Įkraunama...
Įkraunama...

Židinio panaudojimas šildymui

nėra tokio židininio šildymo. doh.gif Židinys tik papildoma priemonė palaikyti šiluma patalpose. Ir tai ne visose. Bet kokiu atveju yra naudojamas elektrinis šildymas. Židinio šilumos atidavimas per mažas pastatui (kambariui ar keliems - gal). Juk šildymas įrengiamas ne tik kad žmonėms būtų šilta. galų gale šildymas užtikrina, kad pastato sienose drėgmė nesikaups.
Atsakyti
QUOTE(tralaila @ 2007 01 29, 13:37)
nėra tokio židininio šildymo.  doh.gif 

kaip tai nera lotuliukas.gif yra yra, sildytis galima ir lauziuka susikurus - lauke, ir patogu kaip, nereikia jokiu patalpu, nei dulkiu valyti, nei grindu plauti. o senu senovej buvo toks "karvinis" sildymas: trobos antram gale tvartelis buvo, gyvuliukai stovi, siluma skleidzia- ir net kurenti nereikia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tralaila @ 2007 01 29, 13:37)
nėra tokio židininio šildymo.  doh.gif  Židinys tik papildoma priemonė palaikyti šiluma patalpose. Ir tai ne visose. Bet kokiu atveju yra naudojamas elektrinis šildymas. Židinio šilumos atidavimas per mažas pastatui (kambariui ar keliems -  gal). Juk šildymas įrengiamas ne tik kad žmonėms būtų šilta. galų gale šildymas užtikrina,  kad pastato sienose drėgmė nesikaups.

My WebpagePasiskaitikit,jai ne zino,ne reiskia ,kad nera.
Musu panasi kapsule ir pats zidinis i melina,tik 18 kilovatu.
O kam sienas griauti as nelabai supratau g.gif Antram aukste visi vamzdziai graziai guli paliepiaj.Jai man kas nors saus i galva uztaisisim skiles(ortakius),susuksim vamzdzius ir ismesiu g.gif doh.gif Ne supratau minuso.
Bet man asmeniskai minusas kateline-papildomos patalpos(musu sklipas mieste ir jis mziukas,leisti didziulio namo negalejom),Reikia pastoviai ir daug kurenti(mano vyras daugiau komandiruotej,nei namie),o imesti 20 kg pjuvenu briketu su maisiukais(nera siuksliu)as tikrai galiu(tik mum ustekdavo iki salciu,dabar ta pati 2 kartus i diena),mes daug keliaujanti seima.Kartais isvaziuojam keliom dienom,ar savaitem.Namas musu gerai apsilintas .Tai pernai per salcius ,nekurianant stovejo savaite,radom buvo +14.
zinoma dujos thumbup.gif .bet kol nera ,mum zidinis wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 01 29, 06:47)
Na ir ka tas Rimokas labai cia jau privedziojo  biggrin.gif  ... Negi as jums koki zidini persu pirkti ? Atleiskit , bet labiau nekonstruktyvesnio teiginio jau nebeisgirsiu - matot jau kelios dulkes nuo malku blogai ... biggrin.gif . Nieks jums to zidinio ir nepersa - nenorit nesistatyk . As maniau , kad cia yra konstruktyvi diskusija tiems kurie apie tai domisi , kuriems reikia informacijos , o ne kazkokiu NEIGIAMU ISVEDZIOJIMU ... Sekmes sildantis ! biggrin.gif

Aciu!
Bet cia tema + ir -, kiekvienas mato savo pliusus ir minusus, o man tos dulkes- didziausias minusas, tragedija, as pedante, butent cia yra diskusija ir isreiskiu savo nuomone, gal dar koks pedantas atsiras, paskaitys ir pagalvos ar verta taip sildyt namus.
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2007 01 29, 10:52)
Nu va, kokia įdomi "diskusija" gavosi  lotuliukas.gif
Pabegusi_nuotaka, aš tau moteriškai pasakysiu dėl ko renkuosi šildymą butent židiniu. Pagrindiniai argumentai:
1. rekontruojamame name nėra vietos katilinei;
2. yra tik dvi alternatyvos šildymas elektra arba židiniu, židinys žinoma pigiau mirksiukas.gif
3. namo niekaip neįsivaizduoju be židinio, tai daryti jį šidomu kainuos tik truputėlį daugiau nei dekoratyvų.

Ir visai nebijau dulkių, manau jų nebus daugiau nei dabar pas mane bute,kuris yra prie pagrindinės Kauno gatvės doh.gif Be to, mano vyras labai tvarkingas ir tikrai žinau, kad atnešęs malkas sutvarkys ir šiukšles nuo jų  lotuliukas.gif

Ne, tai zinoma, jei nelabai iseina katilines padaryt, tai tada taip. Bet, kai pasirinkima turime, tai, man asmeniskai katilas geriau, o zidinys bus, del romantikos ir grozio smile.gif , kokius 2 katus i menesi galima bus pakurent.Tai tau su vyru labai pasiseke thumbup.gif , vertinu tvarkingus vyrus, malonu pasiziuret i tokius, man su vyru ne taip pasiseke, nelabai tvarkingas, tai as kai pagalvoju, kad reiktu kiekviena diena aplink ta zidini valyt, tai negera pasidaro lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamučia @ 2007 01 30, 00:25)
My WebpagePasiskaitikit,jai ne zino,ne reiskia ,kad nera.
Musu panasi kapsule ir pats zidinis i melina,tik 18 kilovatu.
O kam sienas griauti as nelabai supratau g.gif Antram aukste visi vamzdziai graziai guli paliepiaj.Jai man kas nors saus i galva uztaisisim skiles(ortakius),susuksim vamzdzius ir ismesiu g.gif  doh.gif Ne supratau minuso.
Bet man asmeniskai minusas kateline-papildomos patalpos(musu sklipas mieste ir jis mziukas,leisti didziulio namo negalejom),Reikia pastoviai ir daug kurenti(mano vyras daugiau komandiruotej,nei namie),o imesti 20 kg pjuvenu briketu su maisiukais(nera siuksliu)as tikrai galiu(tik mum ustekdavo iki salciu,dabar ta pati 2 kartus i diena),mes daug keliaujanti seima.Kartais isvaziuojam keliom dienom,ar savaitem.Namas musu gerai apsilintas .Tai pernai per salcius ,nekurianant stovejo savaite,radom buvo +14.
zinoma dujos thumbup.gif .bet kol nera ,mum zidinis  wub.gif  thumbup.gif

drįstu abejoti, kuri iš mūsų daugiau žinome apie šildymo sistemas bei jų savybes.
Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 01 26, 15:39)
Taip , isvedzioti galima iki begalybes - kiekvienas gali turet savo nuomones . As tai pavyzdziui skaiciuoju ekonomiskai - katilines sildymo sistemos irengimas butu >= 25 K Lt , dar zidinio norisi - dar 5-8K Lt . Kaip rasiau - katiline ne visiems zmonems tinka del gyvenimo budo ir darbo salygu . Tuomet geriau zidini su ortakiais ir turbina greitam namo susildymui ir sildymui , o temperaturos palaikymui nieko nesant namuose - elektrinio sildymo sistema . Tuomet zidinio irengimas gal bus kiek brangesnis ( ~12K ) , bet sildytis juo imanoma . Tuo labiau kai megstama lauzo liepsna ...  O del komforto su kieto kuro katilu - gincytinas labai klausimas . Kad tikrai butu komfortiskai reik jau daug insvestuot i automatika , elektronika , reguliavima nuo termodavikliu ir t.t. Tai irgi kainuoja .

>=25K lt Ohoho, kad kainele kolega uzlauzete. Jei nesunku gal argumentuokite, o ne gasdinkite zmones tokiomis kainomis... Sakote norint, kad kurenimas kietu kuru butu labai jau komfortiskas reikia daug investuoti i automatika, bet argi galima tada ji lyginti su visiskai nekomfortisku kurenimu zidiniu??? Elementarus katilas su tempertaturos palaikymu, radiatoriai su paprasciausiomis termogalvutemis be jokios dienos-nakties ir pan. automatikos bus zymiai komfortiskiau uz kurenima zidiniu jau nekalbant apie tai, kad sildant zidiniu butina papildomai drekinti ora.
Man zidinys komforto reikalas, aciu pabandziau juo kurenti uzteko, dabar kuriu karta i para kieto kuro katila, nors ir sena sistema, bet komforto daug daugiau nei kurenant zidiniu, jau nekalbu kai sudeiu nauja sistema su reguliavimu. Visi pazystami turintys zidinius sako ta pati, kad tai nera komfortiska ir pastoviai turi dirbti peckuriu ir pecius stovi ne katilineje, o svetaineje doh.gif .
man zidinys komforto elementas ar pvz. grizti ilgiau nebuves namie, staigiai uzkuri zidiny namas pasyla, o per ta laika ir i katiliuka malku suspesi imesti.
Atsakyti
QUOTE(pabegusi nuotaka @ 2007 01 30, 01:26)
tai as kai pagalvoju, kad reiktu kiekviena diena aplink ta zidini valyt, tai negera pasidaro lotuliukas.gif

Turint vaiką, nepriklausomai yra ar nėra židinio, vistiek 1-2 kartus per dieną namus šluoji ir plauni, taip kad to neišvengsi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2007 01 30, 10:45)
>=25K lt Ohoho, kad kainele kolega uzlauzete. Jei nesunku gal argumentuokite, o ne gasdinkite zmones tokiomis kainomis... Sakote norint, kad kurenimas kietu kuru butu labai jau komfortiskas reikia daug investuoti i automatika, bet argi galima tada ji lyginti su visiskai nekomfortisku kurenimu zidiniu??? Elementarus katilas su tempertaturos palaikymu, radiatoriai su paprasciausiomis termogalvutemis be jokios dienos-nakties ir pan. automatikos bus zymiai komfortiskiau uz kurenima zidiniu jau nekalbant apie tai, kad sildant zidiniu butina papildomai drekinti ora.
Man zidinys komforto reikalas, aciu pabandziau juo kurenti uzteko, dabar kuriu karta i para kieto kuro katila, nors ir sena sistema, bet komforto daug daugiau nei kurenant zidiniu, jau nekalbu kai sudeiu nauja sistema su reguliavimu. Visi pazystami turintys zidinius sako ta pati, kad tai nera komfortiska ir pastoviai turi dirbti peckuriu ir pecius stovi ne katilineje, o svetaineje doh.gif .
man zidinys komforto elementas ar pvz. grizti ilgiau nebuves namie, staigiai uzkuri zidiny namas pasyla, o per ta laika ir i katiliuka malku suspesi imesti.

Nemanau , kad uzlauziau . Dar siek tiek pamazinau , manau . Paimkit ir paskaiciuokit koki geresni kieto kuro katila su duju generacija , geresnius radiatorius , vamzdzius , visa automatika , IRENGIMO ( viena is brangesniu daliu ) darbus - kazna ar ne dar daugiau bus . Taip sutinku su jumis , kad ir su kokiais 10 K galima prasisukti ir kai ka paciam pasidaryt . Bet pvz. su santechnika gyvenime reikalu neturejusiam zmogui gal geriau neprasidet su tuom ? biggrin.gif ... Normali gerai irengta katiline , netgi kieto kuro katilui , tikrai kainuoja . Ir jeigu jau yra katiline - galima sneket apie grindini sildymo - jo irengimo kaina 2 kartus brangesne ...

Vyckaju , gal ne i tema ( biggrin.gif ) - kaip su rekuperacine sistema ? Ar galetum atsiliepimus "Vedinimo .." temoj parasyt ?

Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 01 30, 12:02)
Nemanau , kad uzlauziau . Dar siek tiek pamazinau , manau . Paimkit ir paskaiciuokit koki geresni kieto kuro katila su duju generacija , geresnius radiatorius , vamzdzius , visa automatika , IRENGIMO ( viena is brangesniu daliu ) darbus - kazna ar ne dar daugiau bus . Taip sutinku su jumis , kad ir su kokiais 10 K galima prasisukti ir kai ka paciam pasidaryt . Bet pvz. su santechnika gyvenime reikalu neturejusiam zmogui gal geriau neprasidet su tuom ? biggrin.gif ...  Normali gerai irengta katiline , netgi kieto kuro katilui , tikrai kainuoja . Ir jeigu jau yra katiline - galima sneket apie grindini sildymo - jo irengimo kaina 2 kartus brangesne ...

Vyckaju , gal ne i tema ( biggrin.gif ) - kaip su rekuperacine sistema ? Ar galetum atsiliepimus "Vedinimo .." temoj parasyt ?

Matai mano katilas 3300 kainavo ir man jis tikrai geresnis nei visi generaciniai. Siuo oru kuriu karta paroje, pusiniais-egliniais lentgaliais. Dariau bandyma su >3 metus dziovintomis azuolinemis l. stambiai skaldytomis malkomis tai dege (norit tikekit norit ne biggrin.gif ) 41h, ne visai pilna uzkrovus ir ant virsaus smulkesniu pusiniu uzdejus, kad isikurtu geriau. O anglis rusenancias dar po 8 h nuo degimo pabaigos ryte radau ir namas neatsales, bet as skaiciuoju tik tiek kiek normaliai dega. Azuolas yra azuolas thumbup.gif . Man tai labai patogu ir i joki generacini sio katilo nekeisciau schmoll.gif nors kazkada butent apie toki ir svajojau smile.gif . Todel ir sakau, kad komfortas super kai taip ilgai dega ir net nelyginu suzidiniu.
Del rekuperacijos dar nepaskaiciavo, butinai parasysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2007 01 30, 09:55)
Turint vaiką, nepriklausomai yra ar nėra židinio, vistiek 1-2 kartus per dieną namus šluoji ir plauni, taip kad to neišvengsi  mirksiukas.gif

Viena savo vaikui is paskos vaiksciot, ir cia dar yra tikimybe, kad isaugs, o kas kita vyrui, cia jau tikimybe daug mazesne, kad kada nors proto daugiau bus doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pabegusi nuotaka @ 2007 01 30, 15:43)
Viena savo vaikui is paskos vaiksciot, ir cia dar yra tikimybe, kad isaugs, o kas kita vyrui, cia jau tikimybe daug mazesne, kad kada nors proto daugiau bus doh.gif  biggrin.gif

Na nuotaka zinok nezinau...zinai,kad nezinau...pabegai turbut,kad isgyventum? biggrin.gif (juokauju 4u.gif )...
zmogus turbut taip pat pajuokavo..zmona-peckurys-kambarine..nu ir n...na na na lotuliukas.gif
as vis stebiu kokios kyla problemos su visais sildymo budais,o yra viskas taip paprasta mirksiukas.gif .mano nuomuone tokia,kad name yra butina alternatyva pagrindiniam sildymo katilui.
klausiau dujiniais katilais prekiaujancio atstovo,per kiek laiko pasalina gedima(butent dujinio katilo)..jis man porina,kad per diena doh.gif prrr...toje firmoje man reikalingas detales nesa puse dienos.. ~3d. gyventi be sildymo,kai lauke -15C tai jau atsiprasau,siuo atveju zidinys puiki alternatyva,bet kaip pagrindini ji "vadinti" tikrai nedrystu... 4u.gif
Atsakyti