QUOTE(ula @ 2006 03 06, 08:03)
Nenorėčiau sutikti, kad malkos židinyje sudega per 3 val. Manau, tai priklauso nuo židinio konstrukcijos. Mūsų židinys dega nuo 6 iki 8 val., priklausomai nuo paduodamo oro srauto, kurį mes ir reguliuojame. Norėčiau paklausti, gal kas nors naudojate turbiną, kurios pagalba oras pučiamas į kambarius. Gal galėtumėt paaiškinti kur įmontuojamas turbinos varikliukas - karštojoje dalyje virš kapulės, ar kažkur kapsulės apačioje? Jeigu virš kapsulės, tai man kažkodėl neramu, kad nuo karščio jis gali greit sugesti, o tada lupti apdailą ir t.t. Tokia perspektyva manęs nežavi.
Pas mus turbina sumontuota namo palėpėje. Malkos dega 4-5 valandas, priklausimai nuo medžio rūšies ir malkų paruošimo būdo. Turbina pasiteisino 100%, nes suvienodėjo temperatūra visame name. Kol neturėjome turbinos antrame namo aukšte būdavo daug šilčiau nei pirmame, kas man nepatiko.
Papildyta:
QUOTE(mami-papi @ 2006 03 05, 20:44)
draugai irgi tokiu principu sildo nama,bet nelabai yra juo patenkinti,nes toks sildymas laaabai jau sausina ora ,todel pastoviai reikia drekinti patalpas. ... sitokie zidiniai labai greitai busta asildo,bet taip pat greitai ir atsala.sildantis zidiniu,tenka daznai krauti malkas,nes jos sudega per 3val.,nors rasoma,kad turetu degti apie 8val.
Tikrai nepastebėjau kad sausintų orą, nors šiaip mano oda jautri ir iš karto sureaguoja. Kai gyvenome bute ir prasidėdavo šildymo sezonas veido oda visuomet rausdavo ir kaisdavo.
Papildyta:
QUOTE(Elzė @ 2006 03 05, 10:36)
gal gali pasakyti kokai pas jus kapsule ir kiek jums kainavo?
Kiek vien kapsulė kainavo tikrai nežinau. Už viską sumokėjome apie 10.000 Lt