Merginos o veliant is karsinio ar sluoksnos klojimas vienodas? Turiu kelias pamokeles kaip tapkutes klojamos is sluoksnos idomu pasidare ar veliant is karsinio taspats? Nu niekaip neiseina vienodai sukloti sluoksnius
Suprantu, kad ranka turi igusti, bet gal as ne taip darau?

QUOTE(Besijuokianti @ 2011 04 16, 11:08)
Bet su prisiūta oda, skalbti jau bus nebegalima.
o kodel?
as tai skalbciau - tik rankom. gal ta oda pradzioj siurkstesne/kietesne butu, bet kaip slepetej, manau prasinesiotu

Nežinau, gal ir galima skalbti. Paprastai odinių batų ar pirštinių nieks neskalbia, tai man kažkaip peršas išvada, kad tai neskalbiama
. Jei naudot batsiuvio odą (aš tokią sau užsisiuvus), tai ji jau ir taip labai stora, jei dar pakietėtų, net nežinau kas būtų. Be to kaip išdžiovint
. Odos lyg ant šilumos šaltinio dėt negalima, raitosi, traukiasi, o jei be radiatoriaus, tai vilna+oda turėtų labai ilgai džiūt... Bet gal ir neteisingos tokios išvados
...

QUOTE(Besijuokianti @ 2011 04 16, 17:42)
Nežinau, gal ir galima skalbti. Paprastai odinių batų ar pirštinių nieks neskalbia, tai man kažkaip peršas išvada, kad tai neskalbiama
. Jei naudot batsiuvio odą (aš tokią sau užsisiuvus), tai ji jau ir taip labai stora, jei dar pakietėtų, net nežinau kas būtų. Be to kaip išdžiovint
. Odos lyg ant šilumos šaltinio dėt negalima, raitosi, traukiasi, o jei be radiatoriaus, tai vilna+oda turėtų labai ilgai džiūt... Bet gal ir neteisingos tokios išvados
...

teisingos, teisingos, zinoma, kad oda pasunkina prieziura, bet ai, ten koki karta galima ir iskalbti, sonus labiau patrinant

o va su paklijuotais padukais jau blogiau (namie nesioju tokius), ale ten velgi kiti pliusai.
QUOTE(laguna @ 2011 04 16, 11:13)
Merginos o veliant is karsinio ar sluoksnos klojimas vienodas? Turiu kelias pamokeles kaip tapkutes klojamos is sluoksnos idomu pasidare ar veliant is karsinio taspats? Nu niekaip neiseina vienodai sukloti sluoksnius
Suprantu, kad ranka turi igusti, bet gal as ne taip darau?

Aš pasveriu, kad kiekvienai šlepetei būtų vienodas kiekis vilnos. O tada jau kloju sluoksniais, kurie pakankamai gražiais atsiskiria nuo viso gabalo. Karšinio taip smulkiai plėšyt nereikia. Jis kaip sluoksniuotas rankšluostis. Reik atskirt iš to vientiso karšinio tokiais plakiais pagal šablono dydį.
QUOTE(žollia @ 2011 04 16, 18:24)
Aš pasveriu, kad kiekvienai šlepetei būtų vienodas kiekis vilnos. O tada jau kloju sluoksniais, kurie pakankamai gražiais atsiskiria nuo viso gabalo. Karšinio taip smulkiai plėšyt nereikia. Jis kaip sluoksniuotas rankšluostis. Reik atskirt iš to vientiso karšinio tokiais plakiais pagal šablono dydį.
Dekui

QUOTE(žollia @ 2011 04 16, 21:44)

O tai ne

QUOTE(žollia @ 2011 04 16, 20:44)

va tai tau

QUOTE(laguna @ 2011 04 16, 21:14)
QUOTE(žollia @ 2011 04 16, 21:44)

as plesau, niekada nekloju gabalu per visa sablono dydi. Man taip gaunasi tolygiau, o ir uz krastu vienodai daugmaz iseina.
QUOTE(kadabra @ 2011 04 17, 09:49)
as plesau, niekada nekloju gabalu per visa sablono dydi. Man taip gaunasi tolygiau, o ir uz krastu vienodai daugmaz iseina.
Va, yra ir plėšančių, kaip Kadabra

Suvėliau iš ciklameninės BG tokias 35 dydžio. Dabar džiūna. Beveik neslinko plaukas. Greit apsisukau

Čia iš BG karšinio, kuris man nelabai patiko. Sluoksna tos pačios spalvos geriau vėlėsi.