Kada čia matėt gedo prospekte? Aš kartais prasinešu su Mūza ten

su vaikais jie sutaria puikiai manau

pati savų kol kas neturiu, bet su kitų vaikais ji labai atsargi ir elgiasi gražiai. Na ridžbekai nėra iš tų šunų, kurie lengvai pasidudoa dresūrai. Tačiau išmokyti įmanoma. Maniškė moka pagrindines reikalingas komandas (sėdėt, gulėt, ateit, negalima, na ir keletas šiaip išmokintų, tokių kaip duot leteną ir šliaužt

), bet visą tai daro tik už atlygį. Jiems nuolat reikia motyvacijos, paliepus atlikti komandą pagalvos kodėl ją turi atlikti, ir supratę motyvaciją nuspręs ar verta

. Dresūra dažniausiai su maistu, nes žaislai jiems neįtin įdomūs, ypač kai jie suauga. Na ir lankom agility, kur turiu pastebėti paskutiniu metu ji ten puikiai pasiduoda visoms komandoms ir nesispyrioja, nors prieš metus sustodavo vidury trasos ir aiškindavo, kad per mažą skanėstą jai čia siūlau

šiaip tai RR tokie individai, labai turi savo nuomonę visais gyvenimo atvejais. Kai kuriais atvejais jie nelabai supranta kad yra šunys ir nori elgtis taip pat kaip mes

na man pasisekė, kad mano ciūcikas turi vieną iš lengvųjų RR charakterių, nedominuoja ir nusodint įmanoma, tik negalima leisti ant galvos užlipti, nes jei bent biškį leidi tai jau darosi sunku
Papildyta:Ai ir kas dėl buto, beveik metus gyvenau vieno kambario bute, kur šuo nejautė jokio diskomforto. Turėjo savo kampą, miegodavo ir tiek. Absoliučiai niekas nepasikeitė persikėlus į didesnę erdvę. Jiems reikia nuolatinio dėmesio. Labai labai daug dėmesio

taigi vietoj to kad siaubtų namus jie gulės ramiai prie žmogaus. Svarbu kasdien duoti išsilakstyti, kad šuo gautų atitinkamą krūvį, tada gyvenama vieta neturi reikšmės.