Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XV

Sveikos,

gal galit man neišmanėlei paaiškinti, kaip gyventi, kai pašalinama dalis arba visa skydliaukė? Nuolat vartoti vaistus, hormonus? blush2.gif Tiesiog nelabai to įsivaizduoju. Juk skydliaukė atsakinga už daugelį organizmo funkcijų, kaipgi be jos? Sorry, jei klausimas pasirodys kvailas...
Atsakyti
QUOTE(hexora @ 2011 11 06, 20:11)
Sveikos,

gal galit man neišmanėlei paaiškinti, kaip gyventi, kai pašalinama dalis arba visa skydliaukė? Nuolat vartoti vaistus, hormonus?  blush2.gif  Tiesiog nelabai to įsivaizduoju. Juk skydliaukė atsakinga už daugelį organizmo funkcijų, kaipgi be jos? Sorry, jei klausimas pasirodys kvailas...

taip, kiekvienas rytas prasideda nuo tableciu... bent jau mano verysad.gif
Atsakyti
Labas hexora.Ar tau reikes visa gyvenima vartoti vaistukus jeigu tik dalis isoperuota skydliaukes tai tau turi pasakyti gyd. atlikes kraujo tyrimus.Mano kaimynei yra puse isoperuota,ohormonai tyrimuose savo ribose.Vadinasi ta likusi kita pusele normaliai funkcionuoja ir nereikia vaistuku.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif ,jungiuosi ir aš prie jūsų.
Su skydliauke nesutariam jau 6 metai,neoperuota,bet neveiksni visiškai,dar ir mazgų užaugo doh.gif .Ryt kaip tik važiuoju į Kauną punkciją daryti.
Vaistus geriu kaip ir dauguma kiekvieną rytą: 150 tiroksino ir ketvirtį thybono.Savijauta tikrai nesiskundžiu,nesulyginti kaip jaučiausi prieš atrandant skydliaukės sutrikimus.Tik ryte atsikėlusi,galėdavau ir vėl gulti,jėgų ir energijos trūkumas varė neviltį.Dabar šiuo klausimu nesiskundžiu biggrin.gif
Labai neramu dėl rytdienos tyrimų verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LORIJURA: 06 lapkričio 2011 - 20:36
Sveika Lorijura 4u.gif .O tai kokios priezastys kad nustojo veikti tavo skydliauke ir kiek laiko jau geri thybon
Atsakyti
Sveika lina46 smile.gif
Tikra priežastis nėra visiškai aiški,daugiau spėliojimų,gal kažkas sutriko nėštumo metu.Bet tikrai aišku,kad pati imuninė sistema ją naikina.Thyboną geriu jau metus laiko.
Prie progos išgeriu ir alkoholio,mačiau čia kažkas klausė.Man jokio šalutinio poveikio nesijaučia tongue.gif

Kai pašalinama visa skydliaukė-vaistus reikės gerti visą gyvenimą,be skydliaukės žmonės negyvena verysad.gif
Jei šalinama tik dalis,priklauso nuo tyrimu parodymų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LORIJURA: 06 lapkričio 2011 - 20:48
Man pasalinta pries 3 menesius, L-tiroksina turesiu gerti jau visa gyvenima, bet dabar ji esu nutraukus, negeriu jau savaite, nes lapkricio 18 laukia manes radiaktyvus jodas.
Atsakyti
Labas vakaras.ellektra sakyk o kam tas jodas jeigu skydliaukes jau nebera.Kai isoperavo kiek gerei tiroksino.
Atsakyti
Sveikos!
Matau, kad temoje daug ir po jodo, ir dar laukiančių, mes dar laukiam - vyrui pirmas jodas po mėnesio. Kažkoks jis labai atsipūtęs, o man l.daug klausimų ir nežinau kur atsakymus rast. g.gif
Pvz., viena kaimynė medikė nušvietė, kad yra girdėjus, jog ten reikia vežtis drabužius, kurių negaila, nes reiks išmest. Ar tikrai? O kaip tada kompas? Irgi pritrauks radiacijos?
O ką darot, kai namie vaikai laukia? Mes jau svarstom tetį po savaitės jodo dar 2 savaitėm pas uošvienę komandiruot, ar neverta?
Skaičiau, kad radiacija iš organizmo su skysčiais pasišalina, tai gal reikia ten vežtis daug?
Ta pirmo karto nežinia tikras nervas blush2.gif gal kas pagelbėsit susigaudyt? 4u.gif
Atsakyti
sveikos, jungiuosi prie jūsų ir aš mirksiukas.gif . Niekada neturėjau problemų su skydliauke, kol gyd nusiuntė išsitirti, nes jai nepatiko mano kaklo forma smile.gif . Kagi, rado mazgelį 8 mm. Po 1,5 m- jis jau 10,4 mm. Padarė TTH ir punkciją. Ketvirtadienį skambinau gydytojai tyrimų rezultatų. Atsakymas- TTH geras, o punkcija bloga blink.gif . Nieko nepaaiškino,tik liepė pirmadienį ateiti. 1-dienio laukiau panikuodama, bet paskaitinėjau čia, ir supratau, kad tai nebūtinai turi baigtis vėžiu blush2.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif Viliute, mano situacija buvo tokia kaip tavo, bloga punkcija, isoperavo pusele, aciu D vezio nebuvo, dabar geriu tiroksina. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VikioMa @ 2011 11 12, 16:20)
Sveikos!
Matau, kad temoje daug ir po jodo, ir dar laukiančių, mes dar laukiam - vyrui pirmas jodas po mėnesio. Kažkoks jis labai atsipūtęs, o man l.daug klausimų ir nežinau kur atsakymus rast.  g.gif
Pvz., viena kaimynė medikė nušvietė, kad yra girdėjus, jog ten reikia vežtis drabužius, kurių negaila, nes reiks išmest. Ar tikrai? O kaip tada kompas? Irgi pritrauks radiacijos?
O ką darot, kai namie vaikai laukia? Mes jau svarstom tetį po savaitės jodo dar 2 savaitėm pas uošvienę komandiruot, ar neverta?
Skaičiau, kad radiacija iš organizmo su skysčiais pasišalina, tai gal reikia ten vežtis daug?
Ta pirmo karto nežinia tikras nervas  blush2.gif  gal kas pagelbėsit susigaudyt?  4u.gif

sveiki, jei turite kantrybes ir laiko, raskite senas temas, kur joviteleb, teletabio muza raso, jos gere joda, dar susiraskite antijodine dieta, 2 savaites iki gerimo jos laikytis reikia,
sake, kad Baranauskui apie ta dieta nesakyti, nepritaria jis jai, o kitur naudoja
sekmes ir sveikatytes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Viliute* @ 2011 11 12, 23:47)
sveikos, jungiuosi prie jūsų ir aš  mirksiukas.gif . Niekada neturėjau problemų su skydliauke, kol gyd nusiuntė išsitirti, nes jai nepatiko mano kaklo forma  smile.gif . Kagi, rado mazgelį 8 mm. Po 1,5 m- jis jau 10,4 mm. Padarė TTH ir punkciją. Ketvirtadienį skambinau gydytojai tyrimų rezultatų. Atsakymas- TTH geras, o punkcija bloga  blink.gif . Nieko nepaaiškino,tik liepė pirmadienį ateiti. 1-dienio laukiau panikuodama, bet paskaitinėjau čia, ir supratau, kad tai nebūtinai turi baigtis vėžiu  blush2.gif

sveika, nesijaudink taip-tik po operacijos, bus aisku, kas yra
punkcija duoda paklaida iki 30 proc.
sekmes 4u.gif
Atsakyti