Įkraunama...
Įkraunama...

Židinio panaudojimas šildymui

Skambinausi, 1000 lt stiklas.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ega @ 2009 06 30, 13:59)
Skambinausi, 1000 lt stiklas.... blink.gif

o gal nama apsidraudet su "stiklo duzio" rizika, pasidomekit?
nors į bankams privalomą minimumą-standartą tai neįeina
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2009 06 30, 10:53)
o ta skyle po kapsulem visada atidaryta??? ar yra kokios dureles? jei zidinis nesikuriame taigi eis saltas oras ...

ir isvis - kam ta skyle atskira reikalinga, ne labai suprantu..

na skyle kaip suprantu tam kad vidaus deguonies nedegintu
nuvaziuosiu i Jotul salona, gal ka nors papasakos...
Atsakyti
Gal kokią kapsulę su vandens pašildymu galit rekomenduot (planuojama akumuliacinė talpa ir grindinis šildymas).
Dar girdėjau apie kapsules su automatiniu oro sklendes reguliavimu, nors niekad dar neturėjau židinio bet įsivaizduoju kad gerokai palengvina gyvenimą, o tai turi vis reguliuot kad per karšta nebūtų, ar neužsloptų ugnis
Atsakyti
QUOTE(dangis @ 2009 07 01, 01:23)
na skyle kaip suprantu tam kad vidaus deguonies nedegintu
nuvaziuosiu i Jotul salona, gal ka nors papasakos...

hm.. o koki deguoni jis degins - isores?? nzn kaip pas jus, bet pas mane kapsule deguoni ima ne is apacios, kur siuloma daryti anga padavimui - o is plysio priekije.. kiek "naujo" deguones ten pateks manau nustatyti labai sunku.. faktishkai visas oras kiltu i virshu aplinkt kapsule ir toliau jau ortakiais.. tai kad degins vistiek vidaus deguoni.. man atrodo kad dydeles prasmes tai neturi, zidinis skyrtas sildyti vidini ora, o su deguoniu pritekliu turetu tvarkytis ventiliacija.. kitaip, kai zidinis nedega, per ta skyle eis saltas oras i kambarius...
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 07 01, 09:05)
hm.. o koki deguoni jis degins - isores?? nzn kaip pas jus, bet pas mane kapsule deguoni ima ne is apacios, kur siuloma daryti anga padavimui - o is plysio priekije.. kiek "naujo" deguones ten pateks manau nustatyti labai sunku.. faktishkai visas oras kiltu i virshu aplinkt kapsule ir toliau jau ortakiais.. tai kad degins vistiek vidaus deguoni.. man atrodo kad dydeles prasmes tai neturi, zidinis skyrtas sildyti vidini ora, o su deguoniu pritekliu turetu tvarkytis ventiliacija.. kitaip, kai zidinis nedega, per ta skyle eis saltas oras i kambarius...

na Vilproje paporino kad paprastesnėms kapsuėms atskiro oro padavimo nėra, t.y. siurbia iš kambario, o krutesnes - Spatherm , Jotul turi apačioje atskirą oro padavimo angą. Kas dėl dėl šalto oro - pasiūlė troseliu valdomą oro sklendę, kad nereiktų pvz į lauką lakstyti difuzoriaus (?) užsukinėt.

Šiaip dėl namo šildymo galvoju deti pirmame aukšte grindinį šildymą ir židinio kapsulę su vandens pašildymu į akumuliacinę talpą, antrame aukšte miegamuosiuose - radiatorius, kadangi ortakius būtų problematiška dailiai į antrą aukštą nuvest, kai grindų lagės tik 10 cm, o sienos ir atviros perdengimo sijos -rąstai, o ir šildymas stabilesnis nei su ortakiais.

Vilproje parekomendavo lenkišką kapsulę su šilumokaičiu http://www.vilpra.lt...ast_iron/Samson
jos 13kW galia vandeniui šildyti+7 kW oro pašildymas
gal ir pakaktų pimam aukštui pašildyti (60m2), tik nežinau ar mano šilumininkams patiks tokios galios numatytai akum talpai užkaitinti per kelias valandas

Tik aišku kol nenuolat gyvenamas bus , įdomu ar gerai per savaitgalį prikūrenus namą ir akumuliacinę talpą, iki kito savaitgalio ar neužšals. Kita vertus tiek jau tų šalčių pajūryje tebūna...

Kada nors gal oras-oras šilumos siurblį nebus sudėtinga pajungti, bet ir jam nėra padorios elektros galios - sodų problema, tai gal realiau bus koks saulės kolektorius.
Atsakyti
na nzn kaip krutuose kapsulese, o pas mane oro padavimo sklende atidaryta minimaliai visada, tai diametras skyles koki 2cm.. kiek ten to oro jinai isiurbia nzn, bet vejo stipraus prie skyles tikrai nesijaucia smile.gif, tai matyt nedaug.. padaryti atskira ortaki - ir veliau ji laikyti 90% uzdara man atrodo ... keistoka smile.gif visgi lieku prie senos nuomones - jokio papildomo otako kapsulei nereikia - o jei jauciasi deguones trukumas (nors asmenishkai manau kad tai neimanoma) - tai turi kompensuoti tvarkingai padaryta ventiliacija..
Atsakyti
sveiki reikalingi meistrai isvedzioti ortakius klaipedoje zidinys ir kapsule yra pastatyti padekt prasau namas rastinis
Atsakyti
QUOTE(meduza370 @ 2009 07 26, 12:16)
sveiki reikalingi meistrai isvedzioti ortakius klaipedoje zidinys ir kapsule yra pastatyti padekt prasau namas rastinis

Jie labai saziningai dirba, tai tikrai gali pagelbeti. Paziurek.
http://www.molinekrosnis.lt/
Atsakyti
QUOTE(dangis @ 2009 07 01, 01:41)
Gal kokią kapsulę su vandens pašildymu galit rekomenduot (planuojama akumuliacinė talpa ir grindinis šildymas).
Dar girdėjau apie kapsules su automatiniu oro sklendes reguliavimu, nors niekad dar neturėjau židinio bet įsivaizduoju kad gerokai palengvina gyvenimą, o tai turi vis reguliuot kad per karšta nebūtų, ar neužsloptų ugnis

Et buciau anksciau paskaites, buciau pasiules viena is musiskiu zinoma i az doh.gif pavelavau... smile.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte kas nors parašyt, kokią kapsulę geriausia statyt jei buto plotas tik 30 kv.m.
Nusprendžiau, kad vietoj elektrinio šildymo geriau pasistatyt kapsulę, Kaminas yra pas mane (neaišku, koks jo stovis, nes visa siena, kur anksčiau buvo krosnis, už gipskartonio, o krosnis nugriauta).
Gal galit kas parašyt, kokio galingumo man tos kapsulės reikėtų ir į ką dar atkreipt dėmesį ją renkantis.
Kokios kapsulės montavimo darbų kainos????

Visiškai žalia tuose reikaluose. doh.gif
Atsakyti
sveiki,ir mes remontuojam namuka,dabar jo apsildomas plotas 60kv, bet ateiti, isirengsim antra auksta ir bus apie 100kv. Galvojam statyti zidini,nes vietos katilinei nera,tai butu vienintelis namo apsildymo budas. Ar yra tokiu zidiniu,akd siltu vanduo boileryje? unsure.gif visai zali dar siame reikale doh.gif ir koki zidini bei kapsule rekomenduotumet?kokios apytiksles kainos ju ir tokio sildymo irengimo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2009 08 17, 15:52)
sveiki,ir mes remontuojam namuka,dabar jo apsildomas plotas 60kv, bet ateiti, isirengsim antra auksta ir bus apie 100kv. Galvojam statyti zidini,nes vietos katilinei nera,tai butu vienintelis namo apsildymo budas. Ar yra tokiu zidiniu,akd siltu vanduo boileryje?  unsure.gif  visai zali dar siame reikale  doh.gif  ir koki zidini bei kapsule rekomenduotumet?kokios apytiksles kainos ju ir tokio sildymo irengimo? blush2.gif

Na kad sildytu boileryje, jei neklystu yra, galite pas mus, vilproje ar kitose vietose pasiziureti, ten bus kainos.
Bet... jei turite siek tiek daugiau pinigu nei kapsulei, rekomenduociau granuline krosnele, ji nedidele bet patogi tuom kad uzkraunamas kuras yra apytiksliai parai, palaiko pastovia temperatura ir zinoma sildo vandeni boileryje.
Mes jomis neprekiaujame, bet jei turit entuziazmo galite pasidairyti internete wink.gif
Atsakyti