakyti
QUOTE(Whagati @ 2017 01 15, 20:38)
<p>gal galite kas nemokamai pasidalinti dietologes meniu  huh.gif​ </p>

O Jus ir gi dirbate nemokamai?
Atsakyti
QUOTE(Nadiushazukov @ 2010 10 26, 08:42)
Norėčiau atidaryti nauja temą. Man dabar 36, iki 25metu svoris buvo normalūs, po to prasidėjo, nuo 67kg(172sm) svoris pakilo iki 86kg, buvo nelaimingas neštumas(vaikas mirė). Pirmai pabandžiau Badikovos dieta, per 2men numėčiau iki 70kg, valgiau tą prakeiktą Taip vadintą žeme ir varške, praktiškai nieko nevalgiau. po metų svoris pakilo iki90kg, tada mės su vyru planavom pagymdit nors vieną vaiką, bet niekaip nepavykdavo,pagaliau29met aš pagimdžiau vaiką ir svoris priaugo iki110kg, kovojau visais imanomais būdais, kažkaip pavyko svorį sumažinti iki 90kg.Taip buvo 4metus, po to nusprendžiau mesti rūkyti ir mėčiau jau 2,5metai, bet svoris išaugo iki 105kg, ir čia aš pastuojau su savo antrų vaikų, neštumas buvo snkus, visą neštumo laiko buvo toksikozė, tai kad priaugau tik 10kg, ir kai pagimdžiau viskas nukrito iki105kg, aš buvau laiminga, galvoja kaip nors susitvarkisiu, bet kaip ne taip, mano svoris išaugo iki 119kg, tikra karvė, mačiau kaip vyras į mane žiurėdavo(apie seksa kalbos jau nebuvo).Tada nusprendžiau kreiptis pas savo terapeutą, padarėm kraujo tyrimus, pasirodo pas mane buvo endokrininių problemu, pradėjome hormonu kursą,pasidarė dar blogiau.Jeigu nevalgau svoris stovi, tik ką nors suvalgau kg auga.Daktarė patarė kreiptis pas dietologą.Ir šita vasara sutikau norfoj bendradarbe, ir ji papasakoja kad lankosi pas gyd.dietologe jau metus(rezultatas buvo matyt< ji numete 33kg per metus).Aš pajemiau pas ja tel. nr gyd.dietologes, ir nuvariau.Sutikau labai maloni moterį, mes pasikalbėjome,mane pasverė, sumokėjau netiek ir daug pirmas apsilankymas 100lt+ 100ltuž dietos sustatima+50lt(tave pasveria specalusis aparatas), ir kiekvienas pakartotinas apsilankimas 60lt(kartą per1,5men). Teko laukti vieną savaite kol atsiunte man maitinimo planą, kai pamačiau apakau, ten buvo ir duona, ir sūris,ir bulvės, ir silke, ir mėsa, ir net ledai. Startavau 2010.08.01, šiai dienai aš netekau 19kg, ir visa laik pavalgius, NEALKANA.Suligynus su Badikovos dieta(svaigdavo galvą, ir visa laika norėjau valgyti),ir už kiekvieną numesta kg 20lt. :super



Tikriausiai turejai problemu su skydliauke, nes daznai moterims po nestumo sutrinka hormonai ir per daug estrogeno buna, tada svoris pradeda augt be jokios priezasties, nors ir valgai kaip visad.
Atsakyti
QUOTE(greta3h @ 2017 04 26, 04:29)
Tikriausiai turejai problemu su skydliauke, nes daznai moterims po nestumo sutrinka hormonai ir per daug estrogeno buna, tada svoris pradeda augt be jokios priezasties, nors ir valgai kaip visad.

Pabandai surašyti į sąsvinį kiek suvalgai po to paskaičiuoji ir išeina ,kad nevalgei o ryjai
Atsakyti
geras straipsnis delfi... ;)
Atsakyti
Gal ką rekomenduotumėte? Vilniuje ieškau dietologės, bet kuri žiūrėtų į problemą kompleksiškai. Man neužtenka plano kaip maitintis. Žinias tam turiu ir pati galiu susitaryti planą, paskaičiuoti kalorijas ir pan. Tačiau kaip aš įsivaizduoju, man reikia žmogau mediko, kuris į problemą žiūrėtų globaliau: 1. standartiniai sveikatos tyrimai (kraujas, skydliaukė, hormonai), 2. Psichologija... kodėl ryju?... 3. maitinimasis ir sportas ... pagalba laikantis režimo, analizė, kodėl sekasi ar nesiseka ir pan.
Tad help. Ką rekomenduotumėte ir tuo pačiu aprašykite kaip dirbote su dietologe. Domina detalės. Ačiū.
Atsakyti
Sveiki,
Reikia patarimo. Esu stora. Sveriu 78 kg, ugis 164. Reikia suploneti.
Paasiskaiciavau, kad man reiketu apie 1900kcal (kad svoris stovetu vietoje), na ir nusprendziau suvalgyti 1400 kcal per diena (kad svoris kristu). Nusprendziau sveikai maitintis. Susiduriau su problema. Arba as blogai skaiciuoju, arba as negaliu tiek.taug suvalgyti sveiko maisto.
Pavyzdys sios dienos:
Pusryciai: 2 kiausiniai su 2 riekelem duonos ir siek tiek uztepeles. 450kcal priskaiciavau (duonos rieke 117kcal, kiausinyje 80kcal, pienas kavoje 50kcal.
Uzkandis: puse kruasano (zinau, kad negerai, bet nesusivaldziau) 150kcal
Pietus: virta jautiena 130g (sveriau isvirusia), su pomidorais, spinatais, agurkais, svogunu bei 2 saukstais lieso jogurto, 2 riekeles duonos. 360kcal.
Vakariene: krevetes (100g) keptos su sviestu, spinatai. 150kcal.
Gaunasi, kad siandien suvalgiau 1160 kcal.

Tarsi ir privalgiau tuos 1200 butinas. Bet skaiciau, kad tai jau negerai tiek mazai. Nes medziagu apykaita lieteja. Patarkite prasau, ka negerai darau? Ar produktams per mazai kaloriju suteikiu?
Atsakyti
QUOTE(parampam @ 2017 06 18, 23:39)

Tarsi ir privalgiau tuos 1200 butinas. Bet skaiciau, kad tai jau negerai tiek mazai. Nes medziagu apykaita lieteja. Patarkite prasau, ka negerai darau? Ar produktams per mazai kaloriju suteikiu?


Šiaip tai kaip ir normaliai viską skaičiuojate... tik pvz. mėsą reikia sverti žalią. Daržovių taip pat neužmiršti sverti. Jei į keptuvę pilate aliejų ar sviestą, tai juos irgi prieš tai pasveriate. Kava be cukraus bet su pienu? Šiaip tai viską reikia skaičiuoti. 1200 kalorijų nėra tiek mažai mirksiukas.gif .. jei nevalgote nesamonių, tai maisto kiekis nebus mažas... jei bus saldumynų ar pvz. pusfabrikačių.. tada maisto kiekis "sumažės"...... pvz. visokie riešutai labai kaloringi, nors ir sveiki.

Dar svarbu išlaikyti tinkamą baltimų/angliavandenių ir riebalų balansą (nemoku).
Taip pat svarbu planuoti dienos-3-jų dienų meniu, kad maistas ir suvartojamos kalorijos pasiskirstytų tvarkingai dienos bėgyje, o ne viskas suvalgoma per pusryčius ir po to badaujama.

Mano manymu esmė ne tiek skaičiavime, kiek planavime ir maisto įvairovėje. ... Sėkmės!!!!

Atsakyti
QUOTE(pienas @ 2017 06 19, 13:23)
Šiaip tai kaip ir normaliai viską skaičiuojate... tik pvz. mėsą reikia sverti žalią. Daržovių taip pat neužmiršti sverti.  Jei į keptuvę pilate aliejų ar sviestą, tai juos irgi prieš tai pasveriate. Kava be cukraus bet su pienu? Šiaip tai viską reikia skaičiuoti. 1200 kalorijų nėra tiek mažai  mirksiukas.gif .. jei nevalgote nesamonių, tai maisto kiekis nebus mažas... jei bus saldumynų ar pvz. pusfabrikačių.. tada maisto kiekis "sumažės"...... pvz. visokie riešutai labai kaloringi, nors ir sveiki.

Dar svarbu išlaikyti tinkamą baltimų/angliavandenių ir riebalų balansą (nemoku).
Taip pat svarbu planuoti dienos-3-jų dienų meniu, kad maistas ir suvartojamos kalorijos pasiskirstytų tvarkingai dienos bėgyje, o ne viskas suvalgoma per pusryčius ir po to badaujama.

Mano manymu esmė ne tiek skaičiavime, kiek planavime ir maisto įvairovėje. ... Sėkmės!!!!

Kava arba nesaldinta arba su saldikliu, kuris turi labai mazai kaloriju. Beveik nera. Darzoves irgi sveriu. Sviesta ir alieju sveriu, jei dedu. Jei vyras gamina, tai paklausiu kiek saukstu i visa keptuve idejo ir tada atskaiciuoju, kokia dali suvartojau as. Ka blogai dariau - tai sveriau isvirusia jautiena, aciu uz pastebejima.
As skaiciau,.kad NEGALIMA maziau 1200 suvartoti kaloriju. O jei vartoji 1200 tai negalima taip.mazai kaloriju ilga laika vartoti, nes.lieteja medziagu apykaita ir ardomi ne riebalai, bet raumenys. Del to taip pergyvenu. Nes jau prisizaidziau su mazai kaloriju verysad.gif
Beje, taip pat skaiciuoti meginu baltymu, riebalu, angluavandeniu kieki. Kol kas sekasi ir man sunkokai. Kaip jus tai darote? Man pritruksta angluavandeniu. Nes esu pripratusi mesa valgyti be ju per pietus. O tada ant vakaro kaip ir negalima ju... tai taip ir gaunasi trukumas.
Aciu uz jusu atsakyma!
Atsakyti
Uzkritusi tema visai, gal dar kas turi kokiu patarimu/atsiliepimu apie dietologus? Ypac domintu Kaune😊 Noriu apsilankyti pagrinde del sveikatos ( turiu tam tikru ligu, del kuriu reiktu pakoreguoti mityba), o ir kokiu 5kg atsikratyti tikrai nepamaisytu😇
Atsakyti
QUOTE(Siurpuliukas @ 2017 10 16, 20:45)
Uzkritusi tema visai, gal dar kas turi kokiu patarimu/atsiliepimu apie dietologus? Ypac domintu Kaune😊  Noriu apsilankyti pagrinde del sveikatos ( turiu tam tikru ligu, del kuriu reiktu pakoreguoti mityba), o ir kokiu 5kg atsikratyti tikrai  nepamaisytu😇


Pasikalbesiu pati su savimi po ilgesnio laiko tarpo biggrin.gif Kaune nelabai ka gero pavyko rasti (siaip buciau garantuotai ejusi pas gyd. Petereit, puiki specialiste, bet as noriu su kuno sudeties analizes tyrimu), o vilnieciu gydytoju simta metu reiktu laukti, taigi uzsiregistravau ir antradieni vaziuoju i Vilniu pas gydytoja E. Casaityte smile.gif Ir kaina labai padori paslaugu! Esu nusiteikusi optimistiskai, nekantriai laukiu vizito ir mitybos plano bigsmile.gif
Atsakyti