Įkraunama...
Įkraunama...

Židinio panaudojimas šildymui

QUOTE(busimi @ 2008 04 12, 07:35)
as pirma karta girdziu ta varinata kad ortakiai zemai turi buti  blush2.gif

pas mus vieno auksto namas ir visi ortakiai bus isvedzioti virsuj. bus turbina kuri nesios ta siluma po juos ir taip sildysimes visa nama. na as cia taip liaudiskai parasiau - gal nenusisnekejau..

Na nelabai as ten suprantu tu visu tecniniu dalykų, bet pačios grotelės pro kurias pučia šiltą orą geriau apačioj. Mes jau išbandę keletą variantų biggrin.gif . Buvo grotelės viršuje, dabar apačioje ( labiau pasiteisino apačioje) naudojom be turbinos, dabar su turbina. (geriau su turbina, bet pas mus šildomi net trys aukštai, o vieno aukšto namui manau ji visai nereikalinga)
Atsakyti
QUOTE(busimi @ 2008 04 12, 08:35)
as pirma karta girdziu ta varinata kad ortakiai zemai turi buti  blush2.gif

pas mus vieno auksto namas ir visi ortakiai bus isvedzioti virsuj. bus turbina kuri nesios ta siluma po juos ir taip sildysimes visa nama. na as cia taip liaudiskai parasiau - gal nenusisnekejau..

Pas mus irgi vieno auksto namas,mazas,bet vedziosim ortakius ir turbina bus,bet....Meistriukas sake,kad negadins savo vardo,jei noresim,kad ortakiai butu virsuj-jis nedirbs(nu tipo-nesamone) blink.gif
Atsakyti
Kas gali rekomenduoti gera ir nebrangininka zidinista Kaune? Galima i AZ.
Atsakyti
jei kartais galvosite apie zidinio apdaila www.ubt.lt
Atsakyti
QUOTE(ula @ 2006 03 06, 10:03)
Nenorėčiau sutikti, kad malkos židinyje sudega per 3 val. Manau, tai priklauso nuo židinio konstrukcijos. Mūsų židinys dega nuo 6 iki 8 val., priklausomai nuo paduodamo oro srauto, kurį mes ir reguliuojame. Norėčiau paklausti, gal kas nors naudojate turbiną, kurios pagalba oras pučiamas į kambarius.  Gal galėtumėt paaiškinti kur įmontuojamas turbinos varikliukas -  karštojoje dalyje virš kapulės, ar kažkur kapsulės apačioje? Jeigu virš kapsulės, tai man kažkodėl neramu, kad nuo karščio jis gali greit sugesti, o tada lupti apdailą ir t.t. Tokia perspektyva manęs nežavi.

Pas mus irgi yra idėta turbina virš židinio bet jau tris metai kurenam ir jokiu problemu,kad perkais tai tikrai nėra dėl ko nerimauti,bet jeigu kažkas atsitiks jam tai tikrai reikės ardyti visa židinį.šiaip geriau statyti kažkur palėpėja arba padaryti kažkokias durelias,kad kai suges eitu prieiti prie jo.
Papildyta:
QUOTE(ostė @ 2006 04 03, 12:56)
Mūsų kaimynai briketais kūrena pečių, tai pas juos dar kiekvienas briketas suvyniotas į plėvelę  thumbup.gif , labai švaru. Tik židinių meistras mums aiškino, kad daug pridėti į židinį nėra gerai, nes gaunasi labai didelis karštis ir gali pakenkti kapsulei.

Teisybe sakė.Galima pamaišyti su malkom,bet vien briketais kurenti nepatartina.
Atsakyti
gal kas galit patarti ar meistriukai gerai išvedžiojo ortakius? namas 125 kv.m, šildomos bus 7 patalpos, ortakius išvedžiojo palėpėje( jinai nešildoma), turbina irgi palėpėje. kapsulė DOVRE 2180 CBS, išvedžiojus ortakius gavosi 7 atšakos, pajungus turbiną jaučiasi silpnas oro srautas per groteles g.gif ar čia taip turi būti?kaip turi pūsti tą karštą orą per ortakius? g.gif nes šiandien nesušilom užsikūrę židinį, tai kas bus žiemą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(artita @ 2008 05 26, 22:23)
gal kas galit patarti ar meistriukai gerai išvedžiojo ortakius? namas 125 kv.m, šildomos bus 7 patalpos, ortakius išvedžiojo palėpėje( jinai nešildoma), turbina irgi palėpėje. kapsulė DOVRE 2180 CBS, išvedžiojus ortakius gavosi 7 atšakos, pajungus turbiną jaučiasi silpnas oro srautas per groteles g.gif ar čia taip turi būti?kaip turi pūsti tą karštą orą per ortakius? g.gif nes šiandien nesušilom užsikūrę židinį, tai kas bus žiemą doh.gif

Kad palėpeje tai gerai nes turi būti priėjimas prie ventiliatoriaus.Dėl to kad silpnai pučia gali būti keli variantai.Vienas iš jų tai per silonas ventiliatorius,antras tai gali būti kad jums reikia ortakius jungti Y formos perėjimais.DOVRE 2180 CBS pagal perametrus yra pats tas.Dar gali būti kad ventiliatoriaus temperatūros reguliatorius nustatytas ant pačios mažiausios temperatūros,arba jūsų malkos yra per šlapios ir neužkelia reikiamos temperatūros.
Atsakyti
Mes ruosiam zidinuka rastiniam muryt. Cia vienas i n darbu kuriuos reikia padaryt lotuliukas.gif Idomu kiek kainuoja zidinio su dviem angom pirmam ir antram a muryjimas...ir kokia apdaila daryt...masciau akmens imitacija ar kaip...juk namas rastinis, plyteles levai atrodytu
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2008 07 24, 16:48)
Mes ruosiam zidinuka rastiniam muryt. Cia vienas i n darbu kuriuos reikia padaryt lotuliukas.gif  Idomu kiek kainuoja zidinio su dviem angom pirmam ir antram a muryjimas...ir kokia apdaila daryt...masciau akmens imitacija ar kaip...juk namas rastinis, plyteles levai atrodytu

kaip suprast "murijimas"? darysit atvira zidini name????
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 07 24, 16:41)

Ne ne, ne atviras, bus su apsauginem durelem, bet murytas, ne tie pirktiniai, kaip as vadinu "juodos krosneles" ax.gif
Atsakyti
[quote=vuska,2006 02 26, 23:30]
as vat cia galvojau galvojau ir sugalvojau ... ka ten svarstyti geoterminis, kieto kuro ar samagono aparatas ...
pigiausia yra vaikscioti, o vazineti baisiai brangu ir tikriausiai niekad neatsiperka... automobilis brangus, kuras brangus dar visokiu detaliu paskui brangiu reikia, o cia kedus nusipirkai ir pirmyn. siandien susapnavau, kad mano pasaukimas sitame gyvenime tikrai ne kuriko, gal kam ir patinka vaikscioti prasmidusiom dumais ir juodais nuo suodziu veidais. komfortas tas zodis vadinasi ... jis kaip tai sunkiai pasiduoda isreiskiamas pinigine israiska, bet manau ir sianakt sapnuosiu, kad pas mane namuose bus geoterminis sildymas.
na o peckuriu padirbesiu siek tiek romantiskesneje aplinkoje ir gerokai reciau .,.. tai yra prie zidinio... ax.gif
[/quo
Tiesiog paplepejimui: pries 5 metus mane visi laike durne ir idijote kad veduosi i nama dujini sildyma, tiesa pasakius pati labai abejojau, bet mano uzimtumas yra labai didelis, namuose manes nera po 12-14 val i para, gyvenu viena. Istikruju pirma ziema sanaudu isigandau, taciau kai spustelejo salciai -30, pajutau kad tikrai tos sanaudos atsiperka! Vienam kaimynui sprogo kieto kuro katilas, kitas kureno nama kas 3-4 val ir keiksnojosi visas sujuodes nuo pervargimo. Manau daiktai turi tarnauti mums, o ne mes daiktams! smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gorada @ 2008 07 24, 16:41)

Gorada, o kodel tiek daug klaustuku "darysit atvira zidini name????" Jus turit patirties ar cia siaip? Nes man per ilgus 5 statybu metus dar niekas is galvos neismuse tokios minties, kaip atviras didelis zidinys namie.... Bijau kad nedumintu, kaip peciai kaimuose, visu klausineju, reikia patyrusio meistro, bet dar kolkas neradau (tiesa pasakius dar nelabai ieskojau). Gal turite kazkokios patirties?
Papildyta:
QUOTE(Vuke @ 2008 07 25, 21:08)
Ne ne, ne atviras, bus su apsauginem durelem, bet murytas, ne tie pirktiniai, kaip as vadinu "juodos krosneles" ax.gif

Musu panasus uzmojai del zidinio smile.gif , jau turit meistra?
Atsakyti
temos pavadinimas - zidinio panaudojimas sildymui, tai as ir susimasciau - esu daug skaicius kad zidinio kapsules yra daug efektyvesnes tokiam darbui, todel ir nustebau.
pas mus zidinio kapsule kampine, masyvi tokia, stiklas pasikelia i virsu ir atsidaro i sona. man kazkaip jos saugiau atrodo..

nu, vieniem labai jau cia komforto reikalas tas silldymas... bet visi mes skirtingi, ir nereik varyti "dumais prasmirde", "peckuriai"... ar buvot nors pas viena zmogu sveciuose kuris turi kokybiska sistema sildymuzidinio ? ar sprendziat pagal savo vaizduote?
as buvau, ir man labai patiko. zidinio apdaila balta, ir nei zenklo dumelio nera... o ir "prasmirdimo" nepastebejau g.gif

nu jus uz geotermini - prasom, kokios problemos?

vienam gal tragedija su zoliapjove kiema sutvarkyti, o mano vyrui tai patinka. vakare porai valandu isijungia ir vaikstineja po kiema... kitas sakytu "katorga", o mum patinka... nu kiekvienam savas komfortas
Atsakyti